تهیه کننده نفوذ: با مساعدت ارتش، لشکر ۱۶ زرهی قزوین در اختیار ماست/ حضور بازیگران خارجی دربخش تسخیر لانه جاسوسی مشکلی ایجاد نمی کند/

علی اکبری در گفتگویی به تشریح آخرین وضعیت سریال در حال ساخت نفوذ پرداخته و آن را از پر لوکیشن‌ترین سریال‌های صداوسیما در این چند سال اخیر می داند. وی اظهار داشت: با نظر مساعد امیر سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، لشکر 16 زرهی قزوین در اختیار ما قرار گرفت تا صحنه‌های مریوان را بازسازی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 21
کد خبر: ۲۵۵۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجموعه «نفوذ» به تهیه کنندگی محسن علی اکبری و کارگردانی و نویسندگی جواد شمقدری در بهمن ۹۶ کلید خورد. این مجموعه تلویزیونی اتفاقات ۱۰ ماهه تاریخ انقلاب از بهمن ۵۷ تا آبان ۵۸ را در ۴۰ قسمت نشان می‌دهد.

 

نگارش «نفوذ» بر اساس استنادهای تاریخی صورت گرفته و این مجموعه در سه فاز تولید می‌شود. روایت ۴۰ قسمت اول از پیش از انقلاب تا تسخیر لانه جاسوسی پیش می‌رود. فصل دوم این مجموعه به حوادث حین گروگانگیری تا کودتای نوژه و آغاز جنگ تحمیلی می‌پردازد و فاز سوم هشت سال دفاع مقدس را در بر می‌گیرد.

 

داستان این سریال و ماجراهایی که در آن رخ می‌دهد بر اساس واقعیت شکل گرفته است؛ نمایش نفوذ آمریکایی‌ها در عرصه‌های مختلف رژیم ستمشاهی و بحث قانون کاپیتولاسیون از جمله محورهای مضمونی این سریال است که بر اساس مستندات موجود، به‌تصویر کشیده می‌شود؛ درواقع، سریال "نفوذ" به بازسازی بخشی از حوادث تاریخ کشور که کمتر به آن توجه شده می‌پردازد؛ البته بناست فصل‌های دوم و سوم این سریال نیز ساخته شود.

 

فصل دوم این مجموعه به حوادث حین گروگان‌گیری تا کودتای نوژه و آغاز جنگ تحمیلی می‌پردازد و فصل سوم، هشت سال دفاع مقدس را در بر خواهد گرفت؛ «نفوذ» در زمینه بازیگری نیز از سریال‌های پرچهره محسوب می‌شود؛ کنار بازیگران خارجی این مجموعه یعنی "فیلیپ ساترکین" و "سامی بابو"، می‌توان بازیگرانی چون حمید گودرزی، رحیم نوروزی، جلیل فرجاد، علیرام نورایی، احمد نجفی، کیمیا اکرمی، شهره لرستانی، کاوه سماک‌باشی، امیرمحمد زند، شیوا بلوچی (شهره)، جلال فاطمی، امین اسکندریان، صالح میرزاآقایی و... را نام برد.

 

بعد از توقف‌های متعدد و مشکلات مالی این سریال، «نفوذ» از هتل لاله کار خودش را آغاز کرد؛ محسن علی‌اکبری تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی به اعزام بازیگران «نفوذ» به قزوین خبر داد که فردا برای تصویربرداری بخش‌های پادگان مریوان لشکر 16 زرهی می‌رویم.

 

علی اکبری گفت: با نظر مساعد امیر سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، لشکر 16 زرهی قزوین در اختیار ما قرار گرفت تا صحنه‌های مریوان را بازسازی کنیم. ارتش از معماری بهره می‌برد که شباهتی به مریوان دارد؛ جلسه حضوری با امیر سیاری داشتیم و وی همراهی خوبی را با ما برای تصویربرداری این سکانس‌ها داشتند.

 

وی با اشاره به ساخت دکوری برای تصویربرداری سایتی فوق‌سرّی تأکید کرد: در حال حاضر لوکیشن سایت کبکان را در شمال کشور در دست ساخت داریم؛ برای آن مقطع، 6 بازیگر خارجی می‌آوریم که اسامی آنها را متعاقباً اعلام خواهیم کرد.

 

تهیه‌کننده سریال «نفوذ» در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برخی می‌گویند آمدن بازیگران خارجی و حضورشان در سریال مربوط به تسخیر لانه جاسوسی مشکل ایجاد خواهد کرد، افزود: هیچ مشکلی وجود ندارد و بازیگران انگلیسی و آلمانی در "ایستگاه اطلاعاتی کبکان" به ما می‌پیوندند؛ این بخش تصویربرداری در لوکیشن‌های آخر سریال است و حدوداً 4 ماه آینده جلوی دوربین خواهند رفت.

 

وی درباره این سایت فوق‌سرّی گفت: سایت کبکان اطلاعاتی و جاسوسی است که در زمان طاغوت تمام اطلاعات مربوط به جماهیر شوروی از شرقی‌ترین نقطه مرزی ترکمنستان تا غربی‌ترین نقطه یعنی آذربایجان را تحت پوشش قرار می‌داد. این سایت در ارتفاعات مجاور حومه مشهد قرار دارد و روی نقطه بلندی قرار گرفته است. خیلی به سختی می‌توان بالا رفت و تقریباً دسترسی راحتی نداریم.

 

خارجی‌ها و سریال «نفوذ»

علی‌اکبری با اشاره به اینکه 25 آبان‌ماه بازیگران خارجی وارد می‌شوند و سایت کبکان کلید می‌خورد، اشاره کرد: دکوری در شمال کشور در پلاتویی ساخته شده است که بعد از فیلمبرداری صحنه‌های قزوین و ماجرای مریوان ان‌شاءالله از 25 آبان‌ماه با ورود بازیگران خارجی آن صحنه‌ها را کلید می‌زنیم.

 

علی‌اکبری در خصوص زمان پخش سریال «نفوذ» گفت: 10 قسمت پخش‌شده تحت عنوان «خط تماس» ربطی به «نفوذ» اصلی ندارد و ما در تلاشیم 42 قسمت «نفوذ» را به آنتن دهه فجر برسانیم اما به جهت پست‌پروداکشن‌های عجیب و غریب و دشوار، قدری رسیدن به این کنداکتور و زمان، کار نشدنی است. دلمان می‌خواهد «نفوذ» به فجر برسد اما مشکل ما حدود 800 تا 1000 دقیقه تروکاژ است؛ خیلی پرکار و روز و شب هم فیلمبرداری و کارهای فنی «نفوذ» را جلو ببریم 6 ماه کار دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: به‌نظرم این مجموعه تلویزیونی سر و صدای زیادی خواهد داشت و با نگاه دقیق و موشکافانه علاوه بر تسخیر لانه جاسوسی و ارائه اسناد و خیلی از مسائل دیگر سال 57 و 58 جریان‌های داخلی و خارجی، اصل نفوذ در پیکره انقلاب را به‌تصویر می‌کشد، جایی که خیلی‌ها سینه‌چاک انقلاب اسلامی بوده‌اند اما به‌نوعی وابسته آمریکایی و انگلیسی درآمدند؛ در نهایتِ سریال «نفوذ» به ایستگاه تسخیر لانه جاسوسی و ارائه اسناد جاسوسان و افرادی که کشور خودشان را به بیگانگان فروختند، می‌رسد.

 

علی‌اکبری با اشاره به اینکه سریال «نفوذ» 42 قسمتی است و در سکانس تسخیر لانه جاسوسی به پایان می‌رسد، خاطرنشان کرد: اسنادی که از سفارت بیرون می‌آید فقط مربوط به آمریکایی‌ها نیست بلکه به افرادی مربوط می‌شود که از انقلاب صحبت می‌کردند و مدافع خلق و قومیت‌های مختلف بودند و مشخص می‌شود همه آنها دست‌‌‌پرورده استعمار انگلیس و آمریکا هستند؛ این سریال 42 قسمتی در سکانس تسخیر لانه جاسوسی به پایان می‌رسد.

 

تهیه‌کننده سریال به حضور آیت‌الله طالقانی، شهید بهشتی و شهید مطهری در سریال «نفوذ» اشاره کرد و گفت: بعد از صحنه‌های مربوط به سایت کبکان به سراغ برهه‌ای از انقلاب و پرداختن به شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله طالقانی، شهیدان بهشتی و مطهری خواهیم پرداخت. از بازیگران حرفه‌ای و کاربلد بهره می‌بریم که چهره نیستند! با توجه به اینکه حجم کارشان کم است از چهره‌های تئاتری استفاده می‌کنیم، به هر حال در عالم سینما ناشناخته‌اند.

 

او با اشاره به اینکه صحنه‌های مربوط به فرزندان آیت‌الله طالقانی تصویربرداری شده‌اند گفت: صحنه‌ای را فیلمبرداری کردیم که سفیر آمریکا گفت‌وگویی با دو پسر آیت‌الله طالقانی انجام می‌دهند و این اتفاق در سفارت آمریکا می‌افتد. اوایل انقلاب سال 57 این ماجرا را روایت می‌کنیم که البته نقش‌ فرزندان آیت‌الله، شناخته شده نیست و از بچه‌های تئاتر استفاده کردیم.

 

علی‌اکبری با بیان اینکه این سریال یکی از پر لوکیشن‌ترین سریال‌های صداوسیما در این چند سال اخیر است، افزود: روز گذشته در «سرچشمه» بودیم و امروز در پشت استادیوم آزادی کار دنبال می‌شود. این سریال روند حرکت انقلاب را از مقطع طاغوت شروع می‌کند؛ و انقلاب در حرکت است و مخاطب با این خط حرکتی انقلاب مواجه می‌شود؛ این روند از ساواک، درگیری و شکنجه به انقلاب می‌رسد و به محض پیروزی انقلاب اتفاقات در گنبد کاووس شروع می‌شود و بعد به کردستان می‌رسیم. به طور متوسط تا الان 200 لوکیشن عوض کردیم و لوکیشن‌های ما به‌روز است.

 

او به بازیگرانی که در قزوین،‌ تیم «نفوذ» را همراهی می‌کنند اشاره کرد و گفت: صالح میرزا آقایی در نقش سرهنگ شریف‌زاده، یلدا افشاری‌نیا در نقش مهناز دختر سرهنگ که یکی از جوان‌های انقلابی است؛ کیمیا اکرمی در نقش محبوبه یک سکانس مربوط به درگیری مریوان دارد و در این سکانس تیر می‌خورد؛ پای هوانیروز و هلی‌کوپتر ارتش به سریال باز می‌شود و حمل مجروح می‌کند. علیرام نورایی به همراه امین اسکندریان وارد ماجرای کردستان می‌شوند.

 

علی‌اکبری در پاسخ به این سؤال که چرا بازیگران معروف و صاحب‌نام، بازیگر این نوع کارها نمی‌شوند به خبرنگار تسنیم،‌ گفت: خوشبختانه چند چهره جدید به سینما و تلویزیون معرفی کردیم؛ نقش اول ما را جوانی از بچه‌های تئاتر و فارغ‌التحصیل سینما به نام "امین اسکندریان" ایفا می‌کند و "کیمیا اکرمی" هم محبوبه سریال ما است. "یلدا افشاری‌نیا" هم جزو سه نقش اصلی این سریال جلوی دوربین رفته و بسیار راضی‌ایم. ما با سلبریتی‌ها و بازیگران صاحب‌نام تماس نگرفتیم چون می‌دانستیم این نقش‌ها را نمی‌پذیرند. اینها علاقه‌ای ندارند در کارهای مربوط به انقلاب بازی کنند.

 

وی با اشاره به اینکه عمده این بازیگران صاحب‌نام گرین‌کارت دارند و نمی‌توانند در کار انقلاب باشند، افزود: متأسفانه تعداد بازیگرانی که عرق و تعصب به انقلاب و نظام دارند،‌کم است؛ چون اکثراً گرین‌کارت دارند و زیر پرچم دیگری قسم خورده‌اند؛ طبیعتاً اینها نمی‌توانند در کار انقلاب باشند.

 

 مجموعه «نفوذ» به تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری و کارگردانی و نویسندگی جواد شمقدری تاریخ انقلاب از بهمن 57 تا آبان 58 را در 40 قسمت نشان می‌دهد و در پایان با تسخیر سفارت آمریکا به پایان راه خواهد رسید؛ سریال «نفوذ» با این هدف ساخته می‌شود که تأثیر منفی حضور بیگانگان را در داخل کشور به تصویر بکشد و در نهایت می‌خواهد برای نسل جوان و نوجوان این سؤال را پاسخ دهد که چرا به سفارت امریکا لانه جاسوسی می‌گویند. ما در سریال می‌بینیم که سایت‌های مختلف جاسوسی در اقصی نقاط کشور، مثل سایت کبکان کارش جاسوسی است و گزارش‌هایش را به‌طور کامل تحویل سفارت آمریکا می‌داده است و از آنجا به سی‌آی‌ای منتقل می‌کردند.

 

امین اسکندریان (مهدی نقش اول سریال)، کیمیا اکرمی (محبوبه نقش اول زن)، احمد نجفی (پرویز)، حمید گودرزی (نفیسی)، رحیم نوروزی (سُرخو)، علیرام نورایی (بکتاش)، صالح میرزا آقایی (سرهنگ شریف‌زاده)، شهره لرستانی (مادر محبوبه)، زهرا سعیدی (مادربزرگ مهدی)، حجت‌الاسلام سیدمحسن هاشمی (استاد حوزه علمیه و نماینده امام خمینی)، جلیل فرجاد (دانشفر)، ماشاله شاه‌مرادی (حاج عرفان)، کاوه سماک‌باشی (سروان عباسی)، امیرمحمد زند (حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی قوچانی)، یلدا افشاری‌نیا (مهناز)، شیوا بلوچی (شهره)، نجوا صاحب‌الزمانی (ثریا)، فاطمه بیگی (ناهید)، محمدجواد جعفرپور (قاسم)، جلال فاطمی (سرهنگ دیویس) بازیگران ایرانی این سریال و فیلیپ ساترکین (مایکل مترینکو)، سامی بابو (چارلز جونز) از بازیگران خارجی این سریالند. صالح میرزا آقایی، حمید گودرزی نقش نفیسی، رحیم نوروزی صلح‌گو، جلیل فرجاد در نقش روحانی، علیرام نورائی، احمد نجفی نقش پرویز و ... نقش‌هایی بازی می‌کنند که اینها عیناً واقعی است.

ارسال نظر