دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ترکیه: زمان آتش‌بس بین اوکراین و روسیه فرارسیده است

وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که زمان توقف جنگ و برقراری آتش‌بس در اوکراین فرارسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 03
کد خبر: ۲۳۰۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه امروز یکشنبه اعلام کرد که زمان توقف جنگ و برقراری آتش‌بس بین روسیه و اوکراین فرارسیده است.

 

امروز «لی هوی» نماینده ویژه دولت چین در امور اوراسیا هم که هم‌اکنون در مسکو به سر می‌برد اعلام کرد که پکن آمادگی دارد که برای حل‌وفصل بحران اوکراین بین روسیه و اوکراین میانجی‌گری کند.

 

وزارت امور خارجه روسیه ساعاتی پیش با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه و «لی هوی» نماینده ویژه دولت چین در امور اوراسیا در دیداری در مسکو اعلام کردند که هرگونه گفت‌وگو درباره حل و فصل بحران اوکراین بدون مشارکت روسیه و در نظر گرفتن منافع امنیتی این کشور غیرممکن است.

 

وزارت خارجه چین چهارشنبه گذشته اعلام کرد که «لی هوی» نماینده ویژه چین در امور اوراسیا برای حل سیاسی بحران اوکراین به‌زودی به روسیه، اوکراین و برخی کشورهای اروپایی سفر خواهد کرد.

 

لی هوی اواخر اردیبهشت امسال نیز به منظور بررسی امکان حل‌وفصل بحران اوکراین به اوکراین، روسیه و کشورهای اروپایی سفر کرد. پکن هدف این سفر را توسعه و گسترش مذاکرات در راستای نیل به «توافق سیاسی برای بحران اوکراین» اعلام کرد.

 

روسیه از تلاش‌های چین در راستای صلح استقبال کرده و برخی از کشورهای اروپایی از جمله مجارستان را واکنش مشابهی به این اقدامات داشته‌اند.

 

با این حال، طرح صلح چین با انتقاداتی از سوی غرب نیز روبه‌رو بوده و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو مدعی شده که از آنجا که پکن از محکوم کردن اقدامات روسیه در اوکراین خودداری کرده، در نتیجه فاقد «اعتبار» لازم برای میانجی‌گری است. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تاکید کرده «تنها چیزی که می‌توان آن را طرح صلح نامید، پیشنهاد زلنسکی است.»

 

رئیس جمهور اوکراین خواسته تا روسیه از اراضی که کی‌یف بر سر آن ادعای مالکیت دارد، خارج شود. زلنسکی همچنین از روسیه غرامت خواسته و مدعی شده که این کشور باید در محاکم بین‌المللی محاکمه شود. کرملین با رد این پیشنهاد، مدعی شده که این پیشنهاد «واقعیت‌های میدانی» از جمله الحاق چهار منطقه جدید به روسیه را لحاظ نمی‌کند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار