دختر وزیر کابینه نتانیاهو والدینش را به تعرض جنسی متهم کرد ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم بقائی: عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود نیویورک‌تایمز: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود عراقچی: گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا در فضای احترام متقابل انجام شد ترامپ گوشی‌های هوشمند را از تعرفه‌ها معاف کرد واکنش اولیانوف به مذاکره ایران و آمریکا عراقچی: به مبنای مذاکراتی با آمریکا نزدیک شدیم عراقچی: در هنگام خروج، با هیئت آمریکایی چند دقیقه‌ای گفت‌و‌گو کردیم + فیلم وزیر خارجه عمان: فضای مذاکرات ایران و آمریکا دوستانه بود مذاکرات مسقط پایان یافت/ موافقت ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها در هفته آینده اسلامی: اگر غنی‌سازی اورانیوم را انجام نمی‌دادیم، قادر به راه‌اندازی راکتور‌های خود نبودیم تعلیق بودجه ۲۱۰ میلیون دلاری پرینستون و لغو صد‌ها ویزای دانشجویی در آمریکا بقائی: انتظار نداریم این دور از مذاکرات ایران و آمریکا طولانی باشد ۱۰۰ کشته در حمله نیرو‌های واکنش سریع به یک اردوگاه در سودان

چرا امریکا به‌دنبال مذاکره با انصارالله است؟

ترامپ با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری تلاش دارد به‌نوعی مسأله یمن را حل و فصل کند تا تبدیل به دستاویزی برای رقیبانش نشود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 07
کد خبر: ۲۱۶۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، منابع خبری غربی گزارش‌هایی را در خصوص تلاش امریکا برای گفت‌وگوی مستقیم با انصارالله یمن منتشر کرده‌اند.

 

اعضای ارشد انصارالله یمن اگرچه انجام چنین مذاکراتی را نفی کردند، اما در عین حال تأکید داشتند که امریکا جزئی از کارزار تجاوز به یمن است و هر گفت‌گویی در این چارچوب صورت خواهد پذیرفت.

 

با این وجود، باید به این مسأله از زاویه‌ای دیگر نگاه کرد. این اقدام امریکا در واقع اذعان به قدرت یافتن انصارالله و شکست سیاست ائتلاف اماراتی - سعودی در یمن است.

 

عربستان به اندازه‌ای در تنگنا قرار گرفته که نه‌تنها در هیچ محوری پیشروی نداشته است، بلکه اینک حیاط خلوت خود یعنی عدن را با مشکلات بسیاری مواجه می‌بیند.

 

حمله هوایی اخیر به زندانی در یمن که زندانیان آن همگی از هم‌پیمانان عربستان سعودی هستند، بیش از هرچیز بیانگر ورشکستگی سیاسی و نظامی ائتلاف سعودی است.

 

عربستان به هیچ وجه از ورود امریکایی‌ها و اروپایی‌ها به پرونده یمن خشنود نیست، چرا که به‌شدت نگران آن است که ابتکار عمل از دست ریاض خارج شود.

 

دولت ترامپ هم که پیش از این چشم خود را در برابر جنایت‌های ائتلاف اماراتی و سعودی در یمن بسته بود، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری تلاش دارد به‌نوعی مسأله یمن را حل و فصل کند تا تبدیل به دستاویزی برای رقیبانش نشود.

 

یمنی‌ها اما به اعتراف تحلیلگران مخالف و موافق توانسته‌اند دستاوردهای بسیاری را کسب کنند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ضربه‌های سهمگین نظامی به عربستان و آگاه کردن افکار عمومی از ماهیت تجاوز سعودی به این کشور اشاره کرد.

 

پرواضح است که غربی‌ها از قدرت یافتن انصارالله در یمن نگرانند و مذاکرات هم می‌تواند ترفندی برای فریب طرف یمنی باشد؛ اما نمی‌توان این واقعیت را منکر شد که دومینوی شکست‌های سعودی، واشنگتن را بر آن داشته تا به دور از خواست عربستان به گفتگو با یمنی‌ها بپردازد.

 

منبع: جام نیوز

ارسال نظر