رآکتور هسته‌ای عربستان نهایی شد-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

رآکتور هسته‌ای عربستان نهایی شد

عربستان سعودی پس از امارات متحده دومین کشور عربی حاشیه خلیج فارس است که تصمیم گرفته از فناوری هسته‌ای برای نیاز‌های تحقیقاتی و تامین انرژی استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ عربستان سعودی دومین کشور عربی دارای رآکتور هسته‌ای در منطقه خواهد شد. عربستان هم مانند امارات برای ساخت این رآکتور از کشور‌های غربی استفاده نکرده است. امارات برای ساخت رآکتور هسته‌ای با کره جنوبی همکاری کرد و عربستان با آرژانتین قرارداد دارد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که شرکت آرژانتینی اینوپ (Invap) که این راکتور را ساخته است، تهیه سوخت را به پایان رسانده و قرار است آن را با کشتی به عربستان سعودی ارسال کند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گفت که راکتور تحقیقاتی هسته‌ای عربستان تقریباً تکمیل شده است و آژانس در حال مذاکره درباره بازرسی‌های لازم با ریاض است.

گروسی گفت: «البته چند جنبه نظارتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا از لحظه‌ای که عربستان راکتور تحقیقاتی داشته باشد، ما باید یک توافقنامه جامع پادمانی داشته باشیم. ریاض به امضای نسخه جدید این توافقنامه پس از سال ۲۰۱۵ نزدیک است.»

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در ماه سپتامبر گفت که پادشاهی سعودی تصمیم گرفته است بحث همکاری با ناظران سازمان بین‌المللی انرژی اتمی را پایان دهد و در عوض به پادمان‌های کامل روی آورد، تغییری که آژانس سال هاست خواستار آن بوده است.

گروسی در جریان بازدید از ریاض به خبرنگاران گفت: امیدوارم اکنون با او (وزیر انرژی عربستان سعودی) گفتگو کنم. وقتی مواد هسته‌ای را در اینجا باشد، بازرسی‌های لازم توسط آژانس انجام شود.

گروسی در پاسخ به این سوال که چه زمانی سوخت به عربستان می‌رسد، گفت: این تصمیم سعودی هاست... از نقطه نظر فنی، آنچه من از شرکت آرژانتینی می‌فهمم این است که آن‌ها آماده هستند.

عربستان سعودی یک برنامه هسته‌ای نوپای دارد که می‌خواهد آن را گسترش دهد تا در نهایت شامل فعالیت‌هایی مانند غنی‌سازی اورانیوم شود.

رویترز در گزارش خود مدعی شد «مشخص نیست که جاه‌طلبی‌های سعودی به کجا ختم می‌شود، زیرا محمد بن سلمان، ولیعهد، سال‌هاست که می‌گوید اگر ایران به‌عنوان رقیب منطقه‌ایش دست به ساخت سلاح هسته‌ای بزند، عربستان سعودی هم سلاح هسته‌ای تولید خواهد کرد.»

او گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیه‌های لازم را به پادشاهی می‌دهد و آنچه را که از منظر بازرسی و پادمانی لازم است به سعودی‌ها یادآوری می‌کند، چون این‌ها فناوری‌های حساسی هستند. / همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار