چرا جذب کلسیم در بدن مختل می‌شود؟-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

چرا جذب کلسیم در بدن مختل می‌شود؟

گاهی اوقات علی‌رغم مصرف منابع کافی کلسیم، بدن با کمبود این ماده معدنی مهم مواجه می‌شود که به اختلال در جذب آن برمی‌گردد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۴ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 19
کد خبر: ۲۱۴۲۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کلسیم یک ماده معدنی مهم و مورد نیاز بدن برای تشکیل و استحکام استخوان و دندان‌ها است. قسمت اصلی وزن استخوان را کلسیم تشکیل می‌دهد و باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود.

آیا کلسیم فقط برای استحکام استخوان‌ها است؟

شاید تصور افراد بر این باشد که کلسیم تنها برای استحکام استخوان‌ها ضروری است. اما رشد استخوان‌های جدید در بدن نیز نیاز به کلسیم دارد.

دریافت کلسیم کافی در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است، زیرا باعث حفظ تراکم طبیعی استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان در بزرگسالی می‌شود.

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از کمبود کلسیم پوکی استخوان است که معمولا در زنان بیشتر از مردان است.

کمبود کلسیم می‌تواند به دلایل مختلفی باشد. به عنوان مثال مصرف کم منابع حاوی کلسیم، مصرف زیاد موادی که در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کنند، تحرک کم یا کمبود ویتامین دی را می‌توان نام برد.

مواد غذایی حاوی کلسیم

-اولین منبع کلسیم برای بدن انسان شیر مادر است.

-شیر و فراورده‌های شیری (ماست، کشک، بستنی) ماهی‌های کوچک، انواع حبوبات و سبزیجات با برگ‌های سبز تیره منابع غنی از کلسیم هستند.

-مغز‌ها و دانه‌ها مثل بادام، حبوبات، کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم بروکسل، شلغم، ترب، هویج، پرتقال و انگور نیز حاوی کلسیم هستند.

میزان کلسیم روزانه مورد نیاز بدن

مقدار مناسب دریافت روزانه کلسیم برای بزرگسالان بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم است. (هر لیوان شیر دارای ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است)

چه مواردی جذب کلسیم را افزایش می‌دهد؟

-ویتامین D کافی در بدن به شدت در جذب کلسیم موثر است.

- فعالیت بدنی مناسب و روزانه میزان جذب کلسیم در بدن را افزایش می‌دهد.

چه مواردی در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کند؟

- خطر ابتلا به پوکی استخوان در افرادی که بیش از حد نیاز پروتئین مصرف می‌کنند وجود دارد، زیرا پروتئین زیاد باعث دفع زیاد کلسیم از ادرار می‌شود و با گذشت زمان، می‌تواند به کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان منجر شود.

- به ازای مصرف هر ۲۳۰۰ میلی گرم نمک، ۴۰ میلی گرم کلسیم بدن از دست می‌رود. پس مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

-نوشابه‌های گازدار، جذب کلسیم را در بدن کاهش می‌دهند. به دلیل این که حاوی فسفریک اسید هستند و مقدار زیاد فسفر، جذب روده‌ای کلسیم را به شدت کاهش می‌دهد.

-جوش شیرین موجود در نان، مانع جذب کلسیم نان می‌شود. نانی که با جوش شیرین تهیه می‌شود حاوی ماده‌ای بنام اسید فیتیک است که مانع از جذب آهن و سایر املاح دو ظرفیتی مثل روی و کلسیم می‌شود.

- دارو‌های کورتون باعث اختلال در جذب کلسیم می‌شود. افرادی که برای درمان بیماری از این دارو‌ها استفاده می‌کنند تحت نظر پزشک معالج خود باید مکمل کلسیم استفاده کنند. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار