کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه امیر نصیرزاده: آماده دفاع هستیم، اما جامعه نباید فریب عملیات روانی را بخورد

طحان‌نظیف: سال آینده فقط انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در سال جاری، گفت: سال آینده فقط انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 20
کد خبر: ۲۴۱۶۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با اشاره به شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و همراهان و نحوه اداره کشور پس از رئیس‌جمهور، به برگزاری انتخابات طبق اصل 131 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور منتخب مردم، رئیس‌جمهوری است که یک دوره چهار ساله را آغاز خواهد کرد، بنابراین منتخب بعدی برای 4 سال رئیس‌جمهور کشور خواهد بود.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که آیا سال آینده فقط انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باید برگزار شود؟، اظهار کرد: طبعیتا بله، چون بالاخره بحث انتخابات ریاست‌جمهوری را امسال خواهیم داشت، ظرف 15 روز، نسبت به انتخابات شوراها بر همان اساس و ترتیبات قانونی که پیش‌بینی شده، بر همان منوال طی خواهد شد.


اصل 131 قانون اساسی چه می‌گوید؟
براساس این گزارش، اصل یكصد و سی‏ و یكم قانون اساسی می‌گوید که در صورت‏ فوت‏، عزل‏، استعفاء، غیبت‏ یا بیماری‏ بیش‏ از دو ماه‏ رئیس‏‌جمهور و یا در موردی‏ که‏ مدت‏ ریاست‏‌جمهوری‏ پایان‏ یافته‏ و رئیس‏‌جمهور جدید بر اثر موانعی‏ هنوز انتخاب‏ نشده‏ و یا امور دیگری‏ از این‏ قبیل‏، معاون‏ اول‏ رئیس‏‌جمهور با موافقت‏ رهبری،‏ اختیارات‏ و مسئولیت‌های‏ وی‏ را بر عهده‏ می‏‌گیرد و شورایی‏ متشکل‏ از رئیس‏ مجلس‏ و رئیس‏ قوه‌قضائیه‏ و معاون‏ اول‏ رئیس‏‌جمهور موظف‏ است‏ ترتیبی‏ دهد که‏ حداکثر ظرف‏ مدت‏ پنجاه‏ روز رئیس‏‌جمهور جدید انتخاب‏ شود. در صورت‏ فوت‏ معاون‏ اول‏ و یا امور دیگری‏ که‏ مانع انجام‏ وظایف‏ وی‏ گردد و نیز در صورتی‏ که‏ رئیس‏‌جمهور، معاون‏ اول‏ نداشته‏ باشد مقام‏ رهبری‏ فرد دیگری‏ را به‏ جای‏ او منصوب‏ می‌‏کند.


اصل 132 قانون اساسی چیست؟
اصل یكصد و سی و دوم قانون اساسی هم گفته است که در مدتی كه اختیارات و مسئولیت‏‌های رئیس‏‌جمهور بر عهده معاون اول یا فرد دیگری است كه به موجب اصل یكصد و سی و یكم منصوب می‏‌گردد، وزرا را نمی‌‏توان استیضاح كرد یا به آنان رأی عدم اعتماد داد و نیز نمی‌‏توان برای تجدیدنظر در قانون اساسی و یا امر همه‌‏پرسی اقدام نمود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار