عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

روسیه: اظهارات اروپایی‌ها درباره برجام کاملاً ریاکارانه است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اظهارات مقام‌های اروپایی درباره عدم پایبندی ایران به برجام را «کاملاً ریاکارانه» توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۸ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 29
کد خبر: ۲۲۰۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر،میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در مصاحبه‌ای که امروز جمعه منتشر شده اظهارات نماینده‌های کشورهای اروپایی درباره عدم پایبندی ایران به برجام را «کاملاً ریاکارانه» توصیف کرد.

 

اولیانوف در مصاحبه‌ای با خبرگزاری اسپوتنیک تصریح کرد که در آغاز مارس سال 2022 توافق بر سر احیای توافق هسته‌ای برجام حاصل شده بود. او گفت: «توافق بر سر بازگرداندن توافق هسته‌ای در واقع به میزان 99 درصد حاصل شده بود. من در راس هیئت روسیه در این مذاکرات بودم و همه چیز دیگر مورد بحث و توافق قرار گرفته بود.»

 

به گفته این دیپلمات روسیه، ظاهراً در پاییز سال 2022 در واشنگتن تصمیم گرفته شد که لزومی به ورود مجدد به توافق با ایران نیست. او گفت که متعاقب آن، موضع مشابهی توسط انگلیس، فرانسه و آلمان اتخاذ شد و آنها «به سادگی در پشت میز مذاکرات ظاهر نشدند.»

 

از دیدگاه نماینده دائم فدراسیون روسیه، اظهارات بعدی نمایندگان سه کشور اروپایی مبنی بر عدم پایبندی ایران به برجام «کاملاً ریاکارانه» است، زیرا سند توافق شده در سال 2022 به وضوح تعهدات تهران در برجام را تنظیم می‌کرد.

 

اولیانوف تأکید کرد: « از جمله اکنون گلایه‌های زیادی درباره این موضوع وجود دارد که ایران اورانیوم را تا 60 درصد غنی می کند و ظاهراً این کار در حال گسترش است، اما طبق توافقی که غربی‌ها از نهایی کردن آن امتناع کردند مقرر شده بود که غنی سازی ایران بیش از 3.67 درصد نباشد. این قابل تحقق است، اما خود غربی‌ها اجازه نمی‌دهند این اتفاق بیفتد.»

 

اظهارات اولیانوف یک روز بعد از آن منتشر شده که سخنگویان وزارت خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تشدید سرعت غنی‌سازی اورانیوم ایران در سطح 60 درصدی اشاره کرده و گفته‌اند که این اقدام جمهوری اسلامی به تنش‌ها پیرامون برنامه هسته‌ایش می‌افزاید.

 

بیانیه مشترک آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام مدعی شده است تشدید غنی‌سازی در سطوح بالا در سایت‌های فردو و نطنز، خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به‌صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.

 

دیپلمات روسیه خاطرنشان کرد در حال حاضر شانس از سرگیری برجام حداقل است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده