کشت گندم با "آب پلاسمایی" برای نخستین بار در ایران-راهبرد معاصر
ازسرگیری پرداخت مستمری ۱۳ هزار مددجوی بهزیستی سهمیه محدوده طرح‌های ترافیکی در مهرماه تغییر نمی‌کند حل مقطعی مشکل قطع آب مدارس تهران / فرماندار: هنوز پولی بابت انشعاب فاضلاب تبادل نشده مراکز منتخب معاینه فنی تهران فردا فعال هستند واکسن آبله میمونی برای نوجوانان تایید شد بازگشت هوای آلوده به تهران هشدار هواشناسی | وزش باد و گرد و خاک تا ۵ روز آینده در شرق و شمال‌شرق ۱۸۹ ابتلای تب دنگی در کشور | ۴۴ مورد ابتلای محلی حضور حدود ۸۰ هزار دانش‌آموز استثنایی در مدارس با آغاز سال تحصیلی جدید معاون وزیر بهداشت: حال مجروحان لبنانی در تهران با ثبات است اسامی عطر‌های غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد جنجال فروش مخفیانه ۳۰ تابلوی آنتیک شهرداری تهران در دبی! تعطیلی یک خط مترو تهران در روز شنبه مدیرکل آموزش و پرورش: کلاس خالی از معلم نداریم | ۵۰ هزار دانش‌آموز اتباع مهمان مدارس پایتخت انتقال ۹۵ مجروح حادثه تروریستی لبنان به ایران

کشت گندم با "آب پلاسمایی" برای نخستین بار در ایران

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو اعلام کرد: "ان‌شاءالله از مهر ماه امسال با حمایت ستاد نانو، کشت گندم با آب پلاسمایی در مزارع دانشگاه بوعلی سینا شروع می‌شود." آب پلاسمایی تأثیر بالایی بر راندمان کشت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 13
کد خبر: ۲۴۹۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، عماد احمدوند؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو در صفحه شخصی خود نوشت: "با اعلام آمادگی دانشگاه بوعلی‌سینا، ان‌شاءالله از مهر ماه امسال با حمایت ستاد نانو، کشت گندم با آب پلاسمایی در مزارع این دانشگاه شروع می‌شود.

 

آب پلاسمایی تأثیر بالایی بر راندمان کشت دارد اما تاکنون در کشورمان در مقیاس بزرگ مورد ارزیابی قرار نگرفته است."

 

به گزارش تسنیم، آب در کشاورزی یکی از مهم‌ترین عوامل برای تولید و افزایش بهره‌وری بوده و استفاده از آب پلاسمایی یکی از راهکارهای نوین برای افزایش این بهره‌وری است. پلاسما حالتی از ماده است که از گاز شبه خنثی از ذرات باردار و خنثی تشکیل‌ شده است.

 

آب فعال‌ شده با پلاسما با ایجاد اکسیداسیون و دیگر تغییرات شیمیایی در آب می‌تواند علاوه بر خواص ضدعفونی، محرک رشد گیاه باشد؛ این فناوری پاک می‌تواند به بهره‌وری راندمان محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات و کاهش ضایعات منجر شود.

 

علاوه بر این، آب پلاسمایی در ضدعفونی و نگهداری محصولات غذایی اثربخش بوده است که می‌تواند به عمر طولانی‌تر محصولات و کاهش ضایعات غذایی منجر شود.

 

برخی از کاربردهای استفاده از آب پلاسمایی در کشاورزی عبارت است از:

    اثر بر جوانه‌زنی بذر: آب پلاسمایی می‌تواند نرخ جوانه‌زنی بذر را بهبود بخشد.
    افزایش رشد گیاهان با استفاده از: PAW آب پلاسمایی می‌تواند رشد گیاهان را تحت تأثیر قرار داده و به بهبود عملکرد آنها کمک کند.
    کنترل اسیدیتۀ خاک: آب پلاسمایی در کنترل اسیدیتۀ خاک‌های مختلف و کاهش آن تأثیر دارد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار