غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

تنش‌ها میان «آمریکا، چین و روسیه» طالبان را تقویت می‌کند

یک رسانه پاکستانی در تحلیلی نوشت طالبان از تنش‌ها میان آمریکا، چین و روسیه در راستای تحکیم پایه‌های حکومت خود سود می‌برد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 13
کد خبر: ۲۴۰۵۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «پاکستان تودی» در تحلیلی نوشت حکومت طالبان از رقابت‌های ژئوپلتیک میان آمریکا، چین و روسیه در راستای تحکیم پایه‌های حکومت خود سود می‌برد.

 

این روزنامه نوشت خروج امریکایی‌ها پس از 20 سال درگیری از افغانستان، خلاء در مناسبات منطقه‌ای ایجاد کرده‌ است.

 

براساس این تحلیل، طالبان از این تغییر برای خروج از انزوا استفاده می‌کند تا به عنوان یک دولت معتبر به رسمیت شناخته شود.

 

در این تحلیل آمده است که حمله روسیه به اوکراین و تنش‌ها بین چین وتایوان، گفتگوهای آمریکا، چین و روسیه را به شدت تحت تأثیر قرار داده که بر پویایی‌های سیاسی منطقه تأثیر می‌گذارد.

 

روزنامه‌نگار پاکستانی خاطرنشان کرد دخالت آمریکا در افغانستان، باعث افزایش تنش میان این سه کشور شده بود. چون چین و روسیه خود را در محاصره نظامی امریکا حس می‌کردند.

 

در ادامه این تحلیل گفته شده که چین و روسیه موضع دلسوزانه‌ای نسبت به طالبان اتخاذ کرده‌اند و نشست 2021 مسکو و 2024 دوحه گواه بر این مدعا است. این حمایت‌ها سبب شده است که طالبان در مناسبات با جامعه جهانی به انزوا نرود و کشورهای زیادی در پی گشایش سفارت خود در افغانستان باشند.

 

به باور نویسنده، آمریکا تاکنون بزرگترین مانع به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان بوده‌ است، با این حال اگر طالبان موفق شود روابط با این سه قدرت را به درستی مدیریت کند، ممکن است در درازمدت از اعتبار بیشتری در جامعه جهانی برخوردار شود./ تسنیم

ارسال نظر