گزارش شوک‌آور یک منبع آگاه: فیسبوک و اینستاگرام با میکروفون گوشی حرف‌های ما را می‌شنوند!-راهبرد معاصر
قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی تردد روان در محور‌های چالوس و هراز/ محدودیت تردد وجود ندارد هوای پایتخت در وضعیت «نارنجی»

گزارش شوک‌آور یک منبع آگاه: فیسبوک و اینستاگرام با میکروفون گوشی حرف‌های ما را می‌شنوند!

منبعی آگاه در یک افشاگری ترسناک می‌گوید فیسبوک با سیستم «شنود فعالانه» حرف‌های ما را می‌شنود و برایمان تبلیغات هدفمند نمایش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 06
کد خبر: ۲۵۶۴۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تا حالا برایتان پیش آمده است در اینستاگرام تبلیغی ببینید که لحظاتی پیش با دوستان خود درباره‌ی موضوع آن صحبت می‌کردید؟ شاید هرگز نتوانیم تئوری فعال‌بودن ۲۴ ساعته‌ی میکروفون گوشی‌هایمان را صحت‌سنجی کنیم، اما گزارشی ترسناک از وب‌سایت ۴۰۴مدیا جزئیاتی ناگفته را درباره‌ی این موضوع برملا می‌کند.

نمایش تبلیغات مربوط‌به مکالمات روزمره، بیشتر در پلتفرم‌های فیسبوک و اینستاگرام به‌چشم می‌خورد و در نگاه اول آزاردهنده است؛ خصوصا در زمانی که فاصله‌ی بین گفتگو و نمایش تبلیغ، به تنها چند ثانیه می‌رسد.

۴۰۴مدیا که سابقه‌ی درخشانی در افشای اطلاعات دارد، جزئیات سیستم Active Listening (شنود فعالانه) فیسبوک را فاش کرده است. این وب‌سایت به‌طور دقیق‌تر می‌گوید شرکت رسانه‌ای Cox Media Group (معروف‌به CMG) می‌تواند تبلیغات را بر اساس «چیزی که مشتریانِ احتمالی با صدای بلند در نزدیک میکروفون دستگاه به‌زبان آورده‌اند» برای آنها به‌نمایش دربیاورد.

CMG شریک تجاری فیسبوک، گوگل، آمازون و موتور جست‌و‌جوی مایکروسافت بینگ است.

وب‌سایت ۴۰۴مدیا به اسنادی دست پیدا کرده است که نشان می‌دهند سیستم نرم‌افزاری Active Listening با بهره‌گیری از نوعی هوش مصنوعی و ازطریق گوش‌دادن به مکالمات روزانه‌ی ما، «داده‌های مورد نیاز را به‌صورت بلادرنگ ثبت می‌کند.» ظاهرا جزئیات این سیستم در جلسه‌ای به میزبانی شرکت CMG نمایش داده شده است.

به ادعای ۴۰۴مدیا، اسلاید‌های به‌نمایش‌درآمده در جلسه‌ی CMG نحوه‌ی بهره‌گیری از سیستم Active Listening برای ثبت داده‌های صوتی از میکروفون گوشی را توضیح می‌دهند. سیستم پس از ثبت داده‌های صوتی، آنها را با داده‌های رفتاری هر کاربر تطبیق می‌دهد تا تبلیغات نهایی، بسیار هدفمندتر باشند.

طبق اسناد فاش‌شده، افزون‌بر فیسبوک و پلتفرم‌های زیرمجموعه نظیر اینستاگرام، شرکت‌های آمازون و گوگل نیز در فهرست مشتریان نرم‌افزار Active Listening حضور دارند.

ظاهرا در پی انتشار گزارش ۴۰۴مدیا، گوگل سریعا شرکت CMG را از فهرست شرکای خود حذف کرده است.

حذف CMG از فهرست شرکای گوگل باعث شد متا درباره‌ی همکاری تجاری با CMG بازنگری کند تا بفهمد که آیا قوانین نقض شده‌اند یا نه. فردی به نمایندگی از متا به ۴۰۴مدیا گفته است که CMG «شریکی عمومی» محسوب می‌شود و برخلاف ادعاها، شریک تبلیغاتی نیست.

در بخشی از بیانیه‌ی شرکت مادر اینستاگرام و واتساپ می‌خوانیم: «متا از میکروفون گوشی شما برای تبلیغات استفاده نمی‌کند و ما سال‌ها است که به‌صورت عمومی درباره‌ی این موضوع سخن گفته‌ایم. ما با CMG تماس گرفته‌ایم تا آنها درباره‌ی عدم استفاده از داده‌های متا شفاف‌سازی کنند.»

فردی به نمایندگی از آمازون گفته است که آنها هرگز با CMG برای تبلیغات همکاری نکرده‌اند و قصد ندارند در آینده نیز چنین کاری انجام دهد.

ماجرا از جایی ترسناک‌تر می‌شود که در اواخر سال ۲۰۲۳ شرکت CMG در یکی از مقالاتش در وب‌سایت رسمی خود گفته بود: «ما می‌دانیم شما به چه چیزی فکر می‌کنید. آیا این قانونی است؟ این‌که گوشی‌ها و دستگاه‌ها به صحبت‌های شما گوش دهند، قانونی است. زمانی که در فرآیند دانلود یا به‌روزرسانی اپلیکیشن، توافق‌نامه‌ای چند صفحه‌ای در برابر کاربر قرار می‌گیرد، غالبا جزئیات سیستم Active Listening جایی در همان صفحات با فونت کوچک نوشته شده است.»

اگر آنچه که در مقاله‌ی سال ۲۰۲۳ شرکت CMG آمده است حقیقت داشته باشد، بسیاری از ما بدون این‌که بدانیم، مجوز فعالیت Active Listening را فعال کرده‌ایم. چند نفر را می‌شناسید که متن طولانی و چند صفحه‌ایِ قوانین استفاده از اپلیکیشن‌ها را بخوانند؟

این نخستین‌باری نیست که ۴۰۴مدیا جزئیات محرمانه‌ی شرکت CMG را فاش می‌کند. این وب‌سایت در زمستان سال گذشته اطلاعاتی اولیه درباره‌ی کارکرد Active Listening فاش کرد و یک شرکت بازاریابی را به دردسر انداخت. / زومیت

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده