پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

مقام آمریکایی: پنتاگون خواستار مذاکره با ایران و اجتناب از تنش است

یک مقام آمریکایی گفته وزارت دفاع این کشور خواستار مذاکره با ایران و اجتناب از انجام اقداماتی است که به تنش با ایران منجر شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 16
کد خبر: ۲۲۵۲۰

به گزارش راهبرد معاصر ، یک مقام ارشد دولت آمریکا امروز دوشنبه (۲۵ شهریورماه/۱۶ سپتامبر) گفت در روزهای گذشته، مقام‌های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با توسل به اقدامات تنش‌آمیز علیه ایران جهت پاسخ به حملاتی که اخیراً پالایشگا‌ه‌های «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در عربستان سعودی را هدف قرار داده، مخالفت کرده‌اند.

 

شنبه هفته جاری (۲۳ شهریورماه) «یحیی سریع» سخنگوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن اعلام کرد، یگان پهپادی یمن با ۱۰ پهپاد پالایشگا‌ه‌های «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در منطقه «شرقیه» عربستان سعودی را در چارچوب حق طبیعی و مشروع در پاسخگویی به جنایات ائتلاف متجاوز و محاصره پنج ساله یمن هدف قرار داد.

 

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بدون ارائه هرگونه سندی مدعی شد که این ایران و نه یمنی‌ها بوده‌اند که تأسیسات نفتی آرامکو عربستان را هدف قرار داده‌اند.

 

با اینحال مقامات ایران هرگونه مشارکت در این عملیات پهپادی را رد کرده‌اند. «عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (دوشنبه) درباره اتهامات مقامات آمریکایی درباره حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان گفت: «۵ سال است یمن درگیر جنگ است و ائتلاف سعودی‌ها با پشتوانه کشورهای غربی مرتکب جنایات جنگی بسیاری در یمن شدند و طبیعی است که مردم یمن و نیروهای نظامی یمن برای متوقف کردن این جنایات واکنش داشته باشند.» 

 

سه مقام ارشد آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود امروز به «ای‌بی‌سی‌نیوز» گفته‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای بررسی نحوه پاسخ به حمله به پالایشگاه نفت عربستان سعودی، در کاخ سفید با اعضای دولتش تشکیل جلسه داد.

«مارک شورت»، رئیس دفتر معاون ترامپ گفته که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا بنا بود در این جلسه شواهدی را درباره ارتباط ادعایی ایران با حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی ارائه کند.

 

یک مقام ارشد آمریکایی به «ای‌بی‌سی‌نیوز» گفت در روزهای گذشته پامپئو و «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران به دنبال تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه بودند. پنتاگون، در سوی دیگر به دنبال پاسخی غیرتنش‌آمیز است که موجب آوردن ایران به میز مذاکره شود.

پیش از این هم مارک شورت در جمع خبرنگاران تلاش کرده بود از اظهارات تهدیدآمیز ترامپ که احتمالاً علیه ایران مطرح شده بود عقب‌نشینی کند.

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز (دوشنبه) در اظهاراتی که به نوشته سی‌ان‌ان احتمالاً به ایران یا متحدان این کشور اشاره داشت نوشت: « تامین نفت عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفته است. دلیلی وجود دارد که باور کنیم مقصر را می‌شناسیم. آماده شلیک هستیم، اما اقدامات بعدی بستگی به راستی آزمایی دارد. با این حال منتظر می‌مانیم تا از پادشاهی سعودی بشنویم که آنها چه کسی را مقصر این حمله می‌دانند و تحت این شرایط پیش خواهیم رفت.»

 

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» نوشته مشخص نیست که منظور ترامپ از عبارت «آماده شلیک» تهدید به استفاده از زور نظامی علیه ایران یا متحدانش در یمن و عراق بوده است یا خیر؛ با این حال، «مارک شورت»، رئیس دفتر معاون رئیس‌جمهور آمریکا تلاش کرد از تفاسیر تنش‌زا از سخنان ترامپ عقب‌نشینی کند.

 

شورت در جمع خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم "آماده شلیک"، عبارت گسترده‌ای است و به واقعیت‌هایی اشاره دارد مبنی بر اینکه همه ما از حیث استقلال انرژی در داخل امن‌تر هستیم.»

منبع : فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار