هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

آماده‌باش اتمی ناتو علیه روسیه و چین

آماده‌باش اتمی ناتو علیه روسیه و چین دبیرکل ناتو ینس استولتنبرگ ضمن تاکید بر ضدیت این ائتلاف غربی با چین و روسیه خبر داد که تحرکات اعضای ناتو برای آماده‌باش اتمی آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۲۴۵۷۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ناتو شاید با چیزی مواجه شود که تاکنون پیش از این هرگز شاهدش نبوده است: دو دشمن بالقوه اتمی». این حرف را استولتنبرگ علیه روسیه و چین بیان کرد.
وی به دیلی تلگراف گفت که «من درباره اینکه چه تعداد کلاهک اتمی باید عملیاتی باشد و کدام باید جزو ذخیره‌ها شود، وارد جزئیات عملیاتی نمی‌شوم، اما ما باید در مورد این مسائل مشورت کنیم و این دقیقاً همان کاری است که ما انجام می‌دهیم».
به گفته دبیرکل ناتو، شفاف سازی در این باره به انتقال این پیام مستقیم کمک می‌کند که ناتو «یک ائتلاف اتمی» است.
در شرایطی که آمریکا و برخی دیگر از اعضای ناتو دارای سلاح اتمی هستند و واشنگتن سابقه استفاده از این تسلیحات ممنوعه را دارد، استولتنبرگ مدعی شد که هدف ناتو، جهانی بدون تسلیحات اتمی است.
دبیرکل ناتو گفت که اما تا زمانی که سلاح‌های اتمی وجود داشته باشد، ما یک ائتلاف اتمی باقی می‌مانیم، زیرا جهانی که در آن روسیه، چین و کره شمالی سلاح‌های اتمی داشته باشند و ناتو نداشته باشد، جهانی خطرناک‌تر خواهد بود».
وی درباره تسلیحات اتمی چین «به طور ویژه» ابراز نگرانی کرد و مدعی شد که این کشور سرمایه‌گذاری زیادی روی تسلیحات پیشرفته انجام می‌دهد و تعداد کلاهک‌های اتمی خود را تا سال 2030 به 1000 خواهد رساند.
به گفته مقام ارشد این ائتلاف نظامی غربی، «ناتو شاید با چیزی مواجه شود که تاکنون پیش از این هرگز شاهدش نبوده است:  (روسیه و چین) دو دشمن بالقوه اتمی و البته که این امر عواقبی دارد».
استولتنبرگ در ادامه این مصاحبه خبر داد که آمریکا و متحدان اروپایی آن در حال حاضر در حال نوسازی زرادخانه‌های اتمی خودشان هستند. 
به گفته او، آمریکا بمب‌های غیرهدایت شونده خود را برای کلاهک‌های اتمی که در اروپا دارند نوسازی می‌کند و متحدان اروپایی در حال نوسازی هواپیماهایی هستند که قرار است به مأموریت اتمی ناتو اختصاص داده شود.
طبق گزارش دیلی تلگراف، انگلیس حدود 40 کلاهک از 225 کلاهک اتمی خود را مستقر کرده است، در حالی که آمریکا دارای 1700 کلاهک (و 3700 کلاهک ذخیره دیگر) است. 
به گزارش این روزنامه انگلیسی، فرانسه «زرادخانه اتمی خود را به دلیل حفظ استقلال خود در زمینه بازدارندگی در دسترس ائتلاف (ناتو) قرار نمی دهد».
استولتنبرگ در این مصاحبه از  غرب خواست به حمایت از اوکراین ادامه دهد. وی گفت که «من قویاً معتقدم که اگر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیروز شود، ما آسیب پذیرتر خواهیم شد و باید حتی بیشتر از قبل برای دفاع از خود سرمایه گذاری کنیم»./فارس

کلمات کلیدی: روسیه و چین ناتو
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار