نتایج قرعه کشی ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد؟ + مشاهده با کد ملی برنامه جدید صندوق بازنشستگی کشوری/ جزئیات جدید تسهیلات بازنشستگان و خرید اقساطی بازنشستگان تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار ۲۰ دی ۱۴۰۲ / دلار صعودی شد؟

پیش بینی قیمت دلار ۲۰ دی ۱۴۰۲ / دلار صعودی شد؟ قیمت دلار در چهارمین روز هفته آرایش صعودی گرفت و یک کانال پیشروی کرد. کارشناسان اقتصادی، اخبار را در روند شکل‌گیری دلار موثر می‌دانند. بازیگران بازار معتقدند، از دست رفتن توافق ایران و آمریکا، در پی جنگ خاورمیانه بر قیمت دلار موثر بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۴ - ۱۹ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 09
کد خبر: ۲۲۲۷۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار در حالی روز سه‌شنبه را با گپ مثبت شروع کرد که روند اخبار حاکی از آرامش اوضاع سیاسی بود، اما توجه معامله‌گران به برخی تحلیل‌ها در خصوص از دست رفتن روابط پشت پرده ایران و آمریکا جلب شد و روند قیمت دلار را صعودی کرد. به این ترتیب، در سومین روز هفته، دلار رشد ۳۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۱ هزار و ۲۵۰ تومان معامله شد.

در روز‌های اخیر سیدحسین موسویان، دیپلمات پیشین و تحلیلگر ارشد سیاست خارجی در «میدل ایست آی» اطلاعاتی درباره آخرین تحولات رابطه ایران و آمریکا ارائه کرده است. وی شروع درگیری در منطقه خاورمیانه را پایان روابط پشت‌پرده ایران و آمریکا عنوان کرده است.

موسویان گفته است: «در ماه می ۲۰۱۸، در زمانی که ایران به مدت سه سال در حال اجرای کامل برجام بود، ترامپ از برجام خارج شد و با اتخاذ سیاست «فشارحداکثری»، تحریم‌های گسترده اقتصادی، سیاسی و نظامی علیه ایران اعمال کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم اعلام کرد که او ترامپ را وادار به خروج از برجام کرد.»

وی با تاکید بر اینکه بایدن از ابتدای ریاست جمهوری خود قصد احیای برجام را داشت که نهایتا موفق نشد، اظهار کرده است: «آمریکا و ایران با میانجیگری قطر و عمان به یک توافق موقت دست یافتند. براساس توافق قرار شد: پنج زندانی بین ایران و آمریکا مبادله شوند، آمریکا شش میلیارد دلار وجوه بلوکه شده ایران را آزاد و به قطر منتقل شود، تقابلات منطقه‌ای دو کشور متوقف شود، ایران غنی‌سازی بالاتر از ۶۰ درصد انجام ندهد، ایران با آژانس بین المللی انرژی تمی همکاری بیشتری داشته باشد، آمریکا مانع صادرات نفت ایران نشود، وجوه بلوکه‌شده ایران درعراق به تدریج آزاد شود.»

گفتنی است موضوعات که این دیپلمات پیشین به آن اشاره کرد در هر برهه‌ای مانند اهرمی، قیمت دلار را مهار کرده است.

وی جنگ اسرائیل علیه غزه را عامل توقف توافق موقت بین آمریکا و ایران عنوان کرده و افزوده است: «یک مقام اروپایی به من گفت: "بخاطر جنگ غزه، آمریکایی‌ها مذاکرات با ایران را ادامه نخواهند داد، برجام مرد، دیپلماسی هسته‌ای با ایران مرد، آمریکایی‌ها از قطری‌ها محترمانه خواسته‌اند که آن‌ها محترمانه از ایران بخواهند که در شرایط فعلی ایران محترمانه درخواستی برای برداشت از این شش میلیارد آزاد شده نداشته باشد». کنگره آمریکا هم تصویب کرد که ۶ میلیارد دلار آزاد شده ایران، مجددا بلوکه شود.»

کارشناسان اقتصادی تا پیش از این نسبت به افزایش قیمت دلار در ۶ ماهه دوم سال هشدار داده بودند. اما با تلاش سیاست گذار محدوده قیمت دلار حفظ و این اسکناس در کف کانال ۵۰ هزار تومانی تثبیت شد. با این وجود، معامله‌گران بازار ارز ماه‌های پایانی سال را متاثر از رشد تقاضا افزایشی پیش‌بینی می‌کنند.

با توجه به اینکه طی دو هفته گذشته، دلار رفتار شارپی قابل توجهی نداشته، تحلیلگران بازار‌های مالی معتقدند مدت‌هاست که به دلیل نزدیک بودن انتخابات، رکودی که از سوی دولت بر بازار‌ها حاکم است و مهار تورم به هر شکل ممکن، سیاست‌گذار توانسته قیمت دلار را مهار کند.

آن‌ها با تاکید بر اینکه این منطقه، محدوده جدید معاملاتی دلار است، کف این اسکناس را محدوده ۵۰ هزار تومانی و سقف آن را در صورت بروز شرایط بحرانی، منطقه ۵۴ هزار و ۷۰۰ تومانی در نظر می‌گیرند.

گفتنی‌ست، روز سه‌شنبه قیمت دلار در بازار‌های همسایه نیز افزایش داشت. قیمت دلار سلیمانیه روی رقم ۵۰ هزار ۸۳۰ تومان ایستاد. دلار هرات رشد ۱۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۷۷۰ تومانی معامله شد. درهم امارات هم با رشد ۱۵۰ تومانی به قیمت ۱۴هزار ۹۰ تومانی معامله شد. / تجارت‌نیوز

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار