دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

رصد جهنم ۱۴۵۰ درجه‌ای در فضا توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا در یک کشف شگفت‌انگیز، دمای جهنمی ۱۴۵۰ درجه‌ای را در عصر یک سیاره فراخورشیدی به نام WASP-۳۹ b رصد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۳۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 20
کد خبر: ۲۵۰۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ تلسکوپ فضایی جیمز وب تفاوت‌های دما را در دو طرف یک سیاره فراخورشیدی کشف کرد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا برای نخستین بار تفاوت‌های دما را در دو طرف یک سیاره فراخورشیدی به نام WASP-۳۹ b اندازه‌گیری کرده است. این سیاره غول پیکر گازی به قدری به ستاره خود نزدیک است که در یک مدار چهار روزه می‌چرخد و یک طرف آن همیشه رو به ستاره و طرف دیگر همیشه در تاریکی مطلق است.

دانشمندان با استفاده از ابزار NIRSpec وب و تغییرات کوچک در نوری که از ستاره میزبان می‌آید و از جو سیاره عبور می‌کند، توانستند دما‌های متفاوتی را در دو طرف سیاره اندازه‌گیری کنند.

داده‌ها نشان می‌دهند که عصر با دمای ۱۴۵۰ درجه فارنهایت (۸۰۰ درجه سانتی‌گراد) بسیار گرم‌تر بود در حالی که صبح در دمای ۱۱۵۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتی‌گراد) خنک‌تر بود.

محققان باور دارند که به دلیل وجود ابر‌هایی که می‌توانند گرما را حفظ کنند و همچنین به دلیل باد‌های قدرتمندی با سرعت هزاران مایل در ساعت که گاز داغ را از روز به سمت شب می‌برد، احتمالاً غروب گرم‌تر است.

این کشف جدید، نشان‌دهنده گامی بزرگ در درک آب و هوای سیارات فراخورشیدی است. حساسیت فوق‌العاده تلسکوپ فضایی جیمز وب به دانشمندان اجازه می‌دهد تا جو سیارات دوردست را با جزئیات بی‌سابقه‌ای مطالعه کنند. / تسنیم

کلمات کلیدی: جیمز وب دما فضا
مطالب مرتبط
ارسال نظر