اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

رآکتور هسته‌ای عربستان نهایی شد

رآکتور هسته‌ای عربستان نهایی شد عربستان سعودی پس از امارات متحده دومین کشور عربی حاشیه خلیج فارس است که تصمیم گرفته از فناوری هسته‌ای برای نیاز‌های تحقیقاتی و تامین انرژی استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ عربستان سعودی دومین کشور عربی دارای رآکتور هسته‌ای در منطقه خواهد شد. عربستان هم مانند امارات برای ساخت این رآکتور از کشور‌های غربی استفاده نکرده است. امارات برای ساخت رآکتور هسته‌ای با کره جنوبی همکاری کرد و عربستان با آرژانتین قرارداد دارد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که شرکت آرژانتینی اینوپ (Invap) که این راکتور را ساخته است، تهیه سوخت را به پایان رسانده و قرار است آن را با کشتی به عربستان سعودی ارسال کند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گفت که راکتور تحقیقاتی هسته‌ای عربستان تقریباً تکمیل شده است و آژانس در حال مذاکره درباره بازرسی‌های لازم با ریاض است.

گروسی گفت: «البته چند جنبه نظارتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا از لحظه‌ای که عربستان راکتور تحقیقاتی داشته باشد، ما باید یک توافقنامه جامع پادمانی داشته باشیم. ریاض به امضای نسخه جدید این توافقنامه پس از سال ۲۰۱۵ نزدیک است.»

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در ماه سپتامبر گفت که پادشاهی سعودی تصمیم گرفته است بحث همکاری با ناظران سازمان بین‌المللی انرژی اتمی را پایان دهد و در عوض به پادمان‌های کامل روی آورد، تغییری که آژانس سال هاست خواستار آن بوده است.

گروسی در جریان بازدید از ریاض به خبرنگاران گفت: امیدوارم اکنون با او (وزیر انرژی عربستان سعودی) گفتگو کنم. وقتی مواد هسته‌ای را در اینجا باشد، بازرسی‌های لازم توسط آژانس انجام شود.

گروسی در پاسخ به این سوال که چه زمانی سوخت به عربستان می‌رسد، گفت: این تصمیم سعودی هاست... از نقطه نظر فنی، آنچه من از شرکت آرژانتینی می‌فهمم این است که آن‌ها آماده هستند.

عربستان سعودی یک برنامه هسته‌ای نوپای دارد که می‌خواهد آن را گسترش دهد تا در نهایت شامل فعالیت‌هایی مانند غنی‌سازی اورانیوم شود.

رویترز در گزارش خود مدعی شد «مشخص نیست که جاه‌طلبی‌های سعودی به کجا ختم می‌شود، زیرا محمد بن سلمان، ولیعهد، سال‌هاست که می‌گوید اگر ایران به‌عنوان رقیب منطقه‌ایش دست به ساخت سلاح هسته‌ای بزند، عربستان سعودی هم سلاح هسته‌ای تولید خواهد کرد.»

او گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیه‌های لازم را به پادشاهی می‌دهد و آنچه را که از منظر بازرسی و پادمانی لازم است به سعودی‌ها یادآوری می‌کند، چون این‌ها فناوری‌های حساسی هستند. / همشهری

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار