عراقچی: ایران آماده فصل جدیدی در روابط با اروپا است / زمان در حال اتمام است مقام آمریکایی: نتیجه مذاکرات با ایران دلگرم‌کننده بود بقایی: مذاکرات دشوار، اما مفید بود/ زمان و مکان دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها اعلام خواهد شد کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان طالبان، شطرنج را حرام اعلام کرد بقایی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد اعلام وفاداری شیوخ و قبایل صعده با رهبر انصارالله یمن ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد

روسیه: اظهارات اروپایی‌ها درباره برجام کاملاً ریاکارانه است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اظهارات مقام‌های اروپایی درباره عدم پایبندی ایران به برجام را «کاملاً ریاکارانه» توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۸ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 29
کد خبر: ۲۲۰۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر،میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در مصاحبه‌ای که امروز جمعه منتشر شده اظهارات نماینده‌های کشورهای اروپایی درباره عدم پایبندی ایران به برجام را «کاملاً ریاکارانه» توصیف کرد.

 

اولیانوف در مصاحبه‌ای با خبرگزاری اسپوتنیک تصریح کرد که در آغاز مارس سال 2022 توافق بر سر احیای توافق هسته‌ای برجام حاصل شده بود. او گفت: «توافق بر سر بازگرداندن توافق هسته‌ای در واقع به میزان 99 درصد حاصل شده بود. من در راس هیئت روسیه در این مذاکرات بودم و همه چیز دیگر مورد بحث و توافق قرار گرفته بود.»

 

به گفته این دیپلمات روسیه، ظاهراً در پاییز سال 2022 در واشنگتن تصمیم گرفته شد که لزومی به ورود مجدد به توافق با ایران نیست. او گفت که متعاقب آن، موضع مشابهی توسط انگلیس، فرانسه و آلمان اتخاذ شد و آنها «به سادگی در پشت میز مذاکرات ظاهر نشدند.»

 

از دیدگاه نماینده دائم فدراسیون روسیه، اظهارات بعدی نمایندگان سه کشور اروپایی مبنی بر عدم پایبندی ایران به برجام «کاملاً ریاکارانه» است، زیرا سند توافق شده در سال 2022 به وضوح تعهدات تهران در برجام را تنظیم می‌کرد.

 

اولیانوف تأکید کرد: « از جمله اکنون گلایه‌های زیادی درباره این موضوع وجود دارد که ایران اورانیوم را تا 60 درصد غنی می کند و ظاهراً این کار در حال گسترش است، اما طبق توافقی که غربی‌ها از نهایی کردن آن امتناع کردند مقرر شده بود که غنی سازی ایران بیش از 3.67 درصد نباشد. این قابل تحقق است، اما خود غربی‌ها اجازه نمی‌دهند این اتفاق بیفتد.»

 

اظهارات اولیانوف یک روز بعد از آن منتشر شده که سخنگویان وزارت خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تشدید سرعت غنی‌سازی اورانیوم ایران در سطح 60 درصدی اشاره کرده و گفته‌اند که این اقدام جمهوری اسلامی به تنش‌ها پیرامون برنامه هسته‌ایش می‌افزاید.

 

بیانیه مشترک آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام مدعی شده است تشدید غنی‌سازی در سطوح بالا در سایت‌های فردو و نطنز، خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به‌صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.

 

دیپلمات روسیه خاطرنشان کرد در حال حاضر شانس از سرگیری برجام حداقل است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار