حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

سازمان ملل: مسئولیت پذیری بن سلمان درباره قتل خاشقجی قابل پذیرش نیست

گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به اظهارات اخیر محمد بن سلمان در زمینه قتل جمال خاشقجی، سبک مسئولیت پذیری ولیعهد سعودی را زیر سوال برد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 02
کد خبر: ۲۳۷۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصاحبه اخیر محمد بن سلمان با پی بی اس از جوانب مختلف قابل ارزیابی است. اظهارات او در رابطه با قتل جمال خاشقجی و پذیرش مسئولیت نصفه و نیمه در این باره، یکی از زوایای این مصاحبه می باشد.

 

اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور اعدام‌های فراقضایی با انتشار پیامی به اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مبنی بر اینکه خود را مسئول قتل جمال خاشقجی دانسته است، واکنش نشان داد.

 

کالامارد در این پیام که به مناسبت نخستین سالگرد قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول منتشر کرد، در اعتراض به اظهارات محمد بن سلمان مبنی بر اینکه دستور قتل خاشقجی را نداده اما به عنوان ولیعهد کشورش خود را مسئول می داند، گفت :"این اظهارات نشان می دهد این قتل مذکور به عنوان قتل دولتی به رسمیت شناخته شده است. این قتل تحت نظارت یک مسئول دولتی صورت گرفته است. ولیعهد عربستان سعودی برای اینکه قتل مذکور را از خود دور نگه دارد، رنج‌های بزرگی می کشد. تا کنون دولت عربستان سعودی نیز برداشت‌های من مبنی بر مسئول بودن دولت این کشور در قتل خاشقجی و وقوع اعدام فراقضایی را رد کرده بودند".

 

وی همچنین با ابراز ناراحتی خود ناشی از اظهارات مذکور محمد بن سلمان، گفت: "مسئولیت پذیری باید به صورت پذیرش رسمی قتل، تقدیم عذرخواهی و ایجاد اطمینان جهت عدم تکراری این حادثه باشد. کاری که یک رئیس دولت باید انجام دهد، این است".

 

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین تاکید کرد:" هر چند که محمد بن سلمان قبول ندارد میان طراحان و عاملان این قتل ارتباط بسیار نزدیکی وجود دارد".

 

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» شبکه تلویزیونی پی.بی.اس آمریکا که هفته گذشته ضبط شده و دیروز منتشر شد، در ارتباط با قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول گفته بود دستور قتل خاشقجی را نداده اما به عنوان ولیعهد کشورش خود را مسئول می داند.

 

گفتنی است جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار اهل عربستان سعودی سردبیر سابق روزنامه الوطن و ستون‌نویس واشنگتن‌ پست دوم ماه اکتبر 2018 به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شد و از آن خارج نشد.

 

ریاض در تاریخ 20 اکتبر قتل خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان سعودی را تأیید کرد. دادستان این کشور مدعی شد که خاشقجی بعد از "درگیری" با چند نفر در داخل کنسولگری "فوت" کرده و 18 شهروند این کشور نیز در این رابطه بازداشت شده‌اند.

 

دادستانی کل استانبول ترکیه 31 اکتبر سال گذشته طی بیانیه‌ای اعلام کرد که جمال خاشقجی بلافاصله پس از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در این شهر، طبق نقشه‌ قبلی خفه و کشته شده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار