محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌ها اعضای هیئت علمی بازنشسته اجباری دانشگاه فرهنگیان به خدمت بازمی‌گردند چه کسی برنده نوبل ادبیات می‌شود؟ جاده چالوس از ساعاتی بعد یکطرفه می‌شود ظرفیت مدارس کشور در اختیار دانش‌آموزان افغان/ آمارها رو به افزایش است اعزام هیئت وزارت علوم به همدان برای بررسی حواشی اخیر قربانی پرونده‌های جنجالی تجاوز فرانسه دوباره به دادگاه رفت؛ متهم: همسرش من را فریب داد / حسام الدین دوگان کیست؟ اعلام نتایج دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ماجرای تجمع مقابل دانشگاه بوعلی سینا چه بود؟ + توضیحات استانداری همدان جزئیات استخدام ۶۰۰۰ نفر در قوه قضاییه تهران در روز‌های آینده گرم است؛ خنک شدن هوا از شنبه شرایط تغییر رشته در دانشگاه فرهنگیان نحوه بارگذاری مستندات رتبه بندی معلمان / مراحل استخدام دانشجو معلمان ورودی ١۴٠۴ شرایط استفاده مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی ادارات این استان پنجشنبه‌ها تعطیل شد اجرای طرح صدور گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان با رعایت ایمنی کامل

یونسکو آمار رشد سواد آموزی در ایران را اعلام کرد + جزئیات

مدت زیادی از انتشار خبر انحلال نهضت سوادآموزی نگذشته و از زمان انتشار این خبر تا همین حالا، منحل شدن این نهضت مخالفان و موافقان زیادی داشته و با برگزاری نشست خبری رئیس سازمان نهضت سواد آموزی، هنوز هم معلوم نیست که نهضت سوادآموزی همچنان برقرار است یا نه!
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۹ - ۰۲ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 23
کد خبر: ۲۱۹۸۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ با این همه، اتفاق خوب این است که نهضت سوادآموزی از سال ۵۸ که راه‌اندازی شد و در تمام سال‌هایی که فعالیت داشته، کار خودش را کرده و طبق آمار‌های رسمی، حالا حدود ۹۸درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال ایران با سواد هستند.

سازمان یونسکو هم اعلام کرده که رشد سواد آموزی در دنیا ۱۸درصد، اما در ایران ۲.۵برابر جهان است و فاصله باسوادی زنان و مردان در کشور به ۶درصد کاهش یافته است. همچنین اختلاف سواد در مناطق شهری و روستایی به ۱۱درصد رسیده است. این اتفاق هم نمی‌افتاد مگر براساس یک جریان نهضتی و مردمی.

مسئولان نهضت اعلام کرده‌اند که با وجود این آمار‌های خوب و امیدوارکننده، از آنجایی که هنوز در سنین ۱۰ تا ۴۹سال یک‌میلیون‌و۷۰۷ هزار نفر بیسواد مطلق داریم، همچنان دست از تلاش نخواهند کشید و در چهل‌وچهارمین سالگرد تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی که همین هفته جاری است، گام دوم فعالیت‌های نهضت برداشته خواهد شد.

در گام دوم نهضت که با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود، قرار است بی‌سوادی مطلق ریشه کن و تعریف جدیدی از سواد ارائه شود که با نگاه توسعه‌ای، تعمیق و سواد جدید و تبدیل سواد به کارکرد خواهد بود.

در واقع نهضت سوادآموزی از یک متصدی به یک تنظیم‌گر بین دستگاه‌ها، جریانات مردمی و حلقه‌های میانی برای توسعه و تعمیق سواد و توسعه سواد‌های جدید تبدیل می‌شود تا بیسوادی به‌طور کامل از بین برود. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار