وزیر صنعت: تولید غیر صادراتی ناتوانی تولیدکننده است-راهبرد معاصر

وزیر صنعت: تولید غیر صادراتی ناتوانی تولیدکننده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید براینکه صادرکنندگان مورد حمایت دولت هستند گفت: این حمایت ها زمینه ای برای ایجاد توانمندی برای توسعه صادرات غیرنفتی ویژه تولیدکنندگان و فعالان حوزه تجارت خارجی است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 07
کد خبر: ۲۳۹۸۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ عباس علی‌آبادی عصر سه‌شنبه در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت،معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: مسائل و مشکلات کشور باید اولویت بندی شود و قطعا تحریم مسئله اول کشور نیست و باید توجه داشت که تنوع نرخ ارز باعث فساد می‌شود.

وی تاکید کرد: تولیدکننده‌ای که صادرات انجام دهد و جز کالاهای گمرکی نباشد، حمایت و ارز مورد نیازش تامین می‌شود، صادرات هر کالایی که ارزش افزوده ایجاد و با مقررات کشور همخوانی داشته باشد مورد حمایت است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: مقام معظم رهبری برای همکاری و همیاری در بخش تولید تاکید کردند که همگی باید عزم جدی برای رونق تولید داشته باشند و تولیدکنندگان باید مسئله صادرات را مورد توجه قرار دهند و هر تولیدکننده‌ای که نتواند محصول خود را صادر کند ناتوان است.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: تمام مسئولیت وزیر در چارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی به مراجعه مدیران به تهران نیست و اگر قانون به درستی رعایت شود می‌توان همه موارد را در استان‌ها پیگیری کنند.

نظام قیمت گذاری باید اصلاح شود

وی در بخشی دیگری از این نشست گفت: نظام قیمت گذاری باید اصلاح و به سمت اقتصاد تعادلی و بازار رقابت کامل حرکت کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تامین آب صنایع در اولویت است گفت: فعالیت های بخش کشاورزی باید به سمت کشاورزی کم‌آب‌بر حرکت هدایت و در مقابل، صنعت نیز باید تقویت و دانش بنیان باشد؛ همچنین توجه به کیفیت در تولید محصولات حوزه صنعت ضروری است.

کالایی داخلی موجود را نباید از خارج وارد کرد

علی‌آبادی در خصوص واردات ماشین‌آلاتی که در داخل تولید می‌شود عنوان کرد: وزارت صمت به هیچ عنوان خلاف دستور رییس جمهور عمل نمی‌کند و کالایی که در داخل تولید می شود را نباید از خارج وارد کرد.

وی بیان کرد: میزان ارزی که دولت در اختیار صنایع قرار می‌دهد باید ارزشه افزوده داشته باشد و در نهایت به تولید کالای قابل صادر ختم شود.

علی‌آبادی با تاکید بر ایفای نقش اجتماعی صنایع در جامعه گفت: اراک مشکله اساسی آلودگی هوا دارد، نیروگاه فیلتر نیاز دارد و باید برای این موضوع صنایع همکاری کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهمیت ارزش افزوده محصول صادراتی، خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه در تولید محصول کشاورزی نباید به نحوی باشد که ارز در اختیار صادر کننده قرار بگیرد اما در نهایت یک دلار برگشت داشته باشد و این مسئله در تولیدات صنایع نیز صادق است.

علی‌آبادی اظهار کرد: اگر کالایی که تولید می‌شود را یک صنعت نتواند صادر کند کالای تولید شده کیفیت مناسب را ندارد.

وی گفت: مسئله زمان‌بندی تخصیص ارز که مورد تقاضای صنعتگران بود، موضوع درستی است اما به وزارتخانه مرتبط نیست و مسئله ملی و به بسیاری از مولفه‌ها مرتبط است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: دولت تمام تلاش خود را برای توسعه و حمایت از صادرات به کار گرفته است، یکی از اقدامات برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی است که ابتدای سال برگزار و دو هزار و ۲۰۰ بازرگان به این رویداد دعوت شدند و نمایشگاه‌های تخصصی پایان هر سال برای حمایت از صادرات برگزار می‌شود.

علی‌آبادی در خصوص مسئله مغفول ماندن اکتشاف در بخش معادن که از موارد مطرح شده در نشست بود، گفت: دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد حمایت می‌کند.

وی عنوان کرد: ماشین مورد نیاز بخش معادن در داخل کشور تولید می‌شود و باید از تولید داخلی خریداری اما اگر در کیفیت ماشین‌های داخلی و وارداتی تفاوت کیفیت قابل قبول وجود داشته باشد دولت در واردات ماشین مورد نیاز مساعدت می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: قول میدهم در صورت انتقال مسائل و مشکلات به صورت مکتوب موارد بررسی و پیگیری شود.

استاندار مرکزی نیز گفت: بزرگ‌ترین هنرستان‌ جوار صنعت کشور به همت ماشین سازی اراک فعال است و صنایع استان در این بخش همکاری بسیار خوبی دارند.

فرزاد مخلص‌الائمه بیان کرد: نمایندگی وزارت امور خارجه در استان مستقر خواهد شدکه جانمایی انجام شده است.

وی با اشاره به حمایت دولت از صادرات عنوان کرد: نمایشگاه ملی حمایت از توسعه صادرات به بهترین نحو انجام شد و تمامی هتل‌های تهران به واسطه حضور بازرگانان و بازدیدکنندگان خارجی ظرفیت تکمیل شده بود که این ظرفیت بستر مناسبی برای توسعه صادرات خواهد بود.

استاندار مرکزی اظهار کرد: ماشین آلات معادن باید از داخل خریداری شود، ماشین آلات با کیفیتی توسط هپکو تولید می‌شود و واردات ماشین آلات دست دوم در این بخش قابل قبول و پذیرش نیست.

مخلص‌الائمه با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های موجود گفت: در استان مرکزی آب سنگین کیلویی ۸۰۰ دلار تولید می‌شود و در مقابل نفت خام در بالاترین قیمت ۸۰ دلار برای هر بشکه ۱۵۹ لیتری است.

وی ادامه داد: مجموعه آب سنگین اراک این ظرفیت را دارد که هر ماه بیش از ۲۰ نفر بورس تحصیلی را در این مجموعه بپذیرد و در مجموع از ظرفیت‌های موجود باید به درستی استفاده شود و فقط به نفت اکتفا نشود.

استاندار مرکزی گفت: هزار دستگاه در سال واگن و لوکوموتیو در در واگن پارس اراک تولید می‌شود که این موفقیت در دولت کنونی و وزارت آقای علی آبادی محقق شده است و نشان می‌دهد دولت عزم جدی در خصوص حل مشکلات صنایع دارد.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: متاسفانه با بزرگ‌ترین ناترازی کشور در بحث انرژی مواجه هستیم که محیط زیست را تحت تاثیر قرار داده و یکی از راهکارها توسعه صنایع ریلی است.

وی تاکید کرد: شرکت هپکو برای نخستین بار قرارداد صادراتی خود را با یکی از کشورهای منطقه ای منعقد کرده که این نیز توفیق دولت کنونی است.

استاندار مرکزی عنوان کرد: برنامه‌ای برای قطع برق نداریم آنچه که مهم است مدیریت مصرف برق است که در دستور کار قرار دارد.

استان مرکزی رتبه نخست تنوع تولید در کشور

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: این استان به واسطه صنعت در کشور و در دنیا مطرح است و اغلب زنجیره‌های تولید کشور در این استان تهیه می‌شود.

علی جودکی بیان کرد: استان مرکزی در تنوع تولید رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده و باتوجه به فعالیت پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه و دیگر صنایع متنوع می‌توان استان مرکزی را ناو بندر کشور معرفی کرد.

وی تاکید کرد: بورس کالا، تامین ارز، تسهیلات و رفع موانع تولید از نیازها و مسائل صنایع استان است.

به گزارش ایرنا، در این نشست صنایع مختلف به بیان مسائل و مشکلات این بخش پرداختند.

تامین نشدن ارز و به تبع آن ماندگاری کالای مربوط به تولید اولیه صنایع در گمرک، دریافت ارز در قالب برنامه‌ریزی مشخص برای واردات اجناس مورد نیاز صنایع را نیاز این بخش مطرح که نمایندگان صنایع مشخص نبودن زمان دریافت ارز را مانع برنامه‌ریزی درست برای خرید مواد اولیه صنایع عنوان کردند.

در بخش اصناف موضوع عناوین مشاغل مطرح شد که برخی مشاغل مربوط به دهه‌های گذشته و منسوخ و در مقابل مشاغل جدید شکل گرفته که در این لیست موجود نیست و نیاز به اصلاح وجود دارد.

در بخش معادن نیز مغفول ماندن اکتشاف در این بخش، اضافه نشدن مناطق جدید اکتشاف، مسائل و اختلافات با منابع طبیعی و حقوق دولتی معادن از جمله موارد مورد اشاره بود./ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار