به گزارش راهبرد معاصر، تحقیقات نشان میدهند غذاها ونوشیدنیهایی وجود دارند که التهاب و درد مزمن را کاهش داده و روحیه شما را بهبود میبخشند. علاوه بر این، پرهیز از غذاها و نوشیدنیهایی که باعث التهاب میشوند نیز در این زمینه موثر است. در حقیقت تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی به همراه همیاری با پزشک میتواند مقدار داروهای مصرفی شما را کاهش دهد یا حتی مصرف آنها را متوقف کند.
یک رژیم غذایی ضد التهابی، به طور کلی رژیم سالمی تلقی میشود و حتی اگر به وضعیت شما کمک نکند میتواند میزان ابتلا به بیماریهای دیگر را کاهش دهد. حتی تغییرات کوچکی، چون تغییر در غلات سبوس دار و خوردن ماهی بیشتر و گوشت قرمز کمتر نیز میتواند در سلامتی شما تفاوتی ایجاد کند. در این قسمت پیشنهاداتی مبنی بر تغییرات ساده غذایی وجود دارد که میتواند به شما در داشتن احساس خوب کمک کند.
غذاهای ضد دردهای مزمن و التهاب بدن
شما میتوانید به سراغ غلات کامل، نان سبوس دار، جودوسر، برنج قهوهای، جو، بلغور، کینوآ، نان چاو دار، تورتیلا گندم و ماکارونی بروید. در غذاهای خود از سیب زمینی، سیب زمینی شیرین و دانه گیاهان استفاده کنید. از مصرف زیاد سرخ کردنیها خودداری کنید، زیرا باعث التهاب میشوند.
لوبیا، مغزها و غذاهای گیاهی که غلاف دارند:
مانند نخود فرنگی، لوبیای سیاه، لوبیا قرمز، نخود (گاربانزوس نیز نامیده میشود)، لوبیا سفید (لوبیا دریایی یا کانلینی نیز نامیده میشود)، هوموس، دانه ها. آجیل میتواند شامل گردو، بادام و بادام زمینی شود. دانهها شامل دانه آفتاب گردان و تخمه کدو میشود. نخود فرنگی و دانه سویا نیز در دسته "حبوبات" قرار میگیرند که غلاف دار هستند. شما میتوانید نخود فرنگی شیرین، مغز سویا بوداده و هرنوع توفو را هم میل کنید.
میوه ها:
توت ها، انار، تمشک، گیلاس و در کل میوههایی به رنگ تیره برای پیشگیری از دردهای مزمن و التهاب مفید هستند. از نوشیدن آبمیوه یا ترکیب آن با آب خودداری کنید، زیرا حاوی مقدار زیادی قند میباشد که التهاب را بدتر میکند.
سبزیجات:
فلفل زرد، نارنجی و قرمز و گوجه فرنگی. اسفناج، چغندر برگی، کلم پیچ، کاهو، و سبزیجات مخلوط به ویژه سبزیجات تیره و برگ دار سبز. کلم بنفش و سبز، پیاز، بروکلی، جوانه بروکسل و گل کلم. تربچه، خیار، لوبیا سبز و پیازچه.
روغن زیتون:
در صورت امکان از روغن زیتون و آووکادو به جای کره و سایر روغنها برای پخت و پز استفاده کنید. میتوانید از روغن زیتون طعم دار یا فوق العاده بکر برای سالاد و پیش غذا استفاده کنید.
ماهی:
ماهیهایی را انتخاب کنید که در آب سرد زندگی میکنند از جمله:سالمون، شاه ماهی، آنچوی، ساردین و خال مخالی. سالمون وحشی برای خوردن مناسب و سالم است، اما سالمون آزاد سرشار از آنتی بیوتیک میباشد و مناسب خوردن نیست.
به دنبال تهیه غذاهایی با استفاده از ساردین تازه، شاه ماهی و خال مخالی باشید یا آنها را به صورت کنسرو خریداری کنید. ماهی سالمون و تن سرشار از امگا-۳ هستند که با دردهای مزن بدن و التهاب مقابله میکنند بنابراین حداقل دو بار در هفته آن را در رژیم خود بگنجانید.
مرغ، بوقلمون و دیگر پرندگان:
گوشت سفید بوقلمون و مرغ را بخورید. از سرخ کردن آنها خودداری کنید مگر برای تهیه یک خوراک خاص. پرندگانی که میتوان آنها را شکار کرد از جمله قرقاول، بلدرچین نیز مناسب هستند.
تخم مرغ، پنیر و ماست:
شیر کم چرب یا فاقد چربی، ماست، پنیر طبیعی (پنیرهای فرآوری نشده). بعضی از افراد پروتئین شیر گاو را هضم نمیکنند بنابراین میتوانید شیری فاقد لاکتوز خریداری کنید یا به طور کلی از مصرف شیر خودداری کنید.
برچسبهای ارزش تغذیهای روی ظرف ماست را بررسی کنید تا از مصرف ماستهای حاوی قند زیاد اجتناب کنید.
گیاهان و ادویه ها:
دارچین، زنجبیل، زردچوبه (سرشار از کورکومین)، سیر، رزماری، فلفل قرمز و سیاه.
چای:
چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای گیاهی
شکلات:
شکلات تلخ ۷۰ درصد کاکائو یا بیشتر را برای مصرف انتخاب کنید و روزانه ۲۸-۵۶ گرم از آن بخورید.
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید یا کمتر بخورید
در رابطه با سوال پرتکرار شما کاربران از بخش بهداشت و سلامت نمناک با موضوع غذاهای مضر برای التهاب و خوردنیهایی که دردهای مزمن را بدتر میکنند باید بگوییم که اگر در بدن خود التهابی دارید یا در وضعیت حساس نسبت به درد و التهاب قرار گرفته اید مواد غذایی که نام برده شده است را در برنامهی غذایی خود کم کنید.
گوشت قرمز مانند گوشت گاو - اگر گوشت گاو میخورید فقط در موارد خاص آن را مصرف کنید- گاوی که از علفهای طبیعی تغذیه میکند گوشت بهتری دارد، اما هزینه خرید این گوشت از گوشت گاو معمولی بیشتر است. از دیگر محصولات حاوی گوشت گاو مانند همبرگر، استیک، دنده و ساندویچ کمتر مصرف کنید.
گوشت فرآوری شده مانند ژامبون و سوسیس
روغنها و چربیهای خاص مانند مارگارین، روغن صاف قنادی و روغنهای دانه سویا، ذرت و آفتاب گردان
نان سفید
برنج سفید، چاشنیهای بسته بندی شده
مواد غذایی با شربت ذرت فروکتوز بالا
نوشابه از جمله نوشابه رژیمی، آبمیوه و دیگر نوشیدنیها با مقدار قند افزودنی مانند نوشیدنیهای انرژی زا، قهوه یا چای طعم دار
همچنین از مصرف شیرینی جات به ویژه شیرینیهای فراوری شده خودداری کنید و یا کمتر از آنها استفاده کنید. این شیرینیها شامل کوکی، کیک، کلوچه، دونات، براونی، پای و سایر دسرهای شیرین هستند.
**بنابراین آن چه میخورید و مینوشید میتواند سلولهای چربی و درد مزمن التهاب ناشی از آنها را کاهش دهد. این بدان معناست که درد شما نیز کاهش میابد. لازم به ذکر است خوردن غذاهایی که التهاب را کم میکنند، چاقی را نیز کاهش داده و در نتیجه بدن را با گذشت زمان سالم خواهند کرد./خبرگزاری صدا و سیما