به گزارش راهبرد معاصر؛ پافشاری دونالد ترامپ بر موضع خویش مبنی بر خروج کامل نظامیان آمریکایی از سوریه، خشم کنگره آمریکا را برانگیخته است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا در جدیدترین اظهار نظرش در رابطه با تحولات حاکم بر شمال سوریه گفته است: "بعد از شکست دادن 100درصدی خلافت داعش، من بیشتر نیروهای خود را از سوریه خارج کردم. بگذار سوریه و اسد از کردها محافظت کنند و برای سرزمین خود با ترکیه بجنگند. من به ژنرال های خود گفتم، چرا باید برای سوریه جنگ کنیم."
پیش از این، کردهای سوریه از توافق با دمشق برای استقرار نیروهای سوری در مناطق مرزی برای مقابله با حمله نیروهای ترکیه خبر دادند.
پافشاری ترامپ بر این موضع با واکنش شدید کنگره همراه شده است. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از توافق فراحزبی در کنگره برای تلاش جهت لغو تصمیم ترامپ در سوریه خبر داده است.
پلوسی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته که با «لیندسی گراهام»، عضو جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا درباره این موضوع صحبت کرده است.
وی نوشت: «از گفتوگو با سناتور لیندسی گراهام خوشوقت شدم. نخستین مسئله کاری ما توافق بر سر این بود که بایستی فوراً یک قطعنامه فراحزبی در هر دو مجلس کنگره برای لغو تصمیم خطرناک رئیسجمهور در سوریه داشته باشیم.»
پلوسی نوشته در مرحله بعد، اعضای هر دو حزب آمریکا در مجلسین کنگره این کشور بایستی «قویترین تحریمها» را علیه ترکیه اعمال کنند.
لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه از ایالات کارولینای جنوبی روز دوشنبه، رئیس جمهوری ترکیه را تهدید کرد و گفت: اردوغان را از سوریه بیرون میکنیم.
گراهام در گفت و گو با فاکس نیوز افزود: اردوغان با حمله نظامی به کردها، بزرگ ترین اشتباه را در زندگی سیاسی اش مرتکب شد و تحریم های اقتصادی شدیدی علیه وی وضع خواهد شد.
این سناتور جمهوری خواه که متحد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکاست، با اشاره به این که " کارها را در سوریه به روال گذشته باز خواهیم گرداند" گفت: جان احزاب جمهوریخواه و دمکرات از رئیس جمهوری ترکیه به لب آمده است.
«استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا نیز جمعه گذشته به ترکیه هشدار داد: واشنگتن در این مرحله به دنبال فعال کردن تحریمها علیه آنکارا نیست، اما رئیس جمهوری در حال ارائه مجوز تحریمهای سخت علیه ترکیه است.
هفته گذشته ترامپ بعد از مکالمه تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، اعلام کرد که ارتش آمریکا در آستانه عملیات ارتش ترکیه در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در شمال سوریه، این مناطق را ترک میکند.
بر اساس توافق صورتگرفته میان واشنگتن و آنکارا، قرار است ترکیه در ازای عقبنشینی نیروهای آمریکایی، نگهداری چند هزار اسیر داعشی را که در حال حاضر در اختیار شبه نظامیان کرد هستند، بر عهده بگیرد.
موگرینی: نمیخواهیم کُردها به نظام اسد و روسیه نزدیک شوند
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت که این اتحادیه تمایلی به نزدیکی کُردها به دمشق ندارد.
وی که پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ در جمع خبرنگاران مصاحبه میکرد، گفت: «اتحادیه اروپا در حمایت از کُردها شانه خالی نکرده است؛ در این باره با همتای ترکیهای خود برای ساعتها گفتوگو کردم و موضع ما در این باره همواره ثابت بوده است.»
موگرینی در ادامه گفت: «یکی از پیامدهایی که پیش از آغاز عملیات ترکیه در شمال شرق سوریه درباره آن هشدار داده بودیم این بود که این عملیات باعث نزدیکی کُردها به نظام اسد و روسیه خواهد شد و این چیزی است که ما خواستار آن نیستیم.»
موگرینی در حالی این سخنان را مطرح میکند که شبهنظامیان موسوم به نیروی دموکراتیک سوریه روز یکشنبه از توافق با دمشق برای ورود نیروهای ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل آنها، که اکنون تحت حملات هوایی ارتش ترکیه قرار دارد، خبر داده بودند.
بر اساس این توافق، ارتش سوریه کنترل تمام مناطق مرزی را در دست خواهد گرفت. با این توافق، نیروهای ارتش سوریه وارد شهرهای منبج، عینالعرب (کوبانی)، عین عیسی، طبقه و منصوره میشوند.
در بیانیه شبهنظامیان کُرد سوری آمده است؛ ما وظیفه داریم از مرزها و تمامیت ارضی سوریه دفاع کنیم. به همین دلیل، ارتش سوریه میتواند در مرز با ترکیه مستقر شده و برای دفاع از مرزها و آزادسازی شهرهای تحت اشغال ارتش ترکیه و مزدوران این کشور، وارد عمل شود.