به گزارش راهبرد معاصر؛ بسیاری از فعالان صنعت نان معتقدند که در سالیان اخیر اگر دولت هر سال تنها 10 درصد نرخ نان را افزایش میداد نه واحدهای صنفی به ضرردهی و رکود میرسیدند و نه مردم در یک سال مجبور به هضم گرانی 50 درصدی نان میشدند. با این حال نان همواره موضوع حساس و استراتژیکی برای دولتها بوده، به همین دلیل آنها حساسیت ویژهای روی آن داشتهاند؛ این در حالی است که کارشناسان بهترین راهکار برای رفع این معضل را اعطای یارانه نان به مردم در قبال افزایش قیمت آن در بازار میدانند.
از چند هفته قبل مجدداً زمزمه گران شدن نان مطرح شده و محمد امامیامین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران، در خصوص قیمت نان سنگک اظهار اظهار داشت: نان سنگک ساده هزار تومان است و نان سنگک ویژه با 25 گرم افزایش چانه و دو رو کنجد سه هزار تومان محاسبه شده است و سقف قیمت ما برای نان سنگک سه هزار تومان است.
وی افزود: به دلیل افزایش قیمت طی سالهای گذشته از وزن چانه نانهای بربری، تافتون و دیگر نانهای سنتی کم شده بود که ما نسبت به افزایش چانه نان و ساماندهی قیمتها اقدام کردهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران تاکید کرد: براساس مصوبه تنظیم بازار کشور جدول قیمت نانهای سنتی از سوی استانداری تهران به سازمان صنعت معدن وتجارت استان ابلاغ شده است.
امامی گفت: قیمت نانها و وزن چانه و آرد مشخص است و ظرف مدت یک هفته همه نانواییها باید بنر قیمت نان و وزن چانه را در مقابل دید مردم نصب کنند.
وی گفت: بسیاری از نانواییها قدرت اداره نانوایی را نداشتند و ساماندهی قیمت نان در راستای رعایت منافع مردم و نانواییها صورت گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: در صورت بروز هر گونه تخلف، گرانفروشی یا کم فروشی با اتحادیه واحد متخلف برخورد قضایی میشود.
اگر مردم تخلفی مشاهده کردند به بازرسی اتحادیه ذی ربط و اتاق اصناف ایران اطلاع دهند، همچنین میتوانند با تلفن گویای ۱۲۴ نیز تخلفات را اعلام کنند. البته باید این تغییرات قیمتی با درج در تابلویی به اطلاع عموم مردم برسد.