به گزارش راهبرد معاصر، فاطمه محمدبیگی درباره اولویتهای نظام سلامت در دولت چهاردهم اظهار کرد: دولت چهاردهم باید برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی برای رفع مشکلات در حوزههای اقتصادی و سلامت داشته باشد. یکی از مهمترین اولویتها برای بهبود وضعیت سلامتی مردم این است که بیمهها تقویت شوند تا ارتقای سلامت آحاد جامعه محقق شود. تدوین بستههای خدمتی، تقویت بیمه تکمیلی و کاهش میزان هزینهکرد مردم از جیب از دغدغههایی است که باید رفع شود و نظام تأمین اجتماعی باید گسترش یابد.
وی افزود: خدمات سلامت باید عادلانه، در دسترس، ارزانقیمت و با کاهش هزینهکرد مردم از جیب و بر بستر الکترونیک ارائه شود. در حوزه قوانین سلامت الکترونیک، چند جزء اصلی وجود دارد که شامل نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک، امضای الکترونیک پزشکان، تشکیل پرونده الکترونیک، اصالتسنجی دارو است. پرونده الکترونیک سلامت نقصهایی دارد که باید تکمیل شود. همچنین در حوزه سلامت باید استفاده از تکنولوژیهای روز مانند هوش مصنوعی بیشتر شود و پلتفرمهایی که در حوزه غذا و دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند باید ساماندهی شوند.
محمدبیگی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که اگر بتوانیم دولت الکترونیک را در حوزه سلامت پایدار و فرآیند ارائه خدمات سلامت را به طور کامل هوشمند کنیم، در 25 تا 35 درصد از منابع و هزینههای نظام سلامت صرفهجویی میشود.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به کاهش جمعیت ایران طی سالهای گذشته بیان کرد: ابرچالش کشور، امروزه مسئله کاهش جمعیت است و بنابراین انتظار داریم در دولت آینده، بودجههای مربوط به قانون جوانی جمعیت به صورت کامل اختصاص یابد و این قانون حتماً باید کامل اجرا شود.
وی با اشاره به کاهش آمار ازدواج طی سالهای گذشته تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 11 میلیون نفر از جوانان کشور در سن ازدواج قرار دارند و بنابراین حمایت از ازدواج جوانان باید جدی گرفته شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر شاخصهای اقتصادی بر سلامت و جمعیت گفت: در این زمینه بیمه شدن زنان خانهدار اهمیت ویژهای دارد و اشتغال زنان سرپرست خانوار و تأمین مسکن آنها از دغدغههای ماست. اجرای برنامههای فرهنگی و راهبردی برای ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی اهمیت ویژهای دارد و در این زمینه زیست عفیفانه و تقویت ارزشهای دینی مسائل مورد انتظار ما از رئیس جمهور آینده است./ تسنیم