به گزارش راهبرد معاصر، یک شنبه هفته جاری هشتمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با دستور کار انتخابات مجدد ریاست برگزار شد و در آن 21 نفر تایید صلاحیت شده به رقابت پرداختند.
باتوجهبه اینکه 17 نفر پیش از آغاز رأیگیری کنار کشیدند، در نهایت رقابت میان صمد حسنزاده، مجتبی غیابی، احد عظیمزاده و فرج اله معماری آغاز گردید.
البته پیش از آغاز رأیگیری، اظهارات حسین سلاح ورزی، و موضعگیری عجیب وی حاشیههایی را به دنبال داشت، حتی حمایت خاص صریح از یک کاندیدا توسط وی نیز صورت پذیرفته بود که در نهایت اعضای اتاق این بار هم سلاح ورزی را با یک «نه» بزرگ همراهی کردند و به فردی که او حمایت کرده بود رأی ندادند و شاید همین حمایت و اظهارات وی در آغاز جلسه رأیگیری هم در کاهش سبد رأی نامزد دیگر بیتأثیر نبود تا فعالان اقتصادی بگویند ما خود اهل تشخیص هستیم و نیاز به این که دیگری برایمان تکلیف معلوم کند نیستیم.
درهرصورت انتخابات اتاق ایران برگزار و در نهایت صمد حسنزاده با کسب بیشترین رأی، بهعنوان ریاست اتاق ایران منصوب شد.
لازم به ذکر است، طبق تصمیم شورایعالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، در یکم آبانماه، انتخاب «حسین سلاح ورزی» برای ریاست اتاق بازرگانی ایران غیرقانونی بوده و وی از این سمت کنار گذاشته شد.
حماسه حضور بخش خصوصی در انتخابات اتاق ایران
حسین میرمحمد صادقی، رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، انتخابات اخیر اتاق ایران را کاملاً رقابتی عنوان و اعلام کرد: به سبب حضور پرشور اعضا در این انتخابات، تا آخرین لحظه پیشبینی دشوار بود و در نهایت صمد حسنزاده بهعنوان ریاست اتاق ایران انتخاب شد.
میرمحمد صادقی ادامه داد: باتوجهبه اینکه تعداد اعضای هیئت نمایندگان 498 نفر است، باید حداقل 250 نفر بهمنظور به حد نصاب رسیدن در جلسه حاضر میشدند، اما شاهد بودیم که 412 نفر در رأیگیری حضور داشتند و همین مسئله حکایت از اهمیت حماسه حضور بخش خصوصی در این انتخابات دارد. در حالی که معمولأ در جلسات هیئت نمایندگان بیش از 300 نفر حاضر نمی شوند.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران پیرامون نامزدها و تعداد آرا اعلام داشت: 21 نفر بهمنظور تصدی منصب رئیس اتاق ایران، نامنویسی کرده بودند، البته برخی از افراد در روز انتخابات به صلاحدید خود انصراف دادند و در نهایت مدیرعامل گروه کاشی تبریز که بازرگانی خوشنام، شناخته شده و به دور از حاشیه است با کسب 208 رأی به ریاست مهمترین نهاد بخش خصوصی تکیه زد.
رئیس جدید اتاق ایران، فردی سالم و بهدوراز حاشیه
میرمحمد صادقی، رئیس جدید اتاق ایران را فردی با سلامت معرفی و تأکید کرد: در تمامی اتاقهای دنیا، فردی به سمت ریاست منصوب میشود که از فعالان خوشنام و پر سابقه اقتصادی باشد که در خصوص حسنزاده این امر کاملاً صدق میکند، همچنین ایشان از سلامت در تمامی زمینهها برخوردار است و شاهد حاشیه پیرامون ایشان نیستیم.
وی ادامه میدهد: ازآنجاییکه حسنزاده پیشتر نایبرئیس اتاق ایران بود، به سبب انتخاب ایشان به ریاست، انتخاباتی جهت پست نایبرئیس سوم برگزار شد و پس از شمارش آرا، حسین پیرمؤذن که ایشان قبلاً هم سابقه عضویت در هیئترئیسه داشته و با مسائل اتاق کاملاً آشنا بوده است؛ لذا با اختلاف پیروز این رقابت شدند.
دو نکته کلیدی انتخابات اتاق ایران
به گفته میرمحمد صادقی، در انتخابات روز یکشنبه اتاق ایران، حضور حماسی اعضا و انتخاب ریاست جدید دو موضوع مهم را نشان میدهد.
وی دراینخصوص اظهار داشت: خوشبختانه بلاتکلیفی هشت ماه اخیر و نگرانی فعالان بخش خصوصی روز گذشته برطرف شد، در واقع به سبب شرایط عجیب ماههای اخیر، اتاق در بسیاری از شوراها غایب شده بود، همچنین از ارتباط نهادهای دولتی با اتاق کاسته شده بود و بیم آن میرفت که بهتدریج نقش اتاق در اقتصاد کشور هر روز کمتر و کمتر شود.
به گفته رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران، دومین موضوع مهم پیرامون انتخابات روز گذشته، بحث نشاندادن استقلال فعالان بخش خصوصی بود، وی دراینخصوص تصریح کرد: در واقع برخی از افراد عمدتاً خارج از هیئت نمایندگان به دنبال هدایت آرا به سمتوسویی خاص بودند، اما نوع آرا حکایت از استقلال تمامی اعضا و تشکلها و گفتن یک " نه " بزرگ به معضل قیم گرایی در اتاق بود.
میرمحمد صادقی ابراز امیدواری کرد: انشاءالله با انتخابات اخیر، شاهد حیات جدید این نهاد بخش خصوصی خواهیم بود، همچنین همکاری اعضای هیئترئیسه هفتنفره و تعامل با نهادهای حاکمتی و بالعکس منجر به کمک به اقتصاد ایران میشود. درواقع ازآنجاییکه در شرایط تحریمی، فعالیت بخش خصوصی راهگشا است؛ دولت با رفع موانع، باید به تقویت این بخش و حمایت از اتاق بازرگانی کمک کند.
از قدرنشناسیها تا تأکید بر اجرای قانون
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران در بخش دیگری از اظهارات خود، در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم به حاشیهسازی حسین سلاح ورزی در آغاز جلسه هیئت نمایندگان واکنش نشان داد و اعلام کرد: از بدیهیترین اصول اخلاقی، قدرشناسی انسان در مقابل خوبیهای دیگران است، انجمن نظارت در دوران 14ماهه فعالیت خود، تنها به قانون پایبند بوده است، چه این قانونمندی به نفع شخص خاصی باشد و چه به زیان او.
وی ادامه داد: برای مثال، مطابق با آییننامه تشکیل هیئت نمایندگان، مدتزمان پاسخ نهادهای نظارتی در مورد صلاحیت کاندیداها، 10 روز است و عدم ارائه پاسخ به منزله موافقت تلقی میشود، لذا انجمن نظارت با جدیت انتخابات پیشین و ریاست حسین سلاح ورزی را معتبر دانسته و در این مسیر بسیاری از ناملایمات و حتی بدگویی های افراد در شبکه های مجازی را تحمل کرده بود.
میرمحمد صادقی تصریح کرد: حتی در انتخابات اتاق خرمآباد نیز شاهد مشکلاتی نظیر تجمع برخی از گروهها برای جلوگیری از رأیگیری به سبب حضور سلاح ورزی بودیم، اما در نهایت تماس و مکاتبات انجمن با معاونت دادستانی کل، رئیس دادگستری لرستان، وزیر کشور و مقامات وزارت صمت باعث شد که انتخابات انجام و سلاح ورزی در انتخابات خرمآباد، البته با آرای محدود، برگزیده شود.
وی افزود: ولی ظاهراً از نظر ایشان تا وقتی اقدامات انجمن به نفع ایشان است نام انجمن و رئیس انجمن را باید در ستون " خوبها " نوشت و وقتی به ضرر ایشان باشد باید اسم انجمن را پاککرده و به ستون " بدها " منتقل کرد! یعنی معیار قضاوت منافع فرد است نه مصلحت و کیان اتاق و اقتضای قانون.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران تأکید کرد: مقاومت ما در خصوص اجرای قانون، سبب دشمنی و بدگویی برخی از افراد نسبت به ما شد؛ اما متأسفانه ایشان تمامی این موارد و کمکهای قبلی انجمن را نادیده گرفتند و بهجای تشکر، نسبت به انجمن و شخص من، انتقادات ناروای مستقیمی را مطرح کردند.
وی ادامه داد: این در حالی است که بنده و سایر اعضای انجمن در ابتدای جلسه حضور نداشتیم. این اتفاق بهنوعی مصداق بارز از جاده انصاف خارجشدن است. ضمن اینکه ایشان قول داده بودند صرفاً یک خداحافظی ساده از اعضا داشته باشند و وارد مباحث چالشی که جای طرحش آنجا نبود، نشوند.
میرمحمد صادقی تصریح کرد: در جلسه شورایعالی نظارت، تصمیم به ادامه حیات این انجمن گرفته شد، در واقع بالاترین رکن اتاق تصمیمی را اتخاذ کرده بود و اکثریت یعنی چهار نفر هم مصوبه را امضا کرده بودند و بنابراین ما ملزم به نظارت بر برگزاری انتخابات بودیم.
وی افزود: حال اگر فردی مدعی غیرقانونی بودن این رویه است، باید از مرجع قضایی پیگیر شود و دستور توقف یا ابطال بگیرد؛ درواقع، دادگاه صلاحیت تشخیص دارد و تا قبل از گرفتن رأی، ما باید از نظر بالاترین رکن قانونی اتاق ایران تبعیت کنیم، البته ایشان اقداماتی در این زمینه نیز انجام دادند؛ ولی در نهایت به سرانجامی ختم نشد.
به عقیده رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران، اینکه هرکسی اعلام کند تشخیص من، قانونی است و خلاف نظر بنده غیرقانونی، نوعی دیکتاتوری است و باعث میشود که سنگ روی سنگ بند نشود.
وی تأکید کرد: درهرحال، انتخابات با حضور پرشور اعضا برگزار شد و در حال حاضر اگر اعضا به دنبال کمک به اتاق هستند، باید با هیئترئیسه جدید، همراهی تمامعیار داشته باشند تا باری از مشکلات اقتصادی کشور برداشته شود.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران در انتها پیرامون برخی از هجمهها پس از برگزاری انتخابات اتاق ایران گفت: در هر انتخاباتی افرادی به دنبال رأی آوردن گزینه خود هستند و عدم انتخاب گزینه موردنظر گاه منجر به ایجاد هجمههایی میشود، اما حضور پرشور نمایندگان و تشکلها نشاندهنده این است که این هجمهها غیرواقعی و نادرست است و اعضای اتاق بر استقلال رأی خود و قصدشان برای کمک به دولت جهت حل مشکلات اقتصادی تأکید دارند./ تسنیم