لیگ برتر فوتبال| بازگشت رؤیایی خیبر در حضور پرشور بانوان/ پیروزی مقابل مس ببینید/ استقبال ترامپ از زلنسکی در کاخ سفید ببینید/ لاریجانی پس از دیدار با نخست‌وزیر لبنان: عذر می‌خواهیم که صریح صحبت کردیم؛ می‌خواستم مطلب برایتان روشن شود مهاجم فوتبال فرانسه به سپاهان پیوست جزئیات جدید از حریق انبار مواد نفتی و روغنی در جنوب تهران شهردار منطقه ۲۰ تهران: عملیات مهار حریق انبار ۲۰۰۰ مترمربعی در بلوار پژوهشگاه ادامه دارد آتش‌سوزی انبار مواد نفتی و روغنی یک شرکت خصوصی + فیلم انتقال ۲۳ زائر مصدوم و جان‌باخته از عراق به مرز مهران پوکی استخوان، بیماری خاموش، اما شایع پیروزی بر مایورکای ۹ نفره؛ شروع قاطع بارسلونا در لالیگا نیمه نهایی کاپ آسیا/ زور بسکتبال ایران به استرالیا نرسید؛ دیدار با نیوزلند برای مدال برنز زمان دیدار بعدی پوتین و ترامپ هنوز مشخص نیست/ تصمیم‌گیری پس از بررسی نتایج نشست هافبک ایرانی کایسری‌اسپور در آستانه بازگشت به لیگ ایران؟ آخرین فرصت پرسپولیس برای ثبت قرارداد بازیکنان جدید/ تکلیف لیگ روشن می‌شود دیدار تاریخی پوتین و ترامپ در آلاسکا/ گشایشی در مسیر صلح اوکراین؟

خطر ابتلا به بیماری کبدی با مصرف زیاد نوشابه رژیمی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است خطر ابتلا به بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۸ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 12
کد خبر: ۲۱۸۰۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است. متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآورد‌های فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه‌ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگر‌های سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم‌های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیند‌های متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود. / مدیکال نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار