روند افزایشی ترک تحصیل دبستانی‌ها-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

روند افزایشی ترک تحصیل دبستانی‌ها

نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان از سال ۱۳۹۵ تا به امروز افزایش داشته است؛ به عنوان مثال نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۳۹6-۱۳۹5، رقم ۰.۹۹ درصد بود که این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰2-۱۴۰1 به ۱.۲۰ درصد رسیده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 28
کد خبر: ۲۲۵۵۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، جمعیت دانش‌آموزان بازمانده از مدرسه به استناد گزارش‌های رسمی اعلام شده از سوی مسؤولان، بیش از ۹۱۱ هزار نفر در گروه سنی ۶ تا ۱۷ سال است.

 

شهریور امسال معصومه نجفی پازوکی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی را ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ نفر اعلام کرد؛ این در حالی است که مرکز آمار ایران جمعیت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را ۱۷۵ هزار و ۱۱۴ نفر اعلام کرده است یعنی ۱۴ هزار و ۶۳۵ نفر بیشتر از آمار ارائه شده توسط معاون ابتدایی. همچنین بازماندگان از تحصیل پسر در دوره ابتدایی بیشتر از دختران هستند.

 

وجود دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در شرایطی است که معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از طراحی سامانه شهید محمودوند برای شناسایی و بازگشت به تحصیل دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل خبر داده است اما مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید دارد: نرخ جذب بسیار ناچیز کودکان بازمانده از تحصیل در کنار تعداد بالای ترک تحصیل سبب شده است تا روند بازماندگی از تحصیل رو به رشد باشد.

 

این وضعیت در حالی است که این معاونت در برنامه‌های خود به صورت گزینشی از خبرنگاران فقط دو، سه رسانه دعوت می‌کند.

 

نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان از سال ۱۳۹۵ تا به امروز در حال افزایش است؛ به عنوان مثال، نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵، رقم ۰.۹۹ درصد بود که این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به ۱.۲۰ درصد رسیده است. بیشترین نرخ ترک تحصیل هم مربوط به دوره متوسطه اول با ۵.۴۷ درصد است.

 

منظور از ترک تحصیل دانش‌آموزان، حضور آنها برای چند سال در مدرسه و بعد ترک جریان تحصیل است به عنوان مثال دانش‌آموز تا کلاس چهارم ابتدایی درس می‌خواند و پس از آن دیگر به مدرسه نمی‌رود یا اینکه تا پایان دوره متوسطه اول تحصیل می‌کند و برای دوره متوسطه دوم دیگر به مدرسه نمی‌رود.

 

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر با ۷۷۷.۸۶۲ نفر است که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با ۱۷ درصد رشد به ۹۱۱.۲۷۲ نفر افزایش یافته است و در این میان وضعیت استان سیستان و بلوچستان حادتر است به نحوی که از سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ تاکنون بیشترین فراوانی مطلق و نسبی را در این شاخص دارد و در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تعداد ۱۴۵.۳۴۰ کودک بازمانده از تحصیل دارد.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی دارای بیشترین فراوانی بازماندگان از تحصیل هستند.


روند بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان دختر و پسر از سال ۹۵ تا ۱۴۰۲

جمعیت و سهم بازماندگان از تحصیل در گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵، رقم ۱۶۱۸۶۷ نفر بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به ۱۷۵۱۱۴ نفر رسیده است.

 

بازماندگان از تحصیل در گروه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال (متوسطه اول) در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵: ۲۱۵۶۸۱ نفر و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱: ۱۹۷۶۹۰ نفر است.

 

بازماندگان از تحصیل در گروه سنی ۱۵ تا ۱۷ سال (متوسطه دوم)، در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵: ۳۷۰۳۶۳ و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱: ۵۵۶۹۹۴.

 

هم‌اکنون ترک تحصیل و از سوی دیگر، افت تحصیلی یا به عبارتی دیگر کاهش سطح سواد دانش‌آموزان حاضر در مدارس موجودیت آموزش و پرورش کشور را با چالش جدی مواجه کرده است که باید چاره‌ای جدی برای آن اندیشیده شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار