بیانیه مشترک تروئیکای اروپا و تکرار ادعای همیشگی ضد ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: خانواده «شارمهد» می‌توانند درخواست انتقال جسد بدهند | مشکلی با درخواست کالبد شکافی جسد نداریم اقدام عجیب اوکراین در قطع ارتباطات هوایی با ایران یمن: با موشک هایپرسونیک به پایگاه نواتیم اسرائیل حمله کردیم حمله آمریکا و انگلیس به یمن/شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود

بیانیه مشترک تروئیکای اروپا و تکرار ادعای همیشگی ضد ایران

تروئیکای اروپا در بیانیه‌ای مشترک با تکرار ادعا‌ها علیه برنامه هسته‌ای و موشکی کشورمان، از ایران خواستند تا به تعهدات خود در رابطه با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 19
کد خبر: ۲۱۹۱۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، انگلیس، فرانسه و آلمان پس از برگزاری نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و بررسی شانزدهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره اجرای این قطعنامه و برجام بیانیه‌ای مشترک منتشر و در آن ادعا‌های بی‌اساس و خصمانه خود درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کردند.

 

این کشور‌ها در این بیانیه بدون اشاره به کارشکنی‌های خود در اجرای تعهداتشان به عنوان امضاء کنندگان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، ایران را به نقض تعهدات هسته‌ای‌اش ذیل این توافق متهم کردند و مدعی شدند که ایران هیچ توجیه غیر نظامی برای ذخیره اورانیوم غنی شده خود که اکنون طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیش از ۲۰ برابر حد تعیین شده در برجام است، ندارد.

 

با وجود همکاری دائمی و کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آن‌ها در ادامه این بیانیه مدعی شدند که فقدان همکاری درست تهران با آژانس اتمی بر روند فعالیت‌های دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل برای راستی‌آزمایی ماهیت برنامه هسته‌ای ایران تاثیر گذاشته و معماری جهانی عدم اشاعه هسته‌ای را تضعیف کرده است.

 

انگلیس، فرانسه و آلمان با تاکید بر این ادعای واهی خود خواستار همکاری کامل و به موقع ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند.

 

این کشور‌ها همچنین ادعای بی‌اساس و اثبات نشده غرب و آمریکا را مبنی بر اینکه ایران از روسیه در جریان جنگ این کشور با اوکراین از مسکو حمایت نظامی می‌کند و پهپاد در اختیار آن می‌گذارد، تکرار کردند.

 

آن‌ها در ادامه با طرح این ادعا که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران را از انجام آزمایش‌های موشکی بالستیک و توسعه برنامه موشکی‌اش باز می‌دارد، مدعی شدند که جمهوری اسلامی ایران به‌طور مکرر این الزامات خود را زیر پا گذاشته و این امر مستلزم بررسی دقیق است، زیرا محدودیت‌های قطعنامه ۲۲۳۱ بر برنامه موشکی ایران به‌طور خودکار در ۱۸ اکتبر برداشته شد.

 

تروئیکای اروپا در بخش پایانی این بیانیه با تاکید بر اینکه آن‌ها همچنان متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستند، ادعا کردند: ما بار دیگر بر عزم خود برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران تاکید می‌کنیم که تلاش‌های پیگیر ما در این زمینه، آن را نشان داده است.

 

ادعا‌های واهی غرب علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی تکرار می‌شود که مقامات کشورمان بار‌ها هرگونه ادعا در این زمینه را رد و تاکید می‌کنند که برنامه هسته‌ای کشور ماهیت کاملاً صلح‌آمیز دارد و ایران هرگز به دنبال دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای نبوده و نیست.

 

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت با عنوان «عدم اشاعه: اجرا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵)» که شامگاه دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ به وقت محلی در نیویورک برگزار شد، آمریکا و طرف‌های اروپایی برجام را مسئول وضعیت موجود پیرامون این توافق به دلیل موارد متعدد «عدم اجرای قابل توجه» تعهداتشان تحت برجام و همچنین نقض مستمر و سیستماتیک تعهدات حقوقی صریح بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ دانست.

 

وی علاوه بر این تاکید کرد که بن‌بست کنونی در مذاکرات وین برای احیای برجام صرفاً ناشی از فقدان اراده سیاسی از سوی ایالات متحده و تروئیکای اروپا است که ناشی از ملاحظات سیاسی داخلی آن‌ها است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار