برای رفع تلخی زیتون چه کنیم؟

گاهی برایمان پیش می‌آید که هنگام خرید زیتون دقت کافی نمی‌کنیم و زیتون تلخ می‌خریم، اما روش‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تلخی زیتون را از بین ببرید.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۱۷ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 07
کد خبر: ۲۲۲۳۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ زیتون از ارزش غذایی فوق العاده‌ای برخوردار است و از خوش طعم‌ترین خوردنی‌ها در کنار غذا می‌باشد، اما بعضی از زیتون‌ها تلخ هستند.

زیتون یکی از خوش مزه‌ترین و مفید‌ترین خوردنی‌های همراه با غذا است که لذت غذا خوردن را چندین برابر می‌کند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. با این بخش همراه شوید تا راه حل از بین بردن تلخی زیتون را بیاموزید.

زیتون معمولا در ابتدای تابستان شروع به گل دادن می‌کند. سپس به تدریج میوه آن تشکیل می‌شود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت می‌رسد. ابتدا زیتون سبز کمرنگ است و به تدریج تیره شده که در اواخر پاییز رنگ آن کاملا سبز تیره می‌شود. جالب است بدانید که زیتون در گذشته نماد صلح و ثروت بوده است. در پرچم سازمان ملل متحد نیز از شاخه زیتون به عنوان نماد صلح استفاده شده است و به سه صورت کنسروی - شکسته و بی هسته وجود دارد.

زیتون کنسروی همان زیتون بی هسته است که مرحله روغن گیری آن انجام نشده است و از آن برای درست کردن زیتون پرورده استفاده می‌کنند، از این نوع زیتون برای تزیین نیز استفاده می‌شود.

زیتون شکسته زیتونی می‌باشد که روغن گیری نشده است.

همه انواع زیتون‌ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن‌ها شستشوی چند باره شان با آب است یعنی اینکه زیتون‌ها را سه یا چهار بار باید بشوییم و سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانیم تا طعم مطلوبی به دست آورد. پس از اینکه تلخی زیتون‌ها از بین رفت دوباره آن‌ها در آب نمک که مقدار شوریش مطابق میل شماست، بریزید. سپس بر روی زیتون‌ها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

زیتون‌های سبز و نارس را در محلول قلیایی می‌خوابانند تا تلخی آن‌ها گرفته شود سپس برای مدتی در آب نگه می‌دارند و سپس این زیتون‌ها را در ظرف دارای مخلوط آب، نمک و سرکه می‌گذارند و یا با روش آب نمک تلخی این زیتون‌ها را از بین می‌برند.

زیتون‌ها را در خانه هم می‌توان عمل آورد، اما بیشتر افراد مصرف کننده به علت وقت زیادی که این کار می‌برد ترجیح می‌دهند زیتون آماده تهیه کنند.

رنگ زیتون به نوع آن بستگی دارد، اما اگر زیتون‌ها پس از بیرون آوردن از محلول قلیایی در معرض هوا باشند رنگ شان سیاه می‌شود. محلول‌های قلیایی خوراکی همان مخلوط، آب و جوش شیرین و آهک هستند.

زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف کنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند. بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود. در مورد محلول‌های قلیایی خوراکی، ترکیب آب و بی کربنات‌ها مثل جوش شیرین و آهک که برای مربای بالنگ استفاده می‌شود. / نمناک

ارسال نظر