به گزارش راهبرد معاصر. دکتر «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز (۱۷ بهمن) و با گذشت ۱۲۳ روز از جنگ در این منطقه از افزایش شهدا به ۲۷۶۸۵ نفر و زخمیها به ۶۶۹۷۸ نفر خبر داد.
او گفت که ارتش اشغالگر اسرائیل طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ جنایت جدید مرتکب شده است که طی آن ۱۰۷ نفر شهید و ۱۴۳ نفر دیگر مجروح شدهاند. همزمان بیش از هفت هزار نفر همچنان مفقود و زیر آوار هستند.
به گفته منابع فلسطینی حملات شب گذشته تا امروز در شهر «خان یونس» و «دیرالبلح» متمرکز بود و همزمان درگیریهای شدیدی نیز در غرب شهر غزه گزارش شده است.
«یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل نیز گفته است که ارتش این رژیم قصد حرکت به سمت «رفح» در جنوبیترین بخش غزه را دارد.
او در یک کنفرانس خبری گفت که ارتش اسرائیل درگیر «پیچیدهترین جنگ در تاریخ جنگها» در داخل تونلها در خان یونس است. یوآو گالانت مدعی شد که حماس در خان یونس در آستانه شکست است.
هلال احمر فلسطین نیز خبر داده است که بیمارستان الامل با گذشت بیش از دو هفته از محاصره کامل، بیش از هشت هزار آواره را در خود جای داده است. آژانس امدادرسانی سازمان ملل (آنروا) نیز گفته است که یک کاروان کمکهای غذایی روز دوشنبه (دیروز) که در حال حرکت به سمت شمال غزه بود هدف حمله نیروی دریایی اسرائیل قرار گرفته است.
در مقابل نیز گروههای مقاومت از درگیریهای شدید در مناطق مختلف و انهدام ماشین آلات نظامی اشغالگران خبر میدهند، شدیدترین این درگیریها در منطقه «الشیخ عجلین» و «تل الهوی» در غرب شهر غزه گزارش شده است.
گردانهای عزالدین القسام در این خصوص خبر داد که یک بولدزر نظامی ارتش اسرائیل از نوع «D9» را در غرب خان یونس منهدم کرده است.
در این میان بالغ بر ۱.۸ میلیون نفر از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه آواره شده و به مناطق جنوبیتر فرار کردهاند. در این راستا ناظران حقوق بشری سازمان ملل میگویند که با دستورات اخیر اسرائیل مبنی بر تخلیه مناطق بیشتری در جنوب غزه، اکنون «بیش از دو سوم کل نوار غزه تحت پوشش دستورات تخلیه ارتش اسرائیل قرار گرفته است».
براساس گزارش آسوشیتدپرس، مناطق تاثیر گرفته از دستور تخلیه ارتش اسرائیل، خانه بیش از ۱.۸ میلیون فلسطینی یا ۷۷ درصد کل نوار غزه قبل از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته است.
رژیم صهیونیستی همواره با این بهانه که به دنبال نیروهای حماس و زیرساختهای مرتبط با حماس میگردد از مسئولیت خود در قبال کشتار غیرنظامیان شانه خالی کرده است.
در طول جنگ، دستورات تخلیه رژیم صهیونیستی به جنوبیترین بخشهای غزه از جمله خان یونس گسترش یافته است و به گفته دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل(OCHA) در روز سه شنبه دهها هزار نفر را از خان یونس به سمت رفح، آخرین پناهگاه فلسطینیها در نزدیکی مرز مصر فراری داده است.
OCHA میگوید که بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه اکنون در شهر کوچک رفح تجمع کردهاند؛ که با خطر بی آبی، نبود برق، غذا و خدمات بهداشتی و درمانی و انواع بیماریهای واگیر به ویژه برای کودکان مواجه هستند./ فارس