آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده + فیلم افزایش ۶ درجه‌ای دمای هوای تهران تا روز یکشنبه انهدام شبکه فساد مالی در یکی از ادارات قرچک ممنوعیت سراسری طبخ و عرضه کوسه و سفره‌ماهی هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران طی ساعات آینده  ۸۸ ایرانی محبوس در زندان‌های مالزی به کشور منتقل شدند/ انتقال دو زندانی زن مالزیایی از ایران انتصاب سرپرست جدید دانشگاه تهران / محمدحسین امید کیست؟ چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد هشدار وزارت بهداشت در پی وقوع طوفان گرد و غبار مدارس این منطقه فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تعطیل شدند گرد و غبار مدارس برخی شهرهای کردستان را سه‌شنبه تعطیل کرد تمام مدارس این استان فردا (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت) تعطیل شد ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد + فیلم نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند تاریخ بارش‌های بهاری در استان‌های مختلف؛ مردم مراقب باد شدید باشند

توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای ماه رمضان

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید توجه به تغییر عادات وعده‌های غذایی در ماه رمضان رعایت یک رشته از اصول خوردن می‌تواند کمک بسیار خوبی برای بهره مندی از فضایل این ماه برای روزه‌داران باشد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 11
کد خبر: ۲۳۲۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سازمان جهانی بهداشت (شعبه مدیترانه شرقی) این توصیه‌ها را برای تغذیه در ماه رمضان ارائه کرده است:

۱- مصرف آب را فراموش نکنید. قبل از غذا مقدار زیادی مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. آب بهترین است. آب و شیر گزینه‌های خوبی از مایعات هستند، اما نوشیدنی‌های حاوی قند و کالری را محدود کنید.

۲- سوپ بخورید. سوپ‌ها یک انتخاب عالی برای افطار هستند، زیرا آب بدن شما را تامین می‌کنند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. سوپ‌های غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و غلات را انتخاب کنید و از مصرف سوپ‌های پرچرب خودداری کنید.

۴-سبزیجات مصرف کنید. سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند. سالاد‌های رنگارنگ سالم‌تر هستند، زیرا هر رنگ نشان دهنده انواع مختلفی از مواد مغذی است. سعی کنید در هر وعده سبزیجات از جمله یک فنجان سبزی برگ خام یا نصف فنجان سبزیجات خام دیگر مصرف کنید.

۵-کربوهیدرات‌های سالم را انتخاب کنید. وعده افطار باید حاوی کربوهیدرات‌های سالم و پیچیده یعنی سبوس‌دار باشد، ماکارونی سبوس‌دار و نان سبوس‌دار می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند. کربوهیدرات‌های پیچیده منبع عالی فیبر و مواد معدنی و همچنین انرژی هستند.

۶- پروتئین بدون چربی بخورید. در افطار، مصرف پروتئین‌های بدون چربی سالم مانند گوشت، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، ماهی و مرغ بسیار مهم است. این‌ها حاوی انواع اسید‌های آمینه هستند و برای حفظ و تولید توده عضلانی حیاتی هستند.

۷- در وعده غذایی خود عجله نکنید. خوردن بیش از حد یکباره و خیلی سریع می‌تواند باعث سوء هاضمه و سایر مشکلات معده شود. خوردن آهسته وعده‌های کوچکتر برای سلامت کلی شما بهتر است و بهترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن است.

۸-از مصرف غذا‌های پرچرب، پرنمک و پر قند در وعده‌های سحر و افطار پرهیز کنید. از خوردن غذا‌های سرخ شده خودداری کنید. به جای آن غذا‌ها را تفت دهید، برشته کنید، بخارپز کنید یا آرام‌پز کنید. به جای نمک از گیاهان معطر و ادویه استفاده کنید. به جای شیرینی ها، کیک‌ها یا سایر محصولات پخته شده حاوی شکر تصفیه شده یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی، از میوه‌هایی استفاده کنید که حاوی قند‌های طبیعی هستند.

۹- حتما در یک برنامه ورزشی ملایم شرکت کنید. ممکن است در روز‌های اول روزه داری احساس خستگی کنید. به خودتان فشار نیاورید تا در این مدت ورزش‌های شدید انجام دهید. به جای آن یک برنامه ورزشی ملایم‌تر و با شدت کمتر را امتحان کنید، مانند پیاده‌روی سریع درست بعد از غروب آفتاب و درست قبل از طلوع.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید گرچه روزه گرفتن می‌تواند برای بسیاری از افراد گامی به سوی یک سبک زندگی سالم‌تر و متعادل‌تر باشد. اما هر فردی که دارای یک بیماری مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا یا دیابت است، باید قبل از روزه گرفتن به با پزشک خود مشاوره کند. زنان باردار و شیرده نیز باید پیش از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند./ همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده