عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

کشف هرم ناشناخته و قدیمی در اندونزی+تصاویر

هرمی ناشناخته و بسیار قدیمی به نام گونونگ پادانگ (Gunung Padang) در اندونزی وجود دارد که کارشناسان احتمال می‌دهند قدیمی‌ترین هرم دنیا باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۲۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 10
کد خبر: ۲۳۶۴

به گزارش راهبرد معاصر ؛ این هرم بزرگ که در نگاه اول شبیه به یک تپه‌ی طبیعی دیده می‌شود، در جاوای غربی واقع شده است. باستان‌شناسان معتقدند ساخت آن قرن‌ها طول کشیده است و احتمال می‌دهند یک معبد باستانی باشد.

تخمین زده می‌شود که بخش‌هایی از این هرم، قدمتی در حدود ۲۸ هزار سال دارد. شاید این سازه جزو اولین هرم‌های ساخت بشر باشد. این ایده که هرم گونونگ پادانگ قدیم‌ترین هرم موجود در دنیا است برای اولین بار در کنفرانس American Geophysical Union مطرح شد. بخش‌های مختلف این سازه باستانی قدمت‌های متفاوتی دارند. چندین سال است که کارشناسان تلاش می‌کنند ابعاد واقعی آن را آشکار کنند و قدمت هر لایه را مشخص کنند.

نکته‌ی جالب این است که لایه‌های زیرین قدمت بیشتری دارد. برای مثال، روی لایه‌های ۱۰ هزار ساله، لایه‌ای ۹ هزار ساله و کمتر دیده می‌شود. گویی که سازندگان این هرم از کار روی آن دست نمی‌کشیده‌اند و به صورت مداوم به ساخت و گسترش آن مشغول بودند.

در مقاله‌‌ی جدید منتشر شده درباره این هرم توضیح داده‌اند که ابعاد این سازه محدود به سطح تپه‌مانند نیست و مساحتی در حدود ۱۵ هکتار را شامل می‌شود. حتی در بخش‌هایی از آن ساختارهایی عمیق قابل مشاهده است.

محققان این پروژه از فناوری رادار کاوش زمین و توموگرافی لرزه‌ای برای شناسایی بخش‌های زیرسطحی سازه استفاده کردند. با این روش می‌توان لایه‌های زیر زمینی را که به احتمال قوی در دوران ماقبل تاریخ ساخته شده‌اند، شناسایی کرد.

بعد از بررسی‌ها مشخص شد این هرم از ۴ لایه تشکیل شده که قدمت بیرونی‌ترین لایه‌ی آن در حدود ۳۵۰۰ سال است. لایه دوم ۸ هزار سال، سوم ۹۵۰۰ سال و قدیمی‌ترین لایه حدود ۲۸ هزار سال. هنوز هم بر سر طبیعی یا مصنوعی بودن این هرم اختلاف وجود دارد اما قدمت هر لایه می‌تواند گواهی بر ادعای مصنوعی بودن آن باشد. سرپرست تیم باور دارد نه تنها این یک سازه‌ی ساخت بشر است، بلکه آن را به دلایل مذهبی ساخته‌اند.

سرپرست تیم تحقیقاتی، Natawidjaja در مصاحبه‌ی خود گفت:

این یک معبد منحصر به فرد است. این سازه هیچ شباهتی از نظر توپوگرافی با اطراف خود ندارد و کاملا مصنوعی و ساختگی به نظر می‌رسد.

گونونگ پادانگ را اولین بار چند کشاورز محلی پیدا کردند اما بعدها وزارت فرهنگ و آموزش اندونزی متعهد شد تا بودجه‌ی تحقیقات در این منطقه را تامین کند. تحقیقات در این سازه همچنان ادامه دارد و با توجه به ابعاد گسترده‌ی آن، امکان دارد سال‌ها طول بکشد.

ارسال نظر