بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم-راهبرد معاصر
تصویب ۵ پیشنهاد برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد

بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: قانون جوانی جمعیت یک برنامه جامع برای نجات کشور از سیاه‌چاله جمعیتی به شمار می‌رود. امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ دست یابیم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۲۴۱۴۱۲

به گزارش راهبرد معاصر،‌امیرحسین بانکی پور در نشست فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده به مناسبت فرارسیدن سومین سالروز تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بیان کرد: رشد جمعیت و جوانی جمعیت امروز مساله دنیا شده است و خیلی از کشورهای دنیا به دنبال اتخاذ سیاست‌ها و برنامه‌هایی هستند که بتوانند جوانی جمعیت را به کشور خود بازگردانند. 


وی گفت: در کشورهای مختلف تجربه‌ها و سیاست‌های متعددی پیش گرفته شده است ما نیز سعی کردیم تجربه‌های تمام کشورها را بررسی کرده و سپس قانون جوانی جمعیت را به تصویب برسانیم. قانون جوانی جمعیت از لحاظ جامعیت و توجه به همه ابعاد مساله نسبت به آنچه که در سایر کشورها رخ داده است خیلی قوی است. 


وی ادامه داد: ما در قانون جوانی جمعیت و رشد خانواده و هم بحث تسهیلات آموزشی، تسهیلات بانکی، حقوق و دستمزد، بیمه، مالیات و نظام درمانی را به صورت یکجا در نظر گرفته‌ایم.


رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در ادامه تصریح کرد: سایر کشورها به یک الی دو بُعد از این مساله پرداخته بودند اما ما در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همه جوانب را در نظر گرفتیم. نکته‌ای دیگر که حائز اهمیت می‌باشد این بوده که تغییر رفتار اجتماعی در خصوص سیاست‌های تنظیم جمعیت همواره زمان بر است اما در جامعه ما با گذشت کمتر از دو سال از اجرای قانون تغییر رفتار اجتماعی به طور محسوس دیده می‌شود. با گذشت دو سال از اجرای این قانون و در بیش از ۱۵ استان نرخ باروری افزایش پیدا کرده در حالی که در هفت سال گذشته نرخ باروری ما در همه جا رو به کاهش بوده است.


این یک موفقیت استثنایی است در شرایطی که تنها ۵۰ درصد قانون مصوب مجلس شورای اسلامی آن هم به سختی اجرایی شده است و مردم در اوج فشار اقتصادی به سر برده و سرمایه اجتماعی کشور کاهش پیدا کرده است. با وجود همه این عوامل زمینه‌ای تاثیر اجرای این قانون با گذشت دو سال مشهود است که این یک موفقیت به شمار می‌رود.


وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه بخشی از مسئولان و دولتمردان نیز همراهی خوبی در اجرای این قانون ندارند که بنده همین‌جا توصیه می‌کنم که از قافله این موفقیت جا نماند. قانون جوانی جمعیت در حال جوانه زدن است. ان شاءالله این نهال به درختی تنومند تبدیل خواهد شد البته که پنج سال باقی‌مانده فرصت کمی است که بتوانیم این نهال بیرون زده را تنومند کنیم. این قانون یک برنامه جامع برای نجات کشور از سیاه‌چاله جمعیتی به شمار می‌رود. 


بانکی پور خاطرنشان کرد:امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ دست یابیم اما یکی از مطالبات جدی که اکنون وجود دارد بحث اعطای خودرو به ماداران است. در سال اجرای اول قانون ۲۵۰ هزار خودرو به مادران تحویل داده شد اما امسال نیز همراهی لازم از سوی خودروسازان دیده نمی‌شود. قطعا در مجلس آینده این موضوع را با جدیت دنبال خواهیم کرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار