دو توصیه مهم آیت الله نوری همدانی برای مدرسین حوزه-راهبرد معاصر

دو توصیه مهم آیت الله نوری همدانی برای مدرسین حوزه

آیت الله نوری همدانی اظهار داشت که امروزه مخالفین شیعه با ابزارهای گوناگون در پی تخطئه مذهب جعفری گام بر می دارند، از همین رو ضرورت دارد تا علاوه بر عرصه‌ی فقه، علما و مدرسین حوزه متوجه اهمیت تاریخ و تفسیر مقارن نیز گردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۸ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 15
کد خبر: ۲۲۳۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمله به مذهب شیعه و زیر سوال بردن آن تحت عناوین و بهانه ی متعدد از اول ظهور اسلام تا به امروز ادامه یافته است. استفاده از الفاظی نظیر رافضی و مرده پرست و تهمت بی توجهی به قرآن کریم از جمله اتهاماتی است که از وهابیت گرفته تا روشنفکرنمایانی چون احمد کسروی متوجه شیعه دوازده امامی نموده است.


آیت الله نوری همدانی امروز و در گفتگویی که با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم داشته به این قبیل اتهامات پرداخته و رهنمودهایی را ارائه کرده اند.

 

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، با تاکید بر تبیین مزیت‌های مکتب اهل بیت(ع) در عرصه‌های مختلف، خواستار تدوین تفسیر و تاریخ مقارن در حوزه شد.

 

به گزارش مرکز خبر حوزه ، وی روز یکشنبه در دیدار آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم، اظهار کرد: تحریف قرآن کریم تهمت بزرگی است که برای تبلیغات علیه شیعه بوده است، باید فضایل و برتری‌های شیعه را تبیین کنیم و فعالیت در این زمینه بسیار مهم است.

 

وی با اشاره به اهمیت توجه به قرآن و تفسیر در حوزه افزود: تهمت هایی از سوی برخی نسبت به شیعه وجود دارد که شیعیان توجه لازم به قرآن کریم ندارند در حالی که این یک تهمت است و قرآن در همه آثار شیعیان مورد توجه است.

 

وی وحدت بین شیعه و سنی را از برکات انقلاب اسلامی و تدابیر امام خمینی دانست و اظهار کرد: در نتیجه انقلاب و با تاکید امام راحل ارتباط بین شیعه و سنتی تقویت شده و وحدت و اتحادی به وجود آمده است که آثار آن را در دفاع مقدس مشاهده کردیم.

 

این مرجع تقلید افزود: این در حالی است که در تاریخ شیعیان بسیار در مضیقه و تحت فشار بودند و زیر ظلم بدخواهان قرار داشتند، اما با این حال علما در سخت ترین شرایط تشیع را حفظ کردند و اجازه نابودی مکتب اهل بیت(ع) را ندادند، در گذشته شرایط به گونه ای بود که شیعه و علمای آن حق اظهار وجود و نوشتن کتاب و آثار نداشتند.

 

وی با بیان اینکه مخالفان در سه عرصه فقه، تفسیر و تاریخ فعالیت کرده اند، گفت: در کنار فقه مقارن که مورد توجه حوزه و علما است، باید به تاریخ و تفسیر مقارن همه توجه شود تا مطالب تفسیری و تاریخی را به درستی برای جامعه بیان کنیم.

 

وی گفت: همان گونه که مزیت فقه شیعه بیان شده در تفسیر و تاریخ هم باید کار شود و حوزه باید به این موضوع توجه کند، چراکه در تفاسیر و تواریخ دیگران مطالب خلاف بسیاری وجود دارد که باید پاسخ داده شود، دیگران در کتاب های خود بعضا یک روایت از ائمه طاهرین(ع) و اصحاب آنها نقل نکردند، ولی از خوارج مطلب بیان کرده اند.

 

آیت الله نوری همدانی گفت: در کتاب‌های شیعه به آیات و روایات توجه لازم شده است، اما می گویند که در شیعه به قرآن توجه نمی شود، در حالی که تفاسیری مانند المیزان علامه طباطبایی در شیعه داریم که مانند آن پیدا نمی شود و دیگران از چنین تفسیرهایی بی بهره هستند.

 

وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله فاضل اظهار کرد: بیت مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، بیت علم و فقاهت است و باید عظمت این بیت نگه داشته شود، باید آثار بزرگان توسط بیوت آنها در دسترس جامعه قرار داده شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار