امتیازات ویژه مجارستان برای اتباع روسی و بلاروسی-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

امتیازات ویژه مجارستان برای اتباع روسی و بلاروسی

مجارستان به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا امتیازات ویژه‌ای به اتباع روسی و بلاروسی برای سفر به اتحادیه اروپا و کشور خود داده که این مسئله نگرانی‌هایی را در اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۷ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 31
کد خبر: ۲۵۲۶۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی به اقدام به زعم بروکسل تحریک آمیز جدید مجارستان به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا پرداخته و نوشت: در حالی که اتحادیه اروپا تا حد زیادی در‌ها را به روی مسافران از روسیه بسته است، مجارستان حالا دقیقا برعکس عمل کرده و چنین در‌هایی را باز می‌کند و این اقدام را بدون هماهنگی دیگر اعضای این اتحادیه انجام داده است.

اخیرا از طریق یک فرمان دولتی در مجارستان به اتباع روسیه و بلاروس اجازه داده شده نه تنها به راحتی وارد اتحادیه اروپا و مجارستان به عنوان کشور عضو منطقه شینگن شوند، بلکه می‌توانند در آنجا با به اصطلاح "کارت ملی" ثبت نام کنند.

این اقدام به آنها مزایای زیادی می‌دهد. آنها می‌توانند به این ترتیب هر شغلی را در مجارستان داشته باشند. به این ترتیب برای اولین بار آن‌ها نیازی به ارائه مدرک کار برای مثال برخلاف کارگران مهمان ثبت نام شده در مجارستان ندارند.

بر اساس این دستور همچنین - برخلاف کارگران مهمان - هیچ سقفی برای حداکثر تعداد "کارت‌های ملی" قابل صدور برای آن‌ها وجود ندارد.

این بدان معناست که عملاً در‌ها به روی همه اتباع از روسیه و بلاروس باز است و این رویکرد در کشوری رخ می‌دهد که سیاست مهاجرت آن با هدف دور کردن اتباع خارجی دنبال می‌شود. کشوری که عملاً به پناهجویان هیچ شانسی برای درخواست نمی‌دهد، چه رسد به اینکه به آن‌ها رسمیت دهد.

به این ترتیب مقامات مجارستانی در‌ها را به روی شهروندان روسیه و بلاروس نه تنها به مجارستان، بلکه به روی اتحادیه اروپا و منطقه شنگن نیز که عموماً بدون کنترل مرزی است می‌گشایند.

این امر نگرانی‌های زیادی را در بروکسل را ایجاد کرده است. بیم آن می‌رود که جاسوسان روسی از طریق مجارستان نه تنها به این کشور، بلکه به اتریش، آلمان و سایر کشور‌های اتحادیه اروپا قاچاق شوند و مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا برای ورود شهروندان روسیه و بلاروس را دور بزنند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده کارشناسان روسی همچنین برای توسعه نیروگاه اتمی مجارستان پاکس ۲ نیز می‌توانند از مسیر‌های دیگر وارد این کشور شوند.

در ادامه این مطلب آمده است: این فرض همچنان باقی می‌ماند که این دوباره بخشی از سیاست ضد اتحادیه اروپا از سوی "ویکتور اوربان"، نخست وزیر مجارستان است که کشورش ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را از ابتدای ژوئیه بر عهده دارد. این موضوع در حال حاضر به دلیل اقدامات یکجانبه ناهماهنگ اوربان علیه روسیه با نگرانی مشاهده شده و مورد انتقاد قرار گرفته است.

این فرمان دولت مجارستان در طرفداری از روسیه نیز بی سر و صدا صادر شد. زیرا ثبت "کارت ملی" با تمام امتیازات ذکر شده برای مدت طولانی در مجارستان وجود داشته است.

این امتیاز قبلاً فقط برای شهروندان بوسنی و هرزگوین، مقدونیه شمالی، مولداوی، مونته نگرو، صربستان و اوکراین اعمال می‌شد. تا اینکه چند روز پیش این فهرست بی سر و صدا گسترش یافت و شامل فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس شد.

به نوشته ان تی وی آلمان قوانین خاصی برای کارگران مهمان در مجارستان وجود دارد. حالا روس‌ها و بلاروسی‌ها نیز در آینده می‌توانند از آن استفاده کنند.

حالا نمایندگان اتحادیه اروپا می‌ترسند که این امر به بسیاری از روس‌ها اجازه دهد تا کم و بیش کنترل نشده وارد اتحادیه اروپا شوند - و راحت‌تر بتوانند برای کرملین جاسوسی کنند.

در این شرایط نمایندگان ارشد خانواده حزب اروپایی EPP به چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا در این زمینه نامه نوشتند.

در این نامه آمده است: این رویکرد می‌تواند حفره‌های جدی برای فعالیت‌های جاسوسی ایجاد کند و به تعداد زیادی از روس‌ها اجازه دهد تا با کمترین نظارت وارد مجارستان و منطقه شینگن عاری از مرز شوند. به طور خاص، نمایندگان ارشد اتحادیه اروپا از رئیس شورای اتحادیه اروپا خواستند تا وضعیت را بررسی کند و در اجلاس بعدی اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد.

در این نامه آمده است که هدف باید اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای حفاظت از یکپارچگی منطقه شینگن، محدود کردن خطر امنیتی که قبلاً به وجود آمده و جلوگیری از در پیش گرفتن این گونه ابتکارات مشابه در آینده از طرف دیگر اعضاء باشد. این سند، از جمله، توسط مانفرد وبر، رئیس فراکسیون EPP پارلمان اروپا و نماینده حزب سوسیال مسیحی آلمان امضا شد.

کمیسیون اروپا که مسئول نظارت بر انطباق اعضاء با قوانین اتحادیه اروپا است، اعلام کرد که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مقررات ویژه، با مقامات مجارستان تماس خواهد گرفت. یک سخنگوی این نهاد اروپایی در بروکسل گفت که روسیه به عنوان یک تهدید امنیتی برای اتحادیه اروپا تلقی می‌شود.

وی تاکید کرد که مجارستان موظف است همیشه بررسی کند که آیا ورود از کشور‌های ثالث تمام شرایط مندرج در ماده ۶ قانون مرز‌های شینگن را برآورده می‌کند یا خیر.

دولت ویکتور اوربان، نخست وزیر راستگرای پوپولیست مجارستان، بار‌ها با تماس نزدیک خود با روسیه خبرساز شده است. اخیراً، اوربان بدون هماهنگی با شرکای اتحادیه اروپا برای گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر کرد. این امر با انتقاد‌هایی روبرو شد - به ویژه به این دلیل که مجارستان در حال حاضر ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.

اوربان اخیراً پس از سفر به روسیه و چین در ماه ژوئیه، به‌عنوان به‌زعم خود بخشی از یک مأموریت صلح‌آمیز برای پایان دادن به تهاجم روسیه به اوکراین، انتقاد‌های فزاینده‌ای از سوی شرکای اروپایی خود دریافت کرده است. اوربان نخست‌وزیری منحصر به فرد در اتحادیه اروپا است که نزدیک‌ترین رابطه را با کرملین دارد. در طول جنگ روسیه، وی از ارائه سلاح به سربازان اوکراینی خودداری کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این گونه موضع‌گیری‌ها اخیراً تصمیم گرفت که جلسات بعدی وزرای خارجه و دفاع این اتحادیه در بروکسل ـ و نه در بوداپست پایتخت مجارستان ـ برگزار شود.

مجارستان از اول ژوئیه ریاست شورای اتحادیه اروپا را به‌عهده دارد که هر شش ماه یک‌بار بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به‌صورت چرخشی انجام می‌شود./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده