ادعای کاخ سفید: روسیه به دنبال موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ادعای کاخ سفید: روسیه به دنبال موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران است

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید با بیان اینکه روسیه از موشک های بالستیک کره شمالی علیه اوکراین استفاده کرده است، ادعا کرد که روسیه به دنبال دستیابی به موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۱۴ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 04
کد خبر: ۲۲۱۹۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: نیروهای روسیه در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۳ و ۲ ژانویه ۲۰۲۴ موشک‌های بالستیک کره شمالی را به سمت اوکراین پرتاب کردند.

این سخنگوی دولت جو بایدن در تداوم هراس آمریکا از همکاری ایران و روسیه پس از ماجراهای پهپادی، ادعای موشک های بالستیک کوتاه برد را در سال جدید میلادی (۲۰۲۴) مطرح کرد اما در عین حال گفت: درحال حاضر ما معتقدیم ایران موشک های بالستیک کوتاه برد به روسیه ارائه نکرده است اما مذاکره کنندگان روس درحال پیشبرد این امر هستند.

کربی با ابراز هراس آمریکا از همکاری های روسیه و ایران مدعی شد که واشنگتن از مذاکرات تهران - مسکو در این زمینه نگران است.

وی ادعا کرد: بر اساس گزارش‌ها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سپتامبر ۲۰۲۳ میزبان سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه بود که موشک های بالستیک کوتاه برد خود از جمله ابابیل و دیگر سیستم های موشکی را به نمایش گذاشت. این اولین نمایش عمومی موشک بالستیک ایران به یک مقام ارشد روس از سال ۲۰۲۲ است.

این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه مدعی شد: ما ارزیابی می کنیم که روسیه به دنبال خرید موشک از ایران است.

کربی در خصوص همکاری های دفاعی روسیه با کره شمالی و ایران ادامه داد: در پاسخ، ما درحال انجام یک سری اقدامات با همکاران و شرکای خود هستیم.

این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: " کنگره باید درخواست کمک مالی تکمیلی ما برای اوکراین را بدون تاخیر تایید کند. ایران و کره شمالی در کنار روسیه ایستاده اند؛ اوکراینی ها سزاوار این هستند که بدانند دولت و مردم آمریکا همچنان در کنار آنها خواهند ایستاد."

کربی پیش از این نیز گفته بود: آمریکا بودجه موجود برای کمک نظامی به اوکراین را به اتمام رسانده است و "هیچ منبع جادویی دیگری برای استفاده وجود ندارد" مگر اینکه کنگره تصمیم بگیرد بسته جدیدی را تصویب کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۳ یک بسته کمک نظامی ۲۵۰ میلیون دلاری به اوکراین را اعلام و به این ترتیب تمام بودجه درنظر گرفته شده آمریکا برای اوکراین را استفاده کرد. جمهوری خواهان سنای آمریکا در اوایل ماه دسامبر ۲۰۲۳ لایحه ای شامل ۶۱.۴ میلیارد دلار کمک به اوکراین را مسدود کردند زیرا این لایحه حاوی تدابیر سختگیرانه در مورد سیاست مرزی و مهاجرت آمریکا نبود.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که باوجود تاخیر بین تایید بسته های بودجه و تحویل واقعی آنها، اوکراین همچنان تجهیزات اختصاص یافته در ۲۷ دسامبر را در "روزها و هفته های آینده" دریافت خواهد کرد و پس از پایان این کمک، «هیچ گونه کاری نمی توان انجام داد» مگر اینکه کنگره تصمیم جدیدی اتخاذ کند.

او گفت: «رئیس جمهور [جو بایدن] آخرین بسته [کمک‌های نظامی به اوکراین] را امضا کرد که برای تأمین آن بودجه داشتیم و تمام. اکنون [کنگره] باید [منابع مالی بیشتری] را تایید کند تا بتوانیم به حمایت از اوکراین ادامه بدهیم».

وی ادامه داد: آخرین بسته کمکی به اوکراین که توسط بایدن در تاریخ ۲۷ دسامبر سال گذشته میلادی امضا شد، هنوز به صورت کامل به کی‌یف ارائه نشده و تکمیل آن ممکن است چند هفته طول بکشد.

کریستن سینما سناتور مستقل آمریکایی در ۳ ژانویه گفت که سنا در حال "دستیابی" به توافقی در مورد اقدامات امنیتی مرزی است که راه را برای تصویب یک بسته بودجه برای اوکراین هموار خواهد کرد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از کنگره خواسته است کمک دیگری به ارزش ۶۱ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص دهد اما جمهوری‌خواهان از تصویب آن بدون توافق با دموکرات ها برای تشدید اقدامات امنیتی در مرز آمریکا و مکزیک خودداری کرده اند. کنگره از زمان حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار برای این کشور تصویب کرده است اما از زمانی که جمهوری‌خواهان کنترل مجلس نمایندگان را از دموکرات ها در ژانویه ۲۰۲۳ گرفتند، هیچ بودجه‌ای را تایید نکرده‌اند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

ضد حمله تابستان اوکراین در پایان سال ۲۰۲۳ نتیجه چندانی به همراه نداشت و حالا با وجود خستگی اوکراین و عدم تمایل کشورهای غربی برای حمایت از کی‌یف باید انتظار یک جنگ طولانی را کشید. کشورهای اتحادیه اروپا متعهد شده اند تا پایان سال آینده میلادی حدود یک میلیون گلوله توپخانه در اختیار اوکراین قرار دهند که با وجود تبدیل شدن جنگ به جنگی فرسایشی عملی شدن این وعده بعید به نظر می‌رسد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار