به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر کسی میتواند در این هوای گرم در برابر این میوه وسوسه انگیز و آبدار مقاومت کند، علاوه بر عطر و طعم منحصر به فرد آن، خواص زیادی دارد که در ادامه با خواص هلو آشنا میشویم.
مرحوم عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه خواص آن را اینگونه معرفی میکند:
طبیعت آن سرد وتر است. سردی و تری هلو از شفتالو زیادتر است.
نوع مناسب آن: بزرگ، رسیده، شاداب و لطیف است؛ که پوست آن نرم باشد و دانه اش به راحتی خارج شود.
خواص هلو
نرم کنندهِ شکم، ملین و تسکین بخش حرارت بدن و تشنگی و برای رفع بدبویی دهان و تبهای صفراویِ خالص مفید است.
در افراد گرممزاج مقوی قوای جنسی است؛ و موجب کم کردن جوشش خون و صفرا میشود.
اگر قبل از غذا میل شود و تا نیم ساعت، آب یا هیچ خوراکی نخورید اشتهاآور است.
برای دفع صفرا، آب رسیده آن را گرفته شب تا صبح اجازه دهید دُردِ آن تهنشین شود، سپس صافی آن را با شکرسرخ، ترنجبین یا شیرخشت بیاشامید.
خوردن هسته آن برای گرفتگی عضله بویژه هنگام کوهنوردی، در پیشگیری و درمان، مجرب است.
روغن هسته آن برای سردردهای یکطرفه و درمان ناشنوایی مفید است.
برای افراد با مزاجِتر زیان آور است و سبب تبهای مزمن میشود؛ و مصلح آن: عسل، مربای زنجبیل است. / عصر ایران