کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

شی جین‌پینگ: اوکراین و روسیه باید سلاح‌هایشان را زمین بگذارند

رئیس‌جمهور چین تأکید کرد که روسیه و اوکراین باید سلاح‌هایشان را زمین بگذارند و هر چه زودتر به دنبال راه‌حلی دیپلماتیک برای حل بحران جنگ باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۸ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 08
کد خبر: ۲۴۸۷۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در دیدار با «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستاناعلام کرد اوکراین و روسیه باید سلاح‌هایشان را زمین بگذارند و برای حل مسائل‌شان به دنبال راه‌حل دیپلماتیک باشید.

 

شبکه «سی‌سی‌تی‌وی» چین به نقل از شی جین‌پینگ اعلام کرد: به نفع همه طرف‌هاست که تخاصم‌ها پایان یابد و هرچه سریعتر راه‌حلی دیپلماتیک پیدا کنند.

 

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، رعایت سه اصل از اهمیت بالایی برخوردار است؛ جلوگیری از فراتر رفتن آتش از میدان نبدر، جلوگیری از تشدید تنش‌ها و جلوگیری از دامن‌زدن به درگیری‌ها.»

 

رئیس‌جمهور چین همچنین بر ضرورت «کمک به کاهش تنش در اسرع وقت» تاکید کرد.

 

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در جریان دیدار با شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین از طرح صلح پکن درباره جنگ اوکراین حمایت کرد.

 

اوربان دراین‌باره گفت: مجارستانی‌ها ملتی صلح‌طلب هستند. از این رو، ما طرفدار صلح هستیم نه جنگ. درگیری نظامی در کشور همسایه یعنی اوکراین دو سال و نیم است که جریان دارد و در طول این مدت، مجارستان همواره زیر سایه جنگ بوده است.

 

وی تاکید کرد: بنابراین، اینکه چین خواستار صلح جهانی شده است، برای ما بسیار اهمیت درد. درباره جنگ جاری در مجاورت مجارستان نیز، ما از ابتکار صلح شما (چین) بسیار سپاسگزاریم.

 

اوربان در بدو ورود به پکن در شبکه «ایکس» نوشت: چین در مسیر برقراری شرایط صلح در جنگ روسیه و اوکرایتن، قدرتی حائز اهمیت محسوب می‌شود. به همین دلیل تنها دو ماه پس از سفر رسمی شی جین پینگ به بوداپست، برای دیدار با او به پکن آمده‌ام.

 

نخست وزیر مجارستان که کشور هم‌اکنون ریاست دوره‌ای شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، پنجم جولای در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار و درباره راه‌های حل و فصل دیپلماتیک جنگ اوکراین بحث و تبادل نظر کرد. او پیشتر یعنی دوم جولای، در سفر به کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز ملاقات کرده بود. بوداپست بارها از پیشنهاد ۱۲ ماده‌ای چین برای برقراری صلح در اوکراین حمایت کرده است.

 

سفرهای اوربان در قامت رئیس شورای اروپا با هدف مذاکره به منظور برقراری صلح در اوکراین، با واکنش تند اتحادیه اروپا همراه بوده است. چارلز میشل، رئیس شورای اروپا در یکی از این واکنش‌ها هشدار داده بود که اوربان اختیاری برای مذاکره به نیابت از اتحادیه اروپا ندارد./ مهر

ارسال نظر