روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد طوفان دست از سر تهران برنمی‌دارد/ بارش باران و گردوخاک در راه است چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول» بزرگداشت شهدای خدمت در محضر رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس

دومین سرطان شایع در مردان را بشناسید + علل بروز و راهکار‌های پیشگیری از آن

عضو هیات علمی و متخصص ارولوژی و جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پروستات یکی از ارگان‌های داخل لگن مردان است که عموما در محدوده سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی با تظاهرات بالینی التهاب ظاهر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۰۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر سلمان سلطانی با اشاره به اینکه پروستات در سیستم ادراری، تناسلی و باروری مردان نقش موثری ایفا می‌کند، اظهار کرد: در واقع بیماری سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در مردان است.

وی با بیان اینکه علل زیادی برای ابتلا به سرطان پروستات مطرح است، خاطر نشان کرد: سن فرد یکی از ریز فاکتور‌های موثر در سرطان پروستات است که هر چقدر سن افراد بیشتر میشود به همان نسبت احتمال ایجاد سرطان پروستات بیشتر می‌شود.

دکتر سلطانی با اشاره به اینکه هر فرد در طول زندگیش تا ۱۷ درصد احتمال ابتلا به پروستات دارد، تصریح کرد: سابقه خانوادگی یکی دیگر از عوامل مهم در ابتلا به سرطان پروستات است و در افرادی که در بین افراد درجه اول سابقه بیماری پروستات را دارند احتمال ابتلا بیش از سایرین است.

وی با بیان اینکه هرچه سن بالاتر می‌رود، افراد بیشتر مستعد برای ایجاد بیماری‌هایی همچون بزرگی خوش خیم پروستات، سرطان پروستات و التهاب‌های پروستات می‌شوند، گفت: سرطان پروستات اکثرا ازمرحله ابتدایی تا بروز علایم، سیر کندی دارد.

دکتر سلطانی با اشاره به اینکه به دلیل سیر تدریجی بیماری سرطان پروستات، دیر تشخیص داده می‌شود، ابراز کرد: پروستات جزو سرطان‌هایی است که میزان مرگ و میر کمتری نسبت به سایر انواع سرطان دارد؛ منتها باید تشخیص و درمان به موقع برای آن انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص عوامل موثردر پیشگیری از این سرطان تصریح کرد: کاهش مصرف غذا‌های چرب (خصوصا کاهش کربوهیدرات ها)، قطع یا کاهش مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و مواد مخدر، انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، از جمله این علایم است.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات یکی از علت‌های اصلی ابتلا به سرطان‌های سیستم ادراری است، گفت: خوشبختانه در این چندین سال اخیر با پیشرفت‌های بسیار وسیعی که در حوزه آزمایشگاهی و تصویربرداری صورت گرفته بسیاری از انواع سرطان‌ها به موقع تشخیص و درمان می‌شوند.

عضو هیات علمی و متخصص ارولوژی و جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تظاهرات سرطان پروستات می‌تواند خود را به شکل بزرگی خوش خیم پروستات و یا علائم ادراری نشان دهد، گفت: سرطان پروستات می‌تواند باعث درگیری استخوانی و درد شدید در بدن بیمار به خصوص در ستون فقرات و لگن بیمار شود.

وی عنوان کرد: افراد بالای ۵۰ سال، هر سال یا حداقل هر ۲ سال یکبار جهت تشخیص به موقع سرطان پروستات به پزشک مراجعه نمایند، زیرا با تشخیص زودرس و بهنگام سرطان پروستات، امکان ریشه کن کردن سرطان به صورت کامل وجود دارد.

دکتر سلطانی افزود: بیماری بزرگی خوش خیم پروستات (B P H) بسیار شایع‌تر از سرطان پروستات است و با درمان مداخله‌ای بیمار بهبود می‌یابد. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده