قطر: دور اول مذاکرات غزه در شرم الشیخ دقیق بود فایننشال‌تایمز: ترامپ شخصا به اعراب تضمین داده اسرائیل بار دیگر جنگ را شروع نمی‌کند نماینده حماس: سپاسگزار رهبر و ملت ایران هستیم در دیدار فرستاده آمریکا با الجولانی چه گذشت؟ وزیر دفاع فرانسه استعفا کرد سرایا القدس: اسرای دشمن تنها با پایان جنگ غزه آزاد می‌شوند حمله با سلاح سرد به شهردار آلمانی ایران خواستار اعاده حیثیت در پرونده «آب مسموم عمان» شد پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال

سازمان ملل: مسئولیت پذیری بن سلمان درباره قتل خاشقجی قابل پذیرش نیست

گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به اظهارات اخیر محمد بن سلمان در زمینه قتل جمال خاشقجی، سبک مسئولیت پذیری ولیعهد سعودی را زیر سوال برد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 02
کد خبر: ۲۳۷۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصاحبه اخیر محمد بن سلمان با پی بی اس از جوانب مختلف قابل ارزیابی است. اظهارات او در رابطه با قتل جمال خاشقجی و پذیرش مسئولیت نصفه و نیمه در این باره، یکی از زوایای این مصاحبه می باشد.

 

اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور اعدام‌های فراقضایی با انتشار پیامی به اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مبنی بر اینکه خود را مسئول قتل جمال خاشقجی دانسته است، واکنش نشان داد.

 

کالامارد در این پیام که به مناسبت نخستین سالگرد قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول منتشر کرد، در اعتراض به اظهارات محمد بن سلمان مبنی بر اینکه دستور قتل خاشقجی را نداده اما به عنوان ولیعهد کشورش خود را مسئول می داند، گفت :"این اظهارات نشان می دهد این قتل مذکور به عنوان قتل دولتی به رسمیت شناخته شده است. این قتل تحت نظارت یک مسئول دولتی صورت گرفته است. ولیعهد عربستان سعودی برای اینکه قتل مذکور را از خود دور نگه دارد، رنج‌های بزرگی می کشد. تا کنون دولت عربستان سعودی نیز برداشت‌های من مبنی بر مسئول بودن دولت این کشور در قتل خاشقجی و وقوع اعدام فراقضایی را رد کرده بودند".

 

وی همچنین با ابراز ناراحتی خود ناشی از اظهارات مذکور محمد بن سلمان، گفت: "مسئولیت پذیری باید به صورت پذیرش رسمی قتل، تقدیم عذرخواهی و ایجاد اطمینان جهت عدم تکراری این حادثه باشد. کاری که یک رئیس دولت باید انجام دهد، این است".

 

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین تاکید کرد:" هر چند که محمد بن سلمان قبول ندارد میان طراحان و عاملان این قتل ارتباط بسیار نزدیکی وجود دارد".

 

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» شبکه تلویزیونی پی.بی.اس آمریکا که هفته گذشته ضبط شده و دیروز منتشر شد، در ارتباط با قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول گفته بود دستور قتل خاشقجی را نداده اما به عنوان ولیعهد کشورش خود را مسئول می داند.

 

گفتنی است جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار اهل عربستان سعودی سردبیر سابق روزنامه الوطن و ستون‌نویس واشنگتن‌ پست دوم ماه اکتبر 2018 به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شد و از آن خارج نشد.

 

ریاض در تاریخ 20 اکتبر قتل خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان سعودی را تأیید کرد. دادستان این کشور مدعی شد که خاشقجی بعد از "درگیری" با چند نفر در داخل کنسولگری "فوت" کرده و 18 شهروند این کشور نیز در این رابطه بازداشت شده‌اند.

 

دادستانی کل استانبول ترکیه 31 اکتبر سال گذشته طی بیانیه‌ای اعلام کرد که جمال خاشقجی بلافاصله پس از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در این شهر، طبق نقشه‌ قبلی خفه و کشته شده است.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار