به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمدصادق افراسیابی» معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به روند اجرای طرح شکایت ملی از اینستاگرام به دلیل حذف محتواهای مرتبط با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: موضوع طرح شکایت ملی از اینستاگرام، کار مشترکی میان مرکز فناوری اطلاعات رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز ملی فضای مجازی کشور بوده و مرکز ملی بالاترین نهاد و مرجع سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی است.
وی ادامه داد: اقدامات حقوقی اعم از اقدامات حقوقی داخلی و خارجی هر دو توسط مرکز ملی فضای مجازی دنبال میشود. در سطح داخلی احتمال دارد برخی سیاستگذاریها درباره اینستاگرام توسط مرکز انجام شود و در سطح خارجی در دعاوی حقوقی مورد پیگیری قرار میگیرد.
معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأثیر دعاوی حقوقی در طرح شکایت ملی از اینستاگرام به دلیل حذف محتواهای مرتبط با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: این امر دو تأثیر میتواند داشته باشد، اول آنکه ما از طریق طرح این بحث در مجامع حقوقی بین المللی میتوانیم به آن هدفی که داریم دست یابیم و مجامع حقوقی را با خود همراه کنیم.
وی ادامه داد: گاهی از این موضوع غافل هستیم مبنی بر اینکه به عنوان ایرانی لازم است در فضای تعاملات جهانی گفتوگو کرده و افکار عمومی مردم جهان را با خودمان همراه کنیم. متأسفانه گاهی برخی از دلسوزان کشور این موضوع را فراموش میکنند که البته این نسیان برخی برادران و خواهران، بر خلاف رویه ی مد نظر مقام معظم رهبری است.
افراسیابی با اشاره به نامهنگاری مقام معظم رهبری با جوانان اروپایی در سالهای گذشته گفت: اگر تعامل با مردم سایر کشورهای جهان و هدایت افکار عمومی در سطح جهان مهم نبود، مقام معظم رهبری به عنوان بالاترین شخص جمهوری اسلامی ایران با جوانان اروپایی، مکاتبه نمیکردند.
معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: علاوه بر تأثیری که طرح شکایت ملی از اینستاگرام به دلیل حذف محتواهای مرتبط با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، در روند حقوقی و قانونی دارد، اعلام این موضوع در سطح جهان باعث می شود که حقاینت جمهوری اسلامی و ناحق بودن نظام سلطه رسانه ای کشورهای غربی برای مردم جهان بیشتر آشکار شود.
وی ادامه داد: امروزما علاوه بر جنگ اقتصادی، از جنگ حقوقی برخورداریم؛ همچنین جنگ بزرگتری به نام جنگ اندیشه ها داریم، امروز ما باید در بالاترین سطح فکری، به این موضوع بیندیشیم که اندیشه جمهوری اسلامی، اندیشهای برخاسته از حقیقت، صداقت، و راستی است و ما باید این اندیشه را به بهترین شکل ممکن در سطح جهان معرفی کنیم.
افراسیابی اظهار داشت: اگر بتوانیم اندیشه جمهوری اسلامی ایران را به خوبی معرفی کنیم و از طرف دیگر انحصارگرایی رسانه های جبهه باطل را به مردم جهان نشان دهیم، در آن زمان حقاینت جمهوری اسلامی بیش از پیش برای مردم در سطح جهان اشکار می شود.
وی بیان کرد: طرح شکایت ملی از اینستاگرام به دلیل حذف محتواهای مرتبط با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، از چند منظر قابل مطالعه است که میتوان ابتدا به همراه سازی افکار عمومی مردم جهان با رویکردهای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این طرح شکایت میتواند از منظر دفاع از حقوق کسانی باشد که حق شان ضایع شده و به دلیل برخورداری از یک عقیده خوب و مقدس از طرف اینستاگرام محدود و فیلتر شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته ایران در عرصه دیپلماسی حقوقی و بین المللی موفق بوده است، برای مثال دادگاه لاهه در بهمن سال گذشته در خصوص شکایتی که ایران علیه آمریکا انجام داده بود، به نفع ایران رأی داد؛ بنابراین ما نباید از پیگیری دعاوی حقوقی در مجامع بین المللی صرف نظر کنیم. این دعاوی اگر در مجامع بین المللی به خوبی و به موقع مطرح شود، قطعا مؤثر واقع خواهد شد.
افراسیابی اظهار داشت: معمولا در زمان هایی که دولت از پیگیری شکایات در مجامع بین المللی صرف نظر کرده است، ما ضرر کرده ایم. این دعاوی، طرح بحث و پیگیری باعث می شود که حداقل حقانیت ما اثبات شود. صدور رأی به نفع ایران، می تواند مهر تأییدی بر حق و درستی ملت ایران باشد؛ بنابراین باید این مباحث را مطرح کنیم و از پیگیری آن ناامید نباشیم.
وی خاطرنشان کرد: اشتباهی که گاهی صورت می گیرد این است که ما در مورد همه کشورهای اروپایی تصور می کنیم که مواضعی که آلمان، فرانسه و انگلیس دارند، مواضع همه کشورهای اروپایی است درحالی که اینطور نیست و همه کشورهای اروپایی مثل هم فکر نمی کنند.
دبیر سابق کمیته اقتصاد اجتماعی کارگروه فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفان ادامه داد: در سال های اخیر شاهد بودیم که برخی از مقامات اروپایی مشتاقانه خدمت مقام معظم رهبری رسیدند و این امر نشان می دهد که همه کشورهای اروپایی همانند یکدیگر نیستند ویا حداقل همچون آمریکا فکر نمی کنند. ما نباید کل جهان را در آمریکا خلاصه کنیم بلکه ما در جهانی زندگی می کنیم که بخش کوچکی از آن آمریکا و بخش بزرگتر آن، تفکرات دیگری است که وجود دارد.
وی بیان کرد: هر سال و هر روز، قدرت نفوذ آمریکا در میان افکار عمومی جهان کم می شود. ما باید امیدواریم باشیم که از منظر حق می توانیم این مسائل را پیگری کنیم ودر سطح بالاتر با افکار عمومی مردم جهان تعامل کنیم. ما به دنبال این هستیم که مردم جهان را به سمت حق و حقانیت دعوت کنیم و این اتفاق مهمی است که باید رخ دهد.
افراسیابی اظهار کرد: مرکز ملی فضای مجازی بالاترین دستگاه سیاست گذار و قانون گذار در حوزه فضای مجازی است و این دستگاه، قدرت ایجاد هماهنگی میان دستگاه های اجرایی، قوه قضاییه، قوه مجریه و قوه مقننه را دارد.
وی ادامه داد: ما به اقدامات مرکزملی فضای مجازی امیدواریم و تا کنون این مرکز توانسته سیاست گذاری های دقیق و مثبتی داشته باشد که نمونه اش توفیقاتی است که در سال های اخیر در مورد پیام رسانه ها و شبکه های اجتماعی داخلی شاهد بودیم.
منبع: فارس