نویدکیا سرمربی سپاهان شد پیولی رسما از النصر اخراج شد کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود تاج: شنبه درباره تاریخ آغاز لیگ تصمیم گیری می‌شود/ قوانین نقل‌ و انتقالات تغییر می‌کند اولین خرید تراکتور از پرسپولیس آمد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران غذاهای مفید و مضر برای دندان درد را بشناسید پرسپولیس رسما قید گزینه استقلال را زد؛ زورمان نمی‌رسد و قیمت نجومی است! ساپینتو برای استقلالی شدن یک لژیونر شخصا وارد مذاکره شد پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ۳ جاسوس موساد در ارومیه به دار مجازات آویخته شدند + عکس

نخستین مرگ ناشی از ویروس مغزی نیپاه در بنگلادش

بنگلادش در روز دوشنبه اولین مرگ و میر خود در سال جدید ناشی از ویروس مخزب مغزی «نیپا» را در مردی پس از نوشیدن عصاره خرمای خام گزارش کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۵ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 30
کد خبر: ۲۲۵۸۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ویروس نیپا که از طریق تماس با مایعات بدن خفاش‌ها، خوک‌ها یا افراد آلوده دیگر به انسان منتقل می‌شود، برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ طی شیوعی میان کشاورزان و دیگرانی که با خوک در تماس بودند در مالزی شناسایی شد.

از آن زمان به بعد این ویروس شیوع‌هایی در بنگلادش، هند و سنگاپور ایجاد کرده است که طی آن‌ها بیش از ۱۶۰ نفر در بنگلادش جان خود را از دست داده‌اند.

تاهمینا شیرین، مدیر موسسه اپیدمیولوژی، کنترل بیماری و تحقیقات (IEDCR) وزارت بهداشت بنگلادش گفت اولین مورد عفونت با این ویروس در سال ۲۰۲۴ این کشور در منیکگانج، حدود ۵۰ کیلومتری پایتخت کشور، شهر داکا گزارش شده است.

او گفت: «نمونه برای آزمایش آزمایشگاهی ارسال و مثبت اعلام شد. متوجه شدیم که این شخص عصاره خرمای خام نوشیده است.»

وزارت بهداشت به مردم بنگلادش درباره خوردن میوه‌هایی که توسط پرندگان یا خفاش‌ها به طور جزئی خورده شده‌اند و همچنین مصرف عصاره خرمای تازه هشدار داده است.

در حال حاضر هیچ درمان یا واکسنی برای ویروس نیپا وجود دارد.

در مجموع ۱۰ نفر از ۱۴ نفر مبتلا به ویروس نیپا در بنگلادش در سال ۲۰۲۳ جان خود را از دست دادند که بیشترین تعداد مرگ و میر ناشی از این ویروس طی هفت سال گذشته بوده است.

عفونت ناشی از این ویروس می‌تواند منجربه تب، سردرد، سرفه و مشکل در تنفس و احتمالاً منجر به ورم مغز شود.

میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس بوسیله سازمان جهانی بهداشت ۴۰ تا ۷۵ درصد برآورد شده است. / رویترز

ارسال نظر
آخرین اخبار