سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۷ تا ۱۰ آبان در برخی از جاده‌های کشور این ربات انسان‌نما اتاق را مرتب و لباس‌ها را تا می‌کند جاده چالوس یکطرفه شد/ محدودیت‌های جدید اعلام شد اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعا‌های فائزه هاشمی هشدار دادگستری تهران درباره مراکز غیرمجاز خدمات زیبایی تشکیل پرونده قضائی برای فائزه هاشمی زمان توزیع کارت آزمون کانون وکلا اعلام شد تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری ادارات/ سازمان اداری و استخدامی کشور مسئول اجرای ساعات کاری ادارات جدید شد مدارس این شهر‌ها فردا چهارشنبه ۷ آبان تعطیل شد/ تاخیر در فعالیت ادارات خوزستان + جزئیات  وکیل مدافع پژمان جمشیدی: موکلم ممنوع الخروج نبوده است  خروج سهامدار اصلی بانک آینده از کشور صحت دارد؟

چرا در سحر و افطار نباید پرخوری کرد؟

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: از مصرف غذاهای مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 16
کد خبر: ۱۷۹۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ماه رمضان یک وعده غذایی حذف می‌شود و فرصتی برای سبک سازی و پاک سازی بدن است؛ تاکید کرد: نباید در وعده افطار و سحر این یک وعده را با پرخوری ها و درهم خوری‌ها جبران کنیم.
حسین رضایی زاده، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به فواید روزه‎داری از دیدگاه طب ایرانی، گفت: همانطور که ماه مبارک رمضان فرصتی برای تزکیه نفس و پاکسازی روح و روان و آسودگی جان ما است از نظر جسمی نیز باید به درستی و به دور از افراط و تفریط اتفاق بیفتد.

وی افزود: روزه داری یک فرصت خوب است تا بدن از مواد زائدی که به دلیل پرخوری ها و کم تحرکی انباشته شده پاک سازی شود. در این زمان بدن از موادی که درون خود ذخیره کرده استفاده می کند و به نوعی گردش انرژی در بدن اتفاق می‌‌افتد که به نفع بدن و سبک سازی و پاک سازی بدن است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در ماه رمضان یک وعده غذایی حذف می شود و قرار نیست در وعده افطار و سحر این یک وعده را با پرخوری ها و درهم خوری‌ها جبران کنیم، گفت: از مصرف غذاهای مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید، چرا که معده و دستگاه گوارش نمی‌تواند همه آنها را به درستی هضم کند. بخصوص اینکه معده مدت طولانی خالی بوده است و توان هضم حجم بالای مواد را ندارد.

رضایی زاده تصریح کرد: در ماه رمضان برخی افراد تمایل به مصرف غذاهای پرکالری مثل آش رشته، حلیم و کله پاچه و یا شیرینی های پر کالری مثل زولبیا و بامیه دارند اما حواسمان باشد که اولا قرار است یک وعده غذایی ما حذف شود و نباید آن را با خوردن غذاهای پر کالری جبران کنیم و از طرفی مواد پر کالری را به عنوان یک وعده غذای کامل استفاده کنیم و یا به میزان کم استفاده کنیم . مثلا آش و حلیم یک غذای کامل محسوب می‎شود و نباید به عنوان یک دسر و پیش غذا مصرف کنیم.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین توصیه کرد: بهتر است برای رفع عطش و غلبه بر خشکی بدن از شربت سکنجبین، گلاب و بیدمشک استفاده شود، خوردن چای و هندوانه در وعده سحر توصیه نمی شود. همچنین روزه داران به ویژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و این خواب بهتر است نزدیک افطار نباشد.

رضایی زاده در خصوص میزان خواب در ماه رمضان تصریح کرد: توصیه کلی ما این است که طوری برنامه ریزی کنند که با بهم ریختن میزان و زمان خواب زندگی روزمره مختل نشود یعنی از ابتدای شب تا سحر بخوابند، همچنین با شکم پر و بلافاصله بعد از وعده سحری نخوابند.

وی در مورد روزه گرفتن افراد بیمار به خصوص افراد دیابتی گفت: به طور کلی از لحاظ شرعی اگر کسی احتمال عقلی بدهد که گرفتن روزه برایش ضرر دارد مثل کسی که در طول روز باید دارو مصرف کند یا آب بخورد نباید روزه بگیرد. افرادی که سابقه بیماری های خاص مانند دیابت دارند برای جلوگیری از مشکلات و عوارض جسمی ناشی از روزه داری حتما با پزشک خود مشورت کنند. اگر درمان خوراکی و تزریقی دریافت می‌کنند باید میزان کالری دریافتی را طوری تنظیم کنند که هم دچار افت قند نشوند و هم در زمان افطار ورودشان به غذا خوردن ناگهانی و با خوردن غذاهای حجیم با قند و چربی بالا نباشد و یک رفتار تقضیه ای متعادل را رعایت کنند.

رضایی زاده ادامه داد: قرار است در ایام روزه داری، روزه داران با کنترل شرایط روح و روان خود، خوش اخلاق هم باشند. بنابراین توصیه می شود در طول روز با بوییدن گلاب خنک و یا معطر کردن فضای منزل و محیط کار این آرامش را به دست آورند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار