به گزارش راهبرد معاصر؛ منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف میکشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت میکند در حالی که آناناس دارای مادهای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک میکنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده میشود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافتهای آسیب دیده کاربرد دارد.
وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد میشود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیبهای بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمیشود!
این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشهیابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافتههای جامعه آماری؛ بزرگترین و مهمترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمیتوان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بیشک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایشهای تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.
رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعدههای غذایی را حذف میکند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن میپردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب میرساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.
وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسبترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار میگیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژهای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاهمدت فرد را به نتیجه مطلوب نمیرساند پس از رژیمهای کوتاهمدت پرهیز کنید که آسیبهای بسیاری را به همراه دارند. / فارس