زاخارووا: صلح اوکراین در گروی توقف تسلیح این کشور است-راهبرد معاصر
شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا بازداشت بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ فلسطینی در کرانه باختری از اکتبر ۲۰۲۳ غریب آبادی: ایران آماده پاسخ قاطع و فوری به تصویب قطعنامه است گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه اعضای شورای حکام آژانس دعوت بشار اسد از پزشکیان برای سفر به دمشق

زاخارووا: صلح اوکراین در گروی توقف تسلیح این کشور است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت غرب در صورتی که مایل به کمک به مذاکرات صلح برای اوکراین است باید جریان تسلیح این کشور را متوقف کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۲۵ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 15
کد خبر: ۲۲۳۴۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهارنظر وزیر امور خارجه سوئیس درباره ضرورت مشارکت مسکو در فرآیند صلح اوکراین گفت غرب در صورتی که خواستار مذاکرات صلح برای اوکراین است باید ارسال تسلیحات برای کی‌یف را متوقف کند.

 

«ایگنازیو کاسیس»، وزیر امور خارجه سوئیس روز یکشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در شهر داووس در حاشیه یک اجلاس درباره صلح اوکراین گفت چند کشور به دنبال میانجی‌گری برای جلب مشارکت روسیه در مذاکرات صلح اوکراین هستند و تاکید کرد بدون شرکت روسیه نمی‌توان کنفرانس صلحی برای اوکراین برگزار کرد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به صحبت‌های این مقام سوئیسی به روزنامه «ایزوستیا» گفت: «اگر برخی کشورها مایل به یافتن راه خروج از بن‌بستی که به خاطر واشنگتن در آن گرفتار شده‌اند هستند این اتفاق خوبی است. در این مورد آنها باید ارسال تسلیحات برای اوکراین، تحریم‌ها علیه روسیه و ایراد صحبت ها و بیانیه‌های روس هراسانه را متوقف کنند.»

 

زاخارووا هشدار داد: «اما اگر هدف از این لفاظی ها این است که روسیه را وارد نوعی فرآیند توهم‌زا بر مبنای شرایط غرب کرده تا بر رویکرد‌های اصولی روسیه اعمال نفوذ کنند، ما به داخل چنین تله‌ای کشیده نخواهیم شد.»

 

روسیه از 24 فوریه 2022 (پنجم اسفند ماه 1400) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

مدتی پس از این تحول هیات‌های مذاکره‌کنندگان روسیه و اوکراین چند دور مذاکرات با موضوع بررسی امکان صلح را برگزار کردند اما نهایتا مذاکرات به بن‌بست انجامید. ماه اکتبر 2022 زلنسکی با امضای حکمی ادعا کرد کی‌یف تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه باشد نمی‌تواند با مسکو مذاکرات صلح داشته باشد.

 

در نوامبر 2022 ولودیمیر زلنسکی که در دوران زمامداری خود حدود 20 درصد از خاک اوکراین را از دست داده یک طرح صلح 10 بندی مشهور به «فرمول صلح» را پیشنهاد داد و خواستار خروج تمامی نظامیان روس از اوکراین، مبادله همه زندانی ها با روسیه، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای قبل از سال 2014 شد. مسکو اما به طور مداوم تاکید داشته که از مذاکرات صلح در صورتی استقبال می کند که اوکراین فتوحات ارضی نیروهای روسیه که از زمان اجرای عملیات نظامی ویژه در این کشور رقم خورده‌اند را به رسمیت بشناسد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار