رایزنی آمریکا و ژاپن برای انتقال موشک‌های پاتریوت-راهبرد معاصر
دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد پزشک ایرانی ساکن گران‌ترین محله آمریکا دستگیر شد/ اتهام بابک حاج‌حسینی چه بود؟ ادعای روزنامه انگلیسی: تلاش برای ترور بشار اسد با ماده‌ای سمی در روسیه ناکام ماند تیراندازی در نیویورک آمریکا، ۱۱ زخمی برجای گذاشت

رایزنی آمریکا و ژاپن برای انتقال موشک‌های پاتریوت

آمریکا و ژاپن رایزنی‌های خود درباره انتقال موشک برای سیستم دفاع موشکی پاتریوت را در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۳۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، آمریکا و ژاپن رایزنی های خود درباره انتقال موشک برای سیستم های دفاع موشکی پاتریوت متعلق به توکیو را در اوایل سال 2024 آغاز خواهند کرد.

 

یک شبکه تلویزیونی ژاپن گزارش داد این سیستم های دفاع موشکی متعلق به نیروهای مسلح ژاپن است و قرار است در جریان این مذاکرات به طرف آمریکایی واگذار شود.

 

براساس این گزارش، در ابتدا هماهنگی ها برای تامین موشک های PAC-2 آغاز خواهد شد که برای رهگیری هواپیماها و موشک های کروز طراحی شده اند. همچنین در آینده ژاپن موشک های PAC-3 را که برای مقابله با موشک های بالستیک استفاده می شود، در اختیار واشنگتن خواهد گذاشت.

 

دولت ژاپن در 22 دسامبر سال جاری، قوانین خود برای صادرات و فروش تجهیزات دفاعی را تسهیل کرد و بدین ترتیب امکان تامین موشک برای سیستم های دفاع موشکی پاتریوت برای ارتش آمریکا و گلوله های توپخانه ای 155 میلی متری برای انگلیس فراهم شد.

 

پیشتر توکیو تنها می توانست اجزای تجهیزات دفاعی خود را به آمریکا بفروشد و تحویل محصول کامل ممنوع بود. حالا این اقدام به توکیو اجازه می دهد تا تجهیزات و سلاح های کامل دفاعی ساخت خود را در اختیار کشورهایی قرار دهد که مجوزهای تولید انحصاری آنها را دارند.

 

بر این اساس، این اصلاحات به طور مستقیم امکان فروش دوباره تجهیزات تامین شده برای کشورهای سوم را که درگیر نبردهای مسلحانه هستند،فراهم نمی کند اما به تامین ذخایر زادخانه های تسلیحاتی که به علت ارسال کمک های نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه کاهش یافته، کمک می کند.

 

علاوه بر این، با انجام این اصلاحات در ژاپن، برای مثال ایالات متحده می تواند نه تنها موشک های پاتریوت خود را در اختیار اوکراین قرار دهد بلکه این موشک ها را به متحدان خود در اروپا نیز بدهد که تسلیحات خود را به کی یف ارسال کرده اند. در نتیجه این اقدام نوعی حمایت نظامی غیرمستقیم برای اوکراین خواهد بود.

 

وزیر امور خارجه ژاپن، در این باره گفت: دولت آمریکا باید موافقت اولیه ژاپن را به منظور انتقال این موشک ها برای سیستم های پاترویت ساخت ژاپن به کشورهای سوم را بگیرد.

 

مجلس ژاپن بودجه دفاعی این کشور را در بحبوحه گسترش خطرات امنیتی در منطقه اقیانوس هند-آرام تا حد قابل توجهی افزایش داده است.

 

مجلس ژاپن در روز دوشنبه بودجه دفاعی کشور را بیش از 16 درصد در 2024 افزایش داد که می‌تواند استفاده از موشک‌های دوربرد کروز را برای اصابت به اهدافی در چین و کره شمالی تسریع کند.

 

بودجه 7.95 تریلیون ین معادل 56 میلیارد دلاری برای سال مالی که از ماه مارس آغاز شده همگام با هدف نخست وزیر ژاپن جهت دو برابر کردن بودجه دفاعی تا سطح استاندارد ناتو است. طبق استاندارد ناتو بودجه دفاعی باید 2 درصد از تولید ناخالص داخلی تا 2027 باشد.

 

توسعه فعالیت‌های نظامی چین باعث شده ژاپن به دنبال گسترش شدید ظرفیت دفاعی خود باشد. حمله روسیه به اوکراین ترس از اقدام چین برای حمله به تایوان را افزایش داده است. یکی دیگر از دلایل این تصمیم ژاپن پرتاب موشک‌های کره شمالی و احتمال آزمایش‌های هسته‌ای بیشتر توسط این کشور است.

 

افزایش بودجه دفاعی ژاپن یک تغییر قابل توجه در سیاست‌های این کشور است که مدت‌ها اجازه صادرات سلاح‌های کشنده را نمی‌داد. ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم اصل محدود کردن استفاده از زور برای دفاع از خود را در پیش گرفته بود.

 

وشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن گفت این اقدام به معنای تقویت بیشتر اتحاد بین ژاپن و آمریکاست و نه تنها به نفع امنیت ژاپن بلکه برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه انجام می‌شود.

 

سیستم دفاعی موشک پاتریوت یکی از سلاح‌هایی است که توسط غرب در اختیار اوکراین قرار داده می‌شود. ژاپن این موشک‌ها را تحت مجوز شرکت‌های ریتون و لاکهید مارتین آمریکا تولید می‌کند.

 

ژاپن به دنبال افزایش نیروهای دفاع شخصی خود است

همچنین وزارت دفاع ژاپن قصد دارد تعداد نیروهای دفاع شخصی خود را برای بالابردن واقعی قدرت نظامیانش، افزایش دهد.

 

یک روزنامه ژاپنی گزارش داد وزارت دفاع ژاپن قصد دارد تعداد پرسنل مشغول به خدمت خود در نیروهای دفاع شخصی کشور را که دچار کمبود شدید است، افزایش دهد و به تعداد قانونی 247 هزار و 200 نفر برساند.

 

براساس این گزارش، این وزارت خانه با افزایش پرداخت دستمزد برای کارکنان سرویس های خاص نظامی به منظور پرداختن به مشکلات مزمن و شدید تحمیل شده به علت عدم محبوبیت سرویس نظامی در بین جوانان ژاپنی، قصد افزایش تعداد کارکنان خود را دارد.

 

بر این اساس، میزان استخدام داوطلبان واقعی برای خدمت در نیروهای دفاع شخصی ژاپن در بهترین شرایط، تنها 95 درصد میزان قانونی در نظر گرفته شده است. همچنین مشکلات و معضلات جدی به ویژه در زمینه استخدام کارکنان برای نیروی دریایی وجود دارد زیرا اخیرا ناوگان سطحی و زیردریایی ژاپن به شکلی فعالانه درگیر سفرهای دریایی طولانی مدت شده و به همین دلیل سختی کار کارکنان آنها افزایش یافته است.

 

در این گزارش آمده است وزارت دفاع قصد دارد در سریعترین زمان ممکن تعداد کارکنان نیروهای مسلح خود را به تعداد تعیین شده برساند و سپس به دنبال افزایش بیشتر آنها باشد.

 

علاوه بر این، این وزارت خانه درنظر دارد به منظور افزایش شمار داوطلبان استخدام در ارتش، دستمزد سربازان و کارکنان تیپ استقرار سریع آبی خاکی را به میزان 13 درصد افزایش دهد تا معادل دستمزد افسران نیروی دریایی آمریکا باشد.

 

دولت ژاپن همچنین دستمزد سربازان مشغول به خدمت در کشتی های ناوگان زمینی و زیردریایی را به میزان 10 درصد افزایش خواهد داد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار