دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

پیروزی علی‌اف در انتخابات جمهوری آذربایجان به طور رسمی اعلام شد

«الهام علی‌اف» رییس جمهوری آذربایجان در انتخابات زودهنگام این کشور که توسط احزاب مخالف تحریم شده بود، با کسب ۹۲ درصد آرا به پیروزی رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 09
کد خبر: ۲۲۷۵۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس اعلام کمیسیون مرکزی انتخابات آذربایجان، الهام علی اف با کسب ۹۲ درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان پیروز شد. این آمار را مازاخیر پاناخوف، کمیسر انتخابات پس از شمارش ۹۳ درصد آرای انتخابات روز چهارشنبه اعلام کرد.

زاهد عروج، نامزد مستقل با ۲.۱۹ درصد دوم شد و پس از آن، فاضل مصطفی، رهبر حزب آفرینش بزرگ با ۲ درصد آرا، قرار گرفت.

سایر نامزد‌ها کمتر از ۲ درصد آرا را کسب کردند.

انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان برای دومین بار به طور فوق العاده برگزار شد؛ اولین مورد در سال ۲۰۱۸ رخ داد، زمانی که انتخابات در ابتدا به جای اکتبر (آبان) در آوریل (فروردین) برگزار شد.

اکنون، انتخاباتی که ابتدا برای سال ۲۰۲۵ برنامه ریزی شده بود، حدود یک سال و نیم زودتر و در هفتم فوریه ۲۰۲۴ (۱۸ بهمن ۱۴۰۲) برگزار شد.

در سال ۲۰۰۸، الهام علی اف برای دومین بار نامزد ریاست جمهوری شد و می‌دانست که این آخرین فرصت او خواهد بود. در آن زمان، قانون اساسی افراد را از انتخاب بیش از ۲ بار به عنوان رئیس جمهور منع می‌کرد. اما یک سال بعد، همه پرسی برگزار و این محدودیت لغو شد.

از سال ۲۰۱۶، رئیس جمهور اختیار تصمیم گیری یکجانبه در مورد انتخابات زودهنگام و انحلال پارلمان را دارد. این قدرت از طریق همه پرسی قانون اساسی در سال ۲۰۱۶ اعطا شد که همچنین به رئیس جمهور حق انحلال پارلمان را اعطا می‌کند.

علی‌اف، جنگ دوم قره‌باغ با ارمنستان در سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) و بازگشت بخش‌های اشغال شده این کشور در قره‌باغ کوهستانی را عامل اصلی برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرد.

علی اف تاکید کرد از آنجایی که انتخابات ریاست جمهوری اهمیت بالایی دارد، این انتخابات باید اولین انتخاباتی باشد که در سراسر کشور برگزار می‌شود.

با این حال، مخالفان دلایل علی اف را قانع کننده نمی‌دانند و احزاب اصلی مخالف تصمیم گرفتند که انتخابات را تحریم کنند.

پس از انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۸، سازمان امنیت و همکاری اروپا به مقامات آذربایجان توصیه کرد که ترکیب کمیسیون‌های انتخاباتی را بررسی کنند تا بی طرفی آن‌ها را افزایش داده و اعتماد عمومی را در عملیات آن‌ها تقویت کنند.  / ایرنا

ارسال نظر