۲۳ درصد زمین غیر قابل بهره برداری شد-راهبرد معاصر

۲۳ درصد زمین غیر قابل بهره برداری شد

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: دستکاری بشر بر روی زمین و ساخت سد و چاه‌های زیرزمینی بر تشدید پدیده تغییر اقلیم اثر گذار بوده که طبق اعلام رئیس مرکز ملی اقلیم ۲۳ درصد زمین براثر تغیر اقلیم غیرقابل بهره برداری شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 04
کد خبر: ۲۴۸۲۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، صادق ضیائیان مدیرکل دفتر پیش بینی سازمان هواشناسی کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه تغیر اقلیم یک پدیده ای است که از چندین سال گذشته کشور های مختلف از جمله ایران را درگیر خود کرده است گفت: دستکاری بشر و مردم هم بر  تشدید این پدیده اثر گذار بوده است به طوری که اثر گذاری بوده و باعث شده استکه پدیده تغییر اقلیم مانند ماشه عمل کند.

 

وی ادامه داد: در حوزه دریاچه ارومیه همزمان با کاهش حجم آب در این دریاچه میزان ساخت سد و چاه های آب بیشتر شد که همین امر باعث کاهش آب های زیرزمینی و بیشتر شدن  پدیده های زیر زمینی شده است.

 

ضیائیان اظهار کرد:  به طور قطع افزایش پدیده تغییر اقلیم خود می تواند اثر گذاری زیادی بر روی تشدید بارش ها در تابستان و همچنین کاهش حجم بارش در فصول بارانی  دارد.

 

پیش از این هم در همین رابطه احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفته بود : پژوهش های دانشمندان حوزه اقلیم نشان می دهد که به دلیل تغییر اقلیم، تخریب سرزمین و بیابان زایی، ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست.

 

وی ادامه داد:  برآوردها نشان می‌دهد که تقریبا ۷۵ درصد زمین از حالت طبیعی خود تغییر شکل داده است.هیچگاه در طول تاریخ بشر زمین با این سرعت دچار دگرگونی و تغییر نشده است. در واقع سرعت تغییر به صورت بی‌سابقه‌ای در حال رخ دادن است.


رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: عمده تغییرات زمین مربوط به بیابان‌زایی و خشکسالی است که تاثیر مستقیمی در زندگی همه افراد دارد و باید با این روند مقابله کنیم./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار