به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به واقعه کربلا و مکتب عاشورا گفت: امام زین العابدین(ع) می فرمایند پسر آدم در هر روز مبتلا به سه مصیبت است ولی عبرت نمیگیرد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: اولین مصیبت این است که هر روز که از عمر ما میگذرد و یک روز عمر از دست میدهیم که هرگز به دست نخواهد آمد. دومین آن این است که خداوند برای هر یک از ما روزی مقدر کرده و هر روز آن را کامل دریافت میکنیم اما چه برای آخرت خود ذخیره میکنیم.
وی تاکید کرد: گرفتن روزی محرز است اما از ذخیره آخرت آن غافل هستیم.
صدیقی افزود:مصیبت سوم که از همه هشداردهندهتر است این است که هر روز که از عمر خود را از دست میدهیم، یک قدم به مرگ خود نزدیک تر میشویم. کسانی که میخواهند با تقوا زندگی کنند، باید این سه مصیبت را در نظر داشته باشند تا اسیر غفلت و تسامح و وسوسههای شیطانی نشوند.
وی با بیان این که جز خداوند کسی دیگر یاور ما نیست و کاری از دیگران بجز خداوند متعال ساخته نیست، عنوان کرد: انسانی که خدا را شناخت غیر از خدا برایش سودی ندارد.
به گفته صدیقی وجود، اثر، آگاهی،حیات، قوت و قدرت و همه آنچه را داریم برای ما نیست و خدا به ما داده است و هر لحظه خدا بخواهد میتواند حیات ما خاتمه پیدا میکند.
خطیب موقت ادامه داد: انسان یا گرفتار موشک میشود یا سیل میبرد یا به بلایی مبتلا میشود و ما به خاک سیه مینشینیم.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که غیر خدا را میپرستند، در قالبهای مختلف ظهور و بروز دارند، گاهی علم پرستند، گاهی شهرت پرستند، گاهی قدرت پرستند و گاهی گروه پرستند. باید برخی از این جریانات سیاسی خدا را نمیپسندند و جریان خود را از هر حقی، حقتر می پندارند و رقیب را از هر باطلی باطل تر میدانند و این تعصبات آن ها را کر و کور میکند و در گزینشها و انتصاباتشان، خدا و مردم را از یاد می برند و شایستگیها فقط در قالب اینکه هم گروه و مسلک هستند یا نه تعریف میشود.
صدیقی در ادامه ایراد خطبه های عبادی-سیاسی نماز جمعه این هفته تهران ضمن توصیه خود و نمازگزاران به تقوا و یاد خدا اظهار داشت: خدا وحدت، کمال و زیبایی مطلق است. خدای عالم در درون، بیرون و خلوت شما است. بیایید برای خدا حساب باز کنید، همانطور که برای دیگران حساب باز کردید. اگر حق تقوا را ادا کردیم و در همه جا توجه داشتیم که خدا حاضر، ناظر و مقتدر است عاقبت بخیر می شویم و ان شاءالله مسلمان می میریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کسی که گرفتار ظلم است و به خانواده ظلم می کند، توفیق توبه پیدا نمی کند، این فرد مالک غضب خود نیست و به هر بیانی تندی می کند، دل ها را می سوزاند و آدم ها را تحقیر می کند. یکی از نسخه های کاربردی مدیریت خشم است تا سعی کند عصبانی نشود و اگر شد بتواند خشم خود را کنترل کند. کسی که ظلم می کند و دروغ می گوید و عیب دیگران را جست و جو می کند و با کشف عیب برای آن پرونده باز می کند، مانند این است که او را می کشد. آبروی مومن مانند خونش است و خیلی مهم است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: بدانیم در مواقع مدیریتی اگر پای خود را غلط گذاشتیم در کمین گاه خدا قرار گرفتیم. مهمترین مساله در این ایام بعد از مرحله محرم و صفر و گروهی که قرار بود به کربلا بیایند و شهدا را بگذارند و با پیام کربلا به شام برگردند و این قصر ننگین و آلوده به ظلم را پایگاه اعلام مظلومیت حسین(ع) کنند. این درس که بعد از شهدا باید بازماندگان بلد باشند این خون را هدایت و مهندسی کنند و نتیجه آن بشود انقلاب ایران و نتیجه انقلاب بشود ظهور امام زمان(عج).
وی با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: هیچ اتفاقی به اندازه دفاع مقدس در این دوران تاثیرگذار نبوده است. ظاهر آن گذشت و آن حجاب نمی گذارد بفهمیم چه بر سر ما آمد و زیر پرچم ولی فقیه دنیا با همه قانون های منطقه و همه ابزارهای صنعتی، نظامی و سیاسی که همه نیروی خود را به کار گرفتند و ما ۸ سال مقاومت کردیم. اگر امروز یمن ۵ سال مقاومت می کند مولود دفاع مقدس است. این چه معجزه پیامبر و ائمه معصومین بود که تاریخ تکرار شد.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در ۲۰۰ سال گذشته هیچ وقت نبود که ایران با جایی بجنگد و شکست نخورد و قسمتی از منطقه خود را به دیگری ندهد. ۸ سال با وجود جنگ روانی، نظامی، سیاسی و همه فشارها یک وجب از خاک خود را به دشمنان ندادیم. اولین حرف را راس هرم، ولی فقیه طراحی می کند که خودش وجود و علم و حضور و معرفت دارد و خدا در وجودش تجلی کرده است.
وی افزود: امروز که ما این قدر در جنگ نرم و جنگ صنعت و فناوری پیروزی های درخشان و معجزه آسا می بینیم همه در گروی مدیریتی است که نفسانیت ندارد و همه وجودش حضور خداست و مرکزیتی است که انرژی و قدرت را از خدا می گیرد و در اعضای خود منتشر می کند. ما موشک نداشتیم و حتی برای سیم خاردار گیر بودیم. اما وعده های خدا را باورداشتیم و با ابتکار عمل شهدای ما با الهام الهی راهکار نویی به کار گرفتند و محشر کردند.
صدیقی عنوان کرد: عشق به شهادت را جنگ ۸ ساله به فرهنگ تبدیل کرد، شعار امام «جنگ، جنگ تا پیروزی» بود. اگر این جنگ ۴۰ سال هم طول می کشید این مردم زیر پرچم امام دست از جنگ برنمی داشتند. انسجام و وحدت بیسابقه و مسابقه در خط شکنی و جانبازی و مناجات از ویژگی های این جنگ بود. در مجموعه ای که همه عبد و ولایت مدار و بی تردید هستند سلاحی در برابر دشمنان دارند.
وی با بیان این که جنگ نرم اسیران ما خود یک آموزه است، اظهار داشت: اسرای ما در دوران اسارت افتخاری آفریدند که بعد ازحضرت زینب در آن کاروان هیچ جای عالم این تاثیرپذیری را ندیدید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: زنها در کارهای ستادی حضور داشتند و انواع خدمات را عاشقانه برای یاران دین می فرستادند. پیرمردها حضور عینی داشتند. چه شد که هیچ کس به مظاهر دنیا خیره نشد و همه چشمشان به بالاتراز بهشت بود و خدا را می دیدند و با عشق دیوانه لقاء امام حسین و خدای امام حسین بودند.
وی با اشاره به نزدیکی راهپیمایی روز اربعین بیان کرد: مگر میشود بیش از ۲۰ میلیون جمعیت در فضای محدود با قناعت حضور یابند.
صدیقی تاکید کرد:در این مسیر اهل سنت، مسیحیت و نژادهای مختلف حضور دارند و خود را به امام حسین معرفی می کنند و این معرفی در این راهپیمایی و دیدن این کرامت مدینه فاضله و چشمه محبتی که جوشیده، امام حسین را چنان در اذهان عالم آشنا می کند که امام زمان از ایشان سخن می گویند و خود را با ایشان معرفی می کنند؛ با حسینی که او را به قتل رساندند.
وی افزود: امروز قضیه شش ماهه، در عالم جهانگیر شده و بیش از ۴۰ کشور همایش حضرت علی اصغر را داشتند. باید کلاس های حضرت زینب را مرور کرد و عبودیت سیدالشهدا و حساسیت به استکبار و دفاع از انحرافات و مسیر اسلام ناب برنامه ریزی شود و این حرکت هدف دار پیش برود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران بیان کرد:برای گرفتاران کشمیر که امروز گرفتار دست ظلم و ستم هستند، شیعیان نیجریه که حقوق بشر بی محتوا برای این ها هیچ حرکتی ندارند، برای شیعیان بحرین که حق هیچ تصمیم گیری برای خود ندارند، برای شیعیان عربستان باید در این کانون ها که دعا مستجاب است با همه وجود با امید و خوشبینی دعا کرد و امام زمان هم آمین بگویند.