غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پنتاگون به تمام پایگاه‌های نظامی سوئد دسترسی پیدا کرد

سوئد روز چهارشنبه قرارداد همکاری دفاعی با ایالات متحده امضا کرد که بر اساس آن پنتاگون اجازه دسترسی به تمام پایگاه‌های نظامی سوئد را دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۷ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۲۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ در آستانه پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو، این کشور واقع در اسکاندیناوی روز چهارشنبه توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا امضا کرد که موجب آن ایالات متحده اجازه دارد به تمام پایگاه‌های نظامی این کشور دسترسی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، «پال جانسون» وزیر دفاع سوئد روز چهارشنبه با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) در شهر «واشنگتن» دیدار و گفتگو کرد.

وزیر دفاع سوئد پس از این ملاقات گفت که این توافق شرایط بهتری را برای سوئد ایجاد می‌کند تا بتواند در صورت وقوع جنگ یا بحران از آمریکا حمایت کند. وزرای دفاع سوئد و آمریکا گفتند که با افزودن قابلیت‌های نیرو‌های مسلح سوئد به ناتو، این ائتلاف قوی‌تر خواهد شد.

این در حالی است که روسیه اعلام کرده است که سوئد با پیوستن به ناتو به «هدف قانونی» تبدیل می‌شود.

وزیر دفاع آمریکا نیز اظهار داشت: «این توافق یک پیام قوی مبنی بر این ارسال می‌کند که ما متعهد به مقابله با چالش‌های امنیتی هستیم.»

ایالات متحده سال ۲۰۲۱ قرارداد مشابهی با نروژ، از دیگر اعضای ناتو منعقد کرد و اینک در حال مذاکره با فنلاند و دانمارک، دو کشور دیگر عضو ناتوست.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تصویب عضویت سوئد در ناتو را به تاخیر انداخته و سوئد را متهم می‌کند که نگرانی‌های امنیتی ترکیه از جمله مبارزه با شبه نظامیان و سایر گروه‌هایی را که آنکارا آن‌ها را تهدید امنیتی می‌داند، جدی نمی‌گیرد.

رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه تصویب عضویت سوئد در ناتو را با موافقت کنگره آمریکا با درخواست ترکیه برای خرید ۴۰ فروند جنگنده «اف-۱۶» و کیت‌های نوسازی ناوگان جنگنده‌های اف-۱۶ این کشور مرتبط دانست. این درخواست مورد حمایت کاخ سفید قرار گرفته، اما با مخالفت کنگره مواجه شد. / فارس

ارسال نظر