به گزارش راهبرد معاصر، «آندریا تریفونوس»، محقق ارشد مؤسسه کارولینسکا در سوئد، میگوید: «سازمان جهانی بهداشت و دیگر ارگانهای اصلی گفتهاند که افراد مبتلا به کووید باید از ورزش شدید اجتناب کنند.»
وی در ادامه میافزاید: «اما یافتههای جدید نشان میدهد که بیماران مبتلا به کووید طولانیمدت پس از ورزش به خوبی افراد سالم عمل میکنند، اگرچه در ابتدا علائم بیشتری داشتند. منظورم این است که در طول ۴۸ ساعتی که ما آنها را مشاهده کردیم، علائم شأن بدتر نشد یا بر بدن تأثیر منفی نداشتند.»
مشاهدات اولیه نشان داده بود که ورزش با کووید طولانی مدت میتواند مضر باشد.
افراد مبتلا به کووید طولانی اغلب علائمی مانند خستگی مفرط، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب و ضعف عضلانی را تجربه میکنند و این علائم اغلب با تلاش بیشتر، تشدید میشوند.
برای اینکه ببینند ورزش مفید است یا مضر، محققان ۳۱ فرد مبتلا به کووید طولانی را انتخاب کردند و آنها را با ۳۱ فرد سالم مقایسه کردند.
همه شرکت کنندگان سه جلسه تمرینی مختلف شامل تمرینات تناوبی با شدت بالا و تمرینات هوازی با شدت متوسط - هر دو روی دوچرخه ورزشی - و همچنین تمرینات قدرتی را تکمیل کردند.
به گفته محققان، جلسات به ترتیب تصادفی و با فاصله چند هفته از یکدیگر انجام شد.
همه شرکتکنندگان قبل، بلافاصله بعد و دو روز بعد از جلسات آموزشی تحت یک سری آزمایشهای پزشکی قرار گرفتند تا علائم و سلامت کلی آنها ارزیابی شود.
تریفونوس گفت: «افراد مبتلا به کووید به طور کلی سطوح پایینتری از تناسب اندام و قدرت عضلانی داشتند که میتواند به دلیل عفونت و فعالیت کمتر باشد.»
با این حال، نتایج به طور کلی نشان میدهد که افراد مبتلا به کووید طولانی مدت میتوانند از برخی ورزشها سود ببرند.
تریفونوس گفت: «افراد مبتلا به کووید نباید به طور کلی از ورزش کردن دلسرد شوند. در عوض، تحت نظارت، آنها باید تشویق شوند تا با هر نوع تمرینی که از آن لذت میبرند، البته در سطح مناسب، شروع کنند و سپس به آرامی شدت آن را افزایش دهند.»/ مهر