صدرالحسینی: حکم اولیه دادگاه بین المللی لاهه، مقدمه شکست های بین المللی اسرائیل است-راهبرد معاصر

صدرالحسینی: حکم اولیه دادگاه بین المللی لاهه، مقدمه شکست های بین المللی اسرائیل است

یک کارشناس غرب آسیا در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از اقدام شجاعانه آفریقای جنوبی در طرح شکایت از رژیم صهونیستی نزد دادگاه بین المللی لاهه به اتهام نسل کشی فلسطینیان ابراز امیدواری کرد حکم اولیه این دادگاه زمینه ارسال کمک های انسانی به غزه را تسریع بخشد
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 08
کد خبر: ۲۲۷۴۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ دادگاه بین‌المللی لاهه هفته گذشته حکمی اولیه علیه رژیم صهیونیستی صادر کرد و از این رژیم خواست اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این حکم اولیه چه اهمیتی دارد و چقدر می‌تواند موثر باشد؟

 

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا می‌گوید: یکی از مسائل مهم و اساسی به وجود آمده در اقدام شجاعانه‌ای که آفریقای جنوبی انجام داد، این مسئله بود که برای اولین بار آنچه که هیچ کشوری و به ویژه رژیم صهیونیستی تصور نمی‌کرد را تحقق بخشید و این رژیم به عنوان یک جنایتکار جنگی به دادگاه معرفی شد.

 

وی افزود: این دادگاه در ابتدا برای حمایت از رژیم صهیونیستی در موضوع موهومی به نام هولوکاست تشکیل شد و هر اقدامی که تاکنون در این دادگاه انجام شده در موضوع نسل‌کشی یهودیان بوده که رژیم صهیونیستی مدعی آن بود. رژیم صهیونیستی برای سالیان متمادی از تشکیل این دادگاه و احکام آن به نفع خود استفاده کرد. ولی امروز برای نخستین بار تل آویو که همواره در این دادگاه به عنوان شاکی مطرح بود به عنوان متشاکی معرفی شد. این مسئله باعث ناخرسندی بسیار رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو شده است. حتی وکیل آنها که یک وکیل زبردست بود و سال‌ها در این دادگاه حضور داشت نیز نتوانست از آنها در برابر اقداماتشان در غزه دفاع کند.

 

صدرالحسینی درباره پیامدهای حکم اولیه دادگاه بین المللی لاهه علیه اسرائیل گفت: این حکم از نظر سیاسی به شدت علیه رژیم صهیونیستی است و می‌تواند با استمرار مبانی‌ای که در این دادگاه مطرح شد، دائما این رژیم را در حوزه نسل‌کشی و جنایت جنگی محکوم کند.

 

وی ابراز امیدواری کرد رسانه‌ها اجازه دهند در فاصله صدور حکم نهایی، اتفاقاتی که در این دادگاه رخ داد و مواردی که علیه اسرائیل در آنجا مطرح شد، به فراموشی سپرده شود.

 

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه در شرایط کنونی این دادگاه صرفا یک حکم موقت صادر کرده و رژیم صهیونیستی هنوز نسبت به این حکم موقت اقدام نکرده است، توضیح داد: احکام این دادگاه باید در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شود؛ این دادگاه یکی از دو دادگاه مهم و اساسی بین‌المللی و یکی از دو بازوی قانونی و حقوقی سازمان ملل متحد است که در ارتباط با موضوع جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی فعال شده است.

 

صدرالحسینی با تاکید بر اینکه این مسئله ضربه مهلکی را به رژیم صهیونیستی وارد آورد، تبیین کرد: باید توجه داشت که رژیم صهیونیستی در طول تشکیل این رژیم غاصب در تلاش بود که خود را یک دولت کاملا دمکراتیک معرفی کند و فضایی را به واسطه دستگاه‌های تبلیغاتی نظام سلطه یعنی آمریکا و اروپا ایجاد کند که حتی ارتش این رژیم برای حیوانات هم ارزش قائل است و حقوق آنها را نیز مدنظر دارد. اما رخدادهای دادگاه اخیر و مطالب و موضوعات مطروحه در آن تناقض و دروغ آشکار رژیم صهیونیستی را کاملا برملا کرد و مدارک و اسناد غیرقابل انکاری را بازتاب داد که نشانگر ماهیت جنایتکارانه این رژیم است.

 

صدرالحسینی در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان با حکم موقتی که از جانب دیوان بین‌المللی لاهه (ICG) صادر شده زودتر به نتیجه رسید، گفت: بعضی از حقوقدانان در عرصه بین‌الملل معتقدند راهی که آفریقای جنوبی علیه اسرائیل آغاز کرده مبنای مناسبی است ولی این روش بسیار پیچیده و طولانی خواهد بود و عملا ممکن است به وضعیت فاجعه‌آمیز انسانی کنونی غزه، کمک نکند.

 

این کارشناس توضیح داد احتمالا با دو اقدام زیر بتوان زودتر به نتایجی هر چند با تاثیر موقت رسید: طبق قرار موقت دیوان، رژیم اسرائیل موظف است که فوراً کمک‌های بشردوستانه را برای مردم ساکن غزه فراهم کند؛ طبیعی است که این رژیم موظف است از رساندن این کمک‌ها به مردم غزه ممانعت به عمل نیاورد. همچنین این رژیم موظف است افرادی (مقامات سیاسی و نظامی) که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با اقداماتشان تشویق به نسل‌کشی فلسطینیان می‌کنند را مجازات کند.

 

صدرالحسینی در ادامه پیشنهاد کرد: کمک‌های انسان‌دوستانه از جانب کشورهای مختلف به سمت غزه گسیل شود و کشورهای متعهد به قوانین بین‌المللی و متنفر از جنایات رژیم‌صهیونیستی بر اساس این دو بند رژیم صهیونیستی را برای رساندن کمک های بشردوستانه به شهروندان غیرنظامی تحت فشار قرار دهند؛ به موازات این اقدام، در صورت ممانعت رژیم صهیونیستی موارد را باید بصورت مستند به دیوان بین‌المللی لاهه و شورای امنیت گزارش نموده و پیگیری حقوقی ادامه یابد.

 

وی در پایان افزود کشورهای عضو دیوان بین‌المللی کیفری (ICJ) باید ابتدا بر اساس یک بند از قرار موقت دیوان در مورد تنبیه افرادی که دستور و تشویق به نسل‌کشی کرده‌اند، رژیم صهیونیستی را برای محاکمه آنها تحت فشار قرار دهند و اگر از تمکین نسبت به این حکم خودداری کرد، در دیوان کیفری بین‌المللی علیه این اشخاص شکایت کرده و خواستار محاکمه و مجازات فوری آنها شوند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده