تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر حافظه و سلامت شناختی-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر حافظه و سلامت شناختی

نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا «ذهن» (MIND) منجر به سلامت شناختی و حفظ بهتر حافظه کاری و اپیزودیک برای زنان می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۱ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۲۲۸۱۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ در یک تحقیق جدید که در آن داده‌های زنان میانسال تجزیه و تحلیل شده، مزایای بالقوه رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا «مایند» (ذهن، MIND) بر سلامت شناختی بررسی شده است.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این تحقیق روی ۵۰۹ دوقلو که بین سال‌های ۱۹۹۲ و ۲۰۰۴ اطلاعات خود را به عنوان دوقلو‌های بزرگسال بریتانیا ثبت کرده بودند، انجام گرفت. از این گروه، ۳۴ درصد تک تخمکی و ۶۶ درصد دو تخمکی بودند. دوقلو‌های تک تخمکی هر دو از یک تخمک به وجود می‌آیند. دوقلو‌های برادر یا دو تخمکی با هم متولد می‌شوند، اما از یک تخمک نمی‌آیند. گاهی اوقات از آن‌ها به عنوان دوقلو یا شریک تولد یاد می‌شود. دوقلو‌های تک تخمکی از نظر ژنتیکی یکسان هستند. دوقلو‌های دو تخمکی تقریبا ۵۰ درصد از ژن‌های خود را به اشتراک می‌گذارند. گروه مشارکت کننده در این تحقیق در واقع شامل دوقلو‌های سالم با مجموعه کاملی از داده‌های پایه در مورد رژیم غذایی و عملکرد شناختی بودند، این اطلاعات از طریق پرسشنامه به دست آمده بود. تقریبا ۱۰ سال بعد، بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰، دوقلو‌ها تست‌های شناختی جدیدی را انجام دادند و نمونه‌های مدفوع شرکت‌کنندگان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد کسانی که از این رژیم‌های غذایی پیروی می‌کنند پس از ۱۰ سال حافظه کاری اپیزودیک و بصری - فضایی را بهتر حفظ می‌کنند.

این مطالعه نشان می‌دهد که در بین جفت‌های دوقلوی تک تخمکی، دوقلو‌هایی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا «ذهن» (MIND) پیروی می‌کنند، حافظه کاری اپیزودیک و بصری - فضایی را کمی بهترحفظ می‌کنند. این مشاهدات برای دوقلو‌هایی که پیروی بیشتری ازرژیم غذایی مدیترانه‌ای دارند قابل توجه بود. رژیم «ذهن» حاصل ترکیب رژیم مدیترانه‌ای و رژیم غذایی «دش» (DASH) است. رژیم غذایی «ذهن» روی مصرف غذا‌هایی که به سلامت مغز کمک می‌کنند و خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش می‌دهند، تمرکز دارد. رژیم غذایی «ذهن» با الهام گرفتن از رژیم‌های غذایی «دش» و «مدیترانه‌ای» افراد را علاوه بر ماهی و مرغ به مصرف غذا‌های گیاهی تشویق کرده و به آن‌ها توصیه می‌کند که دریافت چربی اشباع و قند افزوده شده را کاهش دهند.

میشل روتنشتاین، متخصص تغذیه می‌گوید: این مطالعه دیدگاهی منحصربه فرد در مورد تثیر متقابل بین رژیم غذایی و سلامت شناختی به ویژه زمانی که افراد به سنین میانسالی می‌رسند ارائه می‌دهد.

دکتر توماس هالند، از دپارتمان پزشکی داخلی، بخش بیماری‌های گوارشی و تغذیه در دانشگاه راش، نیز گفت: "این مطالعه شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که عادات غذایی ما در میانسالی می‌تواند به طور قابل توجهی بر سلامت شناختی ما تأثیر بگذارد. فراتر از این فرض است که چنین عاداتی فقط در مراحل بعدی زندگی مفید هستند، و بر ارتباط آن‌ها در میانسالی تأکید می‌شود. / همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار